Αρχική Τo Σύνδρομο της Στοκχόλμης No Diggity

Τo Σύνδρομο της Στοκχόλμης No Diggity

31 Ιανουαρίου 1996:

Μία αποφράδα μέρα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Ημέρα της Κρίσης των Ιμίων, ημέρα που θυσιάστηκαν τρεις νέοι, με αποτέλεσμα να γραφτεί το όνομά τους στο βιβλίο των ηρώων με χρυσά γράμματα.

Αντίστοιχα όμως και μία ημέρα όπου η Τουρκία κατάφερε να παγιώσει τη θέση της για ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, που λέει ότι έχει στο Αιγαίο.
Διότι μέσω αυτού του επεισοδίου, που λίγο έλειψε να φέρει σε πολεμική σύγκρουση τις δύο χώρες, και με την διαμεσολάβηση της Αμερικής για ειρήνευση, κατάφερε να κάνει γνωστές τις θέσεις της σε όλο τον πλανήτη, μέσω των δελτίων ειδήσεων και των εφημερίδων, των θέσεων ότι έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στο μισό Αιγαίο.

Αφορμή υπήρξε τότε μία σημαία, που έβαλαν Τούρκοι δημοσιογράφοι στα Ίμια, στη συνέχεια την έβγαλαν Έλληνες και τοποθέτησαν την Ελληνική, με συνέπεια την εισβολή Τούρκων κομάντος στη βραχονησίδα.
Τότε ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Θεόδωρος Πάγκαλος είχε πει, ότι πήρε την ΣΗΜΑΙΑ ο ΑΕΡΑΣ και μάλιστα πως για ένα ΚΟΛΟΠΑΝΟ δεν θα πάμε και σε πόλεμο. Έπρεπε να αποφύγουμε τον πόλεμο πάση θυσία μας είπε.

Από τότε ως σήμερα έχουμε μπει στη διαδικασία αλλεπάλληλων συζητήσεων με την Τουρκία, με γνώμονα πάντα τη φιλία, την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ μας, και μάλιστα έχουμε δεχτεί να κάνουμε και κοινές ανακοινώσεις, για τα ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της Τουρκίας, και των δύο χωρών στο Αιγαίο.

Δηλαδή ενώ η Τουρκία καθημερινά παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, και μάλιστα με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς κάνει υπερπτήσεις, παραβιάζοντας τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα, ενώ συγχρόνως επιδεικνύει μία επιθετική ρητορική, που εμφυσύει το μίσος και φανατίζει τον λαό της εναντίον μας, αυξάνοντας συνεχώς τη διάθεσή της να εξοπλίζεται και να ενισχύει την στρατιωτική της δύναμη, εμείς ζούμε σε ένα ροζ συννεφάκι (σαν άλλα παιδιά των λουλουδιών του εικοστού πρώτου αιώνα, make love not war), ένα συννεφάκι της ψυχραιμίας, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της σωφροσύνης, και πάνω από όλα των χαμηλών τόνων.

Μέσα σε αυτό το συννεφάκι λοιπόν, μας λένε ότι αυτή είναι η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να πέσουμε στην ΠΑΓΙΔΑ των Τούρκων, που επιζητούν ένα θερμό επεισόδιο όπως στα Ίμια, κάτι φυσικά που δεν μας συμφέρει.

Αντίστοιχα βέβαια μας λένε πως είμαστε σε ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ και πως έχουμε ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ενώ η τωρινή κυβέρνηση μας λέει πως η χώρα αν απειλείται, θα κάνει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Θα κάνει αυτό που πρέπει η Ελλάδα, και μάλιστα πότε ????

Δεν απειλούμαστε από τους Τούρκους κάθε μέρα ???

Ποια είναι η παγίδα ???

Ποια είναι η κόκκινη γραμμή ???

Να μας κηρύξουν τον πόλεμο και να εισβάλουν όπως στη μαρτυρική Κύπρο ???

Τι είναι αυτό ακριβώς που περιμένουμε ???

Ποια θα είναι η ώρα να αντιδράσουμε ???

Όταν συναντιέσαι μαζί τους, και κάθεσαι να συζητήσεις ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ και άλλες διαφορές, όταν δέχεσαι δηλαδή σιγά σιγά σταδιακά ότι έχει και αυτός ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, διαφωνώντας απλά σε λεπτομέρειες και σημεία, ενώ συγχρόνως έρχονται και οι φίλοι μας οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ λέγοντας ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ, τότε αργά-αργά και σταθερά χτίζεις ένα αύριο εφιαλτικό (δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι).

Η εικόνα και συμπεριφορά της συνεχούς υποχώρησης εδώ και δεκαετίες, σε κάποιον που σε απειλεί και θέλει να σου πάρει το βιός σου, και εσύ να επιμένεις να γίνεις φίλος μαζί του, πόσο σόφρων μπορεί να είναι ????

Θα το έκανε κανείς από εμάς, αν αφορούσε κάποιον που μένει στο διπλανό μας σπίτι ???

Σίγουρα προσπαθείς για κάποιο διάστημα, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν συνεχίζεις να θες να τα βρείτε, όταν εσύ απλώνεις συνεχώς το χέρι και ο άλλος επανειλημμένως το δαγκώνει.
Οταν εκείνος δηλαδή σκάβει τη μεσοτοιχία και θέλει να σου πάρει και δύο δωμάτια από το τεσσάρι πού μένεις, με μοναδική αιτιολογία ότι συνορεύει με το δικό του !!!!!!

Όλη αυτή η καλλιεργημένη ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, όλη αυτή η απροθυμία προς κίνηση και βούληση, όλη αυτή η απάθεια, να παρακολουθούμε απλά τα γεγονότα από την τηλεόραση, σαν να πρόκειται για άλλο ένα τούρκικο σήριαλ που βλέπουμε καθημερινά, ένα ακόμη νέο επεισόδιο, εμείς ως λαός, μα και η πολιτικοί μας στέλνοντας απλά προς αναχαίτιση κάποια f-16, ή παρακολουθώντας τις ναυτικές κινήσεις τους στέλνοντας μερικά πλοία, τι αποτέλεσμα αλήθεια μπορεί να έχει ????

Αν μπαίναμε εμείς στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, τι πιστεύετε θα έκανε η Τουρκία ????

Πλέον φτάσαμε να ξυπνάμε 24 χρόνια μετά τα Ίμια, 31 Ιανουαρίου 2020, βλέποντας ένα τούρκικο ερευνητικό πλοίο, να έχει παραβιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα, και να κάνει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Φυσικά εμείς ακολουθήσαμε τη γνωστή τριακονταετή διαδικασία, στείλαμε μία φρεγάτα να παρακολουθεί, τους ζητήσαμε ευγενικά να φύγουν, και αφού μας ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ για κάποιες ώρες, κάποια στιγμή μας είπαν ότι βρίσκονται μέσα στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΟΖ !!!!!!

Ποιά ΑΟΖ ????
Αυτήν που συμφώνησαν με την ΛΙΒΥΗ.

Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι Τούρκοι συνεχίζουν να προχωράνε με βήματα σταθερά μπροστά, ενώ εμείς αντίστοιχα συνεχίζουμε να κάνουμε σταθερά βήματα προς τα πίσω.

Και τί βγήκαν και μας έλεγαν εδώ τα διάφορα υπουργεία, λογής λογής παρατρεχάμενοι, διάφοροι υπεύθυνοι, και δεν ξέρω και εγώ ποιος άλλος. Μας είπαν, αλλά και με διάφορους άλλους τρόπους άφησαν να εννοηθεί, ότι το τουρκικό πλοίο, ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ (σας θυμίζει κάτι αυτό το παρέσυρε και μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και μετά από κάποιες ώρες αποχώρησε από το FIR Αθηνών !!!! Πέταγε το πλοίο ??? Άκουσα καλά ??? Μήπως ήταν η ΑΡΓΩ ???

 

Και τα καλώδια τα πήρε και αυτά ο αέρας ??? Εδώ θα μου πεις πήρε ολόκληρο πλοίο ο αέρας τα καλώδια δεν θα έπαιρνε !!!! Οπότε τελείως τυχαία τα έσερνε πίσω του επί ώρες, διότι δεν έκανε έρευνα, δεν παραβίασε για άλλη μία φορά τους διεθνείς νόμους…… Απλά η Τουρκία εδραιώνει για ακόμη μία φορά στο ιστορικό χρονικό τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ της, και καταγράφει ότι έκανε έρευνες στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΟΖ.

Εμείς αλήθεια γιατί δεν έχουμε ακόμα κηρύξει, ούτε ορίσει (την νομική σειρά των διαδικασιών φυσικά και δεν γνωρίζω) την ελληνική ΑΟΖ ???? Γιατί για ακόμη μία φορά μένουμε απλά να παρακολουθούμε ??? Τι περιμένουμε ??? Τι φοβόμαστε ??? Μην αντιδράσουμε και γίνει πόλεμος ??? Θεωρείτε οτι δεν πάνε για πόλεμο οι Τούρκοι ???? Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβαλλόμαστε, όλα θα λυθούν, όλα θα διορθωθούν, όπως πρέπει, διότι θα πάμε στη ΧΑΓΗ τελικά, για να μας δώσουν την ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ !!!!!

 

Υ. Γ Ειναι πραγματικά άξιο απορίας, σε όλη αυτή τη διάρκεια των 45 χρόνων της μεταπολίτευσης, να διακρίνει κανείς τις κινήσεις που έκαναν οι κυβερνήσεις μας, απέναντι στον συνεχή ιμπεριαλισμό των Τούρκων. Είναι ΣΥΜΠΤΩΣΗ η μακροχρόνια και σταθερή εξωτερική πολιτική μας, απέναντι στους γείτονες, ανεξαρτήτως διαφορετικών ιδεολογιών, κομμάτων, κυβερνήσεων ????? Μήπως τελικά όλως τυχαίως μας διακρίνει το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ?? Τα συμπεράσματα δικά σας……

No Diggity

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: