Αρχική “ΤΟΥΣ ΤΆΙΣΑ ΣΩΤΟ”. To Κλεμένο Smart της Σαλονίκης

“ΤΟΥΣ ΤΆΙΣΑ ΣΩΤΟ”. To Κλεμένο Smart της Σαλονίκης

Είναι κάποιες φορές, όπως σήμερα, που άλλα ήθελα να γράψω όμως τελικώς η επικαιρότητα δεν μου το επιτρέπει. Καλώς ή κακώς τελευταία μέσα στον κυκεώνα της επικαιρότητας είναι και ο κύριος Αυγενάκης. Πάμε λοιπόν να ξετυλίξουμε το κουβάρι γνωριμίας για να δούμε ποιος είναι τελικά αυτός ο περιβόητος κύριος Λευτέρης.

Με καταγωγή από το Ηράκλειο, τοπογράφος μηχανικός, τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης της κυρίας Μπακογιάννη. Μάλιστα, μαζί με τον κύριο Ταχιάο, διασπάστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας τη στο νεοσύστατο τότε φορέα με την επωνυμία νέα δημοκρατική συμμαχία. εννοείται πως από τότε τα καραμανλικά στελέχη του κόμματος θεωρούσαν τους δύο αυτούς κυρίους κι όχι μόνο, ξένα σώματα.

Η αναρρίχηση τους, από το πουθενά σε νευραλγικά πόστα της Νέας Δημοκρατίας, ήταν εκκωφαντική. Ο κύριος λοιπόν Αυγενάκης, με το που ορκίστηκε η κυβέρνηση, ανέλαβε το υπουργείο πολιτισμού, έχοντας σαν υπεύθυνο επικοινωνίας έναν (ισαποστάκη) δημοσιογράφο. Τον κύριο μπραουδάκη, παλιό συνεργάτη του κυρίου καράπαπα στη nova. Οι κινήσεις όλες αυτές, έγιναν με εντολή του προέδρου του Ολυμπιακού για τους λόγους τους οποίους φαντάζομαι όλοι σας γνωρίζετε.

Είναι τόσο έντονη και οφθαλμοφανής, απροκάλυπτη η σχέση του με τον εφοπλιστή, σε σημείο τέτοιο που σε κάνει να αναρωτιέσαι. Ένας υπουργός τόσο ξεκάρφωτα αποφασισμένος να εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Και αυτό δεν είναι αποκλειστικά πόρισμα δικό μου, που ενδεχομένως να κρίνω υποκειμενικά. Είναι κάτι που το βλέπει όλη η Ελλάδα. Ακόμα και οι ίδιοι οι φίλοι του Ολυμπιακού καρφώνονται.

Ο κύριος Αυγενάκης για την κυβέρνηση και ειδικά για τη σύζυγο του κυρίου ΚΟΎΒΕΛΟΥ (κρατήστε το όνομα) ήταν ο άνθρωπος κλειδί, προκειμένου να φέρει εις πέρας, το δύσκολο έργο της εξυπηρέτησης συμφερόντων. Υπάρχουν στιγμές που φαίνεται τόσο αναλώσιμος όσο ένα σπίρτο που ανάβει ένα κερί. Αξιοποιήθηκε και διατέθηκε με τρόπο που προκαλεί φόβο. Ώρες ώρες, ασυναίσθητα τον παρομοιάζω με τη σαβούρα που πετάει ο καπετάνιος στη θάλασσα, για να μη βυθιστεί το καράβι.

Και ο ίδιος το ξέρει και μοιάζει σαν να έχει αποδεχθεί τον ρόλο της Ιφιγένειας. Διόρισε στην Ε.Ε.Α., τελευταία στιγμή, δύο δικούς του ανθρώπους προκειμένου να δώσουν κατεύθυνση σε μία προκαθορισμένη απόφαση. Κατάφερε, φέρνοντας στη Βουλή ένα νομοσχέδιο, τέρας στο οποίο υπάρχει τροπολογία κατά την οποία τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών ο αθώος. Έτσι βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ολυμπιακού.

Για τέτοιο στήσιμο μιλάμε.  Ξέρετε, στα μέρη που συχνάζουν οι ΝΕΟΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ, υπάρχει μία έκφραση. “ΤΟΥΣ ΤΆΙΣΑ ΣΩΤΟ”. Τι σημαίνει αυτό; Θα σας δώσω ένα παράδειγμα.
Πριν τη διεξαγωγή ενός αγώνα, πηγαίνω και μιλάω με τους προέδρους των δύο ομάδων. Ζητάω από τον καθένα 20.000 ευρώ. Τους λέω ότι έχω τον διαιτητή με το μέρος μου. (Φυσικά δεν ξέρουν ότι επισκέφτηκα και τον αντίπαλό τους).

Όταν λοιπόν γίνει ο αγώνας, πηγαίνω στον χαμένο και του επιστρέφω τις 20.000 ευρώ, λέγοντάς του πως την τελευταία στιγμή με εξέθεσαν. Είμαι κύριος όμως. Τα λεφτά του τα επέστρεψα. Από τον νικητή όμως τα χρήματα τα πήρα, αφού πιστεύει πως εγώ μεσολάβησα για την επικράτηση του. Τότε λέω στα ΕΠΑΡΧΙΩΤΆΚΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΤΆΙΣΑ ΣΩΤΟ. Και αυτά με τη σειρά τους θα μου αφιερώσουν το τραγούδι των rainbow.

Gates of babylon.
Ανεβάστε την ένταση και απολαύστε.
Τα λέγαμε κιόλας.

Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: