Ξύπνα Jorge Lorenzo..

Γεννημένος στην Μαγιόρκα της Ισπανίας στις 4 Μαΐου του 1987 και 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη κατηγορία MotoGP τις χρονιές 2010,2012 και το 2015 με την μοτοσικλέτα της Yamaha.. Έχει εκκινήσει 193 φορές με 47 νίκες, 114 βάθρα και 43 poles! O Jorge είναι ένας από τους κορυφαίους αναβάτες στην τελευταία δεκαετία! Όμως τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς καμία αμφιβολία δεν μπορεί να βρει τον ρυθμό του με την μοτοσικλέτα του και πραγματικά εκτός από μερικές νίκες εκλάμψεις που είχε πέρυσι με την Ducati βρίσκεται σε ένα παρατεταμένο ντερφορμαρισμα! Η φυγή του από την Yamaha το 2017 προς την Ducati έπαιξε σημαντικό ρόλο! Ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω..

Πήρε το ρίσκο αλλά δυστυχώς για εκείνον δεν του βγήκε.. Η Ιταλική μοτοσικλέτα δύσκολη σε στήσιμο και κράτημα… Καμία σχέση με την Yamaha εκείνης της εποχής!Το 2018 πήρε 2 νίκες αλλά αυτές δεν φάνηκαν ικανές να τον κρατήσουν στην Ferrari των 2 τροχών… Έτσι το μεγάλο μπαμ ήρθε το καλοκαίρι του 2018…Αναβάτης για την νεα χρόνια στην Repsol Honda με συνοδοιπόρο του και πολύ καλό του φίλο τον Mαρκ Μαρκεζ!Ο Ισπανός για ακόμα μια χρονιά έστω και στο ξεκίνημα της είναι απογοητευτικός.. Το νούμερο 99 στην γιαπωνέζικη μοτοσικλέτα του δεν έχει ακόμα αποδώσει.. Δεν μας έχει δείξει τις δυνατότητες του.. Αυτές που ξέρουμε ότι έχει.. Επίσης βρίσκεται στο κυνήγι ενός ιστορικού επιτεύγματος..

Να πάρει μια νίκη με την Ηonda και έτσι να είναι γίνει ο μοναδικός οδηγός που έχει καταφέρει να πάρει νίκες με όλες τις μεγάλες ομάδες του MotoGP!Aς ελπίσουμε για το καλό του αθλήματος ο Jorge να βρει τον παλιό καλό εαυτό του που τον είχαμε μάθει να παλεύει στα ίσια με όλους τους μεγάλους αναβάτες όπως o Rossi και ο Stoner και να μην τον βλέπουμε να παραπαίει στις θέσεις εκτός 10αδας.. Το κίνητρο και η ψυχολογία του λείπουν.. Το τέλος της χρονιάς θα δούμε εάν τελικά άξιζε να πάρει την θέση από τον Dani Petroza που έφυγε από την Ηοnda… Όπως και να έχει σίγουρα είναι η τελευταία ευκαιρία για αυτόν τον σπουδαίο αναβάτη να μας κάνει και πάλι να τρελαθούμε με τις προσπεράσεις του…

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα