Αρχική Βαγγέλη, Άνοιξε πόρτα ! Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Βαγγέλη, Άνοιξε πόρτα ! Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Η ζήλια, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ποταπό συναίσθημα, το οποίο εμφανίζεται όταν ένα άτομο υστερεί έναντι κάποιου άλλου από πλευράς πλούτου, ικανοτήτων η ταλέντου.
Ομολογώ πώς από την πλευρά μου ουδέποτε ένιωσα ζήλια για μία από τις παραπάνω κατηγορίες. Ένιωσα όμως το συναίσθημα αυτό σε περιπτώσεις ανθρώπων που ο λαός στη λαϊκή γλώσσα τους ονομάζει ΚΩΛΌΦΑΡΔΟΥΣ.

Τι εννοώ με αυτό; Ας δώσω μερικά παραδείγματα έτσι ώστε να βοηθηθείτε να μπείτε στον τρόπο σκέψης μου . Είναι παραδείγματος χάριν μία ημέρα βροχερή. Βγαίνει κάποιος από το σπίτι του χωρίς ομπρέλα για να πάει στη δουλειά του. Ακριβώς την ώρα που βρίσκεται στην έξοδο της πολυκατοικίας του, εντελώς ξαφνικά, σταματάει μπροστά του ένα ταξί και αποβιβάζεται ο πελάτης του.

Ο οδηγός του, προθυμοποιείται να του ανοίξει την πόρτα προσφέροντας του συγχρόνως και την ομπρέλα που είχε εφεδρεια στο ταξί. Ο ήρωας της ιστορίας μας εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό και χρησιμοποιεί με τη σειρά του την ίδια ανοιγμένη ομπρέλα. Συγχρόνως μπαίνει στο ταξί που σταμάτησε εντελώς τυχαία μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του. Το αποτέλεσμα ήταν να μη βραχεί καθόλου.

Πάμε να δούμε τώρα ένα άλλο παράδειγμα. Έχει κάποιος ένα κρίσιμο δικαστήριο. Ο πρόεδρος της έδρας, αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες αναβολές, δεν είναι καθόλου μα καθόλου προσβάσιμος στον δικηγόρο. Κοινώς δεν είναι φιλικός με τον κατηγορούμενο. Εκεί λοιπόν που αυτός είναι απελπισμένος, ο δικαστικός εντελώς ξαφνικά αρρωσταίνει ή ένας άλλος περισσότερο φιλικός δικαστής παίρνει τη θέση του. Άλλο λοιπόν ένα δείγμα τύχης.

Ένας άλλος πάλι, παίρνεις συχνά-πυκνά μέρος σε πλειοδοτικους διαγωνισμούς. Όλο τυχαιως, κάνει τις καλύτερες προσφορές με αποτέλεσμα να υπερτερεί των αντιπάλων του.
Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας που σας περιέγραψα καταφέρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η τσέπη τους είναι γεμάτη. Γίνεται αυτό που επιθυμούν διότι η τύχη είναι με το μέρος τους.

Θέλοντας να δώσω μία μεταφυσική απάντηση, (γιατί με τη λογική δεν βγάζεις άκρη) κατέφυγα στο ίντερνετ. Αφού πληκτρολόγησα τη φράση (πόση τύχη φέρνει το όνομά σου), οδηγήθηκα σε ένα βιντεάκι. Το πρώτο από αριστερά όπως εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας. Σύμφωνα λοιπόν με την αφηγήτρια, το όνομα του ανθρώπου εκείνου του οποίου το άθροισμα των αριθμών είναι πέντε, είναι το πλέον ΚΟΛΟΦΑΡΔΟ.

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα τυχαίο όνομα. Το όνομα ΒΈΡΑ. Κάτω από τα γράμματα αντίστοιχου με έναν αριθμό από το 1 έως το 24, όσα είναι και τα γράμματα του αλφαβητου. Έχουμε λοιπόν.Β=2,Ε=5,Ρ=17,Α=1. Το άθροισμα αυτών των αριθμών είναι 25.2+5=7. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το όνομα βέρα δεν είναι τυχερό όνομα.

Ας εξετάσουμε όμως ένα άλλο όνομα του οποίου το άθροισμα των αριθμών βγαίνει 5. Αυτό είναι το όνομα ΒΑΓΓΈΛΗΣ. Με τον ίδιο τρόπο που εργαστήκαμε παραπάνω έχουμε.Β=2,Α=1,Γ=3,Γ=3,Ε=5,Λ=11,Η=7,Σ=18. Εάν κάνουμε το άθροισμα των αριθμών βγαίνει στο σύνολο 50. 5 + 0 = 5.

Σύμφωνα λοιπόν με την μελλοντολόγο, οι άνθρωποι που έχουν αυτό το όνομα, είναι απίστευτα τυχεροι. Δεν αρκεί να έχει κανείς χρήματα, πτυχία, υγεία και χίλια Δίκαια για να πάει μπροστά, αν δεν τον λένε Βαγγέλη. Μόνο τότε ανοίγονται όλες οι πόρτες της ζωής. Και πάλι, αν κάποιες θέλεις να τις κλεισεις, αρκεί να πεις το όνομά σου.

Απολαύστε ένα σύντομο βιντεάκι με τίτλο ΒΑΓΓΈΛΗ, ΆΝΟΙΞΕ ΠΌΡΤΑ, με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Χρόνη εξαρχάκο από την ταινία, ΜΊΑ ΕΛΛΗΝΊΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΈΜΙ.

Τα λέγαμε κιόλας.

Το κλεμμένο smart Θεσσαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: