Αρχική Το τυρί άθικτο αλλά ο ποντικός στη Φάκα.

Το τυρί άθικτο αλλά ο ποντικός στη Φάκα.

Στις 20 του τρέχοντος μηνός θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των συνταξιούχων η δέκατη τρίτη σύνταξη μετά από εντολή του πρωθυπουργού και τη σχετική ψηφοφορία. Στις 26 του ίδιου μηνός έχουμε τις ευρωεκλογές. Πόσοι από τους συνταξιούχους έχουν πάρει χαμπάρι ότι αυτό το κέρασμα είναι το δόλωμα και πάντα κάτω από το δόλωμα υπάρχει το αγκίστρι και ανάλογα με το τσίμπημα όπως λένε και οι ψαράδες ετοιμάζεται και το τηγάνι. Aνάλογα με την ψαρια γίνεται και το μεγάλο τσιμπούσι. Για αυτό κύριοι συνταξιούχοι να έχετε υπόψη σας το εξής. Επειδή στη συγκεκριμένη στιγμή όλοι σας έχετε ανάγκη τα λεφτά κάνετε κωλοτούμπες με το 13 μισθό αλλά μετεκλογικά αυτός ο 13ος μισθός με κάποιο νομοσχέδιο εξπρές τύπου ΕΝΦΙΑ θα γίνει τσιμπούσι, και θα ξανά επιστραφεί στα ταμεία του κράτους υπό μορφήν φορολογικής υποχρέωσης, είτε με επιπλέον συμετοχή στα φάρμακα σου είτε με οτιδήποτε άλλο θα εφεύρουν οι τεχνοκράτες του Υπ Οικονομικών.

Για αυτό αν ψηφίσεις με βάση το πριμ που σου δίνουμε θα πρέπει να αναλάβεις και την ευθύνη μετεκλογικά διότι οτιδήποτε συμβεί θα συμβεί με δικιά σου υπαιτιότητα γιατί αυτοί που σου δίνουν λίγες μέρες πριν τις εκλογές αυτό το δώρο κέρασμα δεν σου δίνουν γιατί τους πήρε ο πόνος για την πάρτη σου στο δίνουνε μόνο και μόνο για το δικό τους συμφέρον με στόχο την επανεκλογή τους. Αυτά τα έχουμε γράψει και τα έχουμε ξαναγράψει πάρα πολλές φορές αλλά είμαστε αναγκασμένοι να τα γράφουμε γιατί με το λέγε λέγε όπως έλεγε και ο Γκέμπελς κάτι μένει και στους ψηφοφόρους συνταξιούχους αυτής της χώρας κάτι πρέπει να μείνει. Κάποια στιγμή πρέπει να ψηφίσουν σωστά με βάση την αξιολόγηση που θα κάνει το μυαλό τους και όχι με βάση τα προεκλογικά δώρα. Γιατί αν το σκεφτείς κανονικά αυτά τα έκτακτα προεκλογικά πριμ είναι νόμιμες μορφές χρηματισμού. Πάρε αυτά και δώσε μου τη νίκη. Δηλαδή σε τι διαφέρει η χρηματική πάσα ενός μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου προς τον αντίπαλό του σε στυλ πάρε αυτά και κάτσε χάσε? σε τίποτα!

Ειναι το ίδιο πράγμα με αυτον που τα δίνει και σου λέει δώσε μου τη νίκη γιατί δεν τον παίρνει να πει δώσε την ήττα στον αντίπαλό μου είναι ένα και το αυτό. Και αναφέρομαι στις προεκλογικές οικονομικές πάσες των εκάστοτε κυβερνήσεων προς τους ψηφοφόρους. Το θέμα στις περιπτώσεις αυτές είναι ότι οι κυβερνήσεις τα δίνουν προεκλογικά όλα αυτά άβερτα γιατί δεν τα βάζουν από την τσέπη τους ενω ο μεγαλοπαράγοντας τα βάζει και από την τσέπη του και τον πονάει περισσότερο. Αλλά για να κάνει τη δουλειά του όπως οι κυβερνώντες σου λέει πάρτα γιατί και αυτός σκέφτεται όπως και οι κυβερνώντες θα τα δώσω τώρα αλλά θα τα ξαναπάρω μετέπειτα γιατί αυτή η νίκη θα έχει πολλαπλάσια οφέλη από τη πάσα κέρασμα πριν από το ματς. Δηλαδή όλα τα πράγματα στη ζωή είναι τα ίδια οι άνθρωποι και οι πρακτικές αλλάζουν,οι τρόποι εις τους αιώνας των αιώνων είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι. Ετσι προεκλογικά ξηγιοτανε ο Χαρίλαος Τρικούπης πριν από εκατοντάδες χρόνια πάνω στο ίδιο καρμπόν κινείται και ο νεαρός Τσίπρας αυτή την εποχή.

Τελειώνοντας θα πω το εξής: ποτέ το τυρί που μπήκε στη φάκα δεν φαγώθηκε, αλλά ο ποντικός πιάστηκε.

 

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: