Αρχική Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα πού ή λέξη ΛΑΘΟΣ κοστίζει ζωές. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα πού ή λέξη ΛΑΘΟΣ κοστίζει ζωές. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η ιατροδικαστική υπηρεσία ήταν και ειναι παραδοσιακά(μαζί με την Αστυνομία) η πιο αξιόπιστη δημόσια υπηρεσία στην πατρίδα μας. Διοικείτο ανέκαθεν από εξαιρετικούς και αλάνθαστους ιατροδικαστές, που τα πορίσματα τους εξιχνίασαν εγκλήματα και εγκλήματα. Υπάρχουν κάποιες ειδικότητες, επιστημονικές και μη, που δεν έχουν δικαίωμα στο λάθος, με πρώτη και καλύτερη αυτή του ιατροδικαστή. Αλλά είναι γεγονός ότι όπου δραστηριοποιούνται κοινοί θνητοί το λάθος είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα.

Αλάνθαστος είναι μόνο ο ΘΕΟΣ. Η Ιατροδικαστική Ελληνική υπηρεσία είναι μία υπηρεσία που στην πάροδο του χρόνου, μου άφησε πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό για τη θετικότητα στην ακρίβεια των πορισμάτων της. Εκπληκτικά τα αποτελέσματα της σε πολύ δύσκολες ιατροδικαστικές πράξεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους Δικαστές να δικάζουν και να καταδικάζουν, εγκληματίες πού ενδεχομένως σε διαφορετική περίπτωση και χωρίς τα αποτελέσματα της Ιατροδικαστικής έκθεσης να κρινο’ντουσαν αθώοι.

Προχθές όμως μία ιατροδικαστική έκθεση και ταυτόχρονα οι δηλώσεις του αρμόδιου ιατροδικαστή στους δημοσιογράφους με άφησαν ξερό, παξιμάδι. Και μιλάω για το 11χρονο βρέφος από τη Συρία που πέθανε. Και ενώ ο ιατροδικαστής στην έκθεση του δεν αναφέρει πουθενά ότι το βρέφος κακοποιήθηκε σεξουαλικά, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στους οποίους έλεγε δημόσια, ότι το βρέφος υπέστη πρωτοφανή σεξουαλική κακοποίηση η οποία ήταν και η αιτία του θανάτου του.

Αποτέλεσμα των δηλώσεων του ιατροδικαστή ήταν να συλληφθούν οι γονείς του 11χρονου βρέφους και στο παρά πέντε γλίτωσαν το μεταγωγών και την προφυλάκισή τους. Ανεξήγητα ο ίδιος ο ιατροδικαστής σε δεύτερο χρόνο άλλαξε τα πάντα. Αυτές οι πρακτικές είναι απίστευτες και και η πρωτοφανει’ς για την ιατροδικαστική Ελληνική υπηρεσία. Τέτοιο περιστατικό δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα ιατροδικαστικά χρονικά της χώρας μας.

Προβληματίζοντας δικαίως και τον Υπουργό ο οποίος έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα, για πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του συγκεκριμένου ιατροδικαστή. Στην επιτροπή που θα εξετάσει αυτό το πρωτοφανές ατόπημα του ιατροδικαστή, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να προεδρεύει κορυφαίος ψυχίατρος, μπας και καταφέρει να γνωματεύσει γιατί οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ιατροδικαστή ήταν εντελώς αντίθετες με την ιατρική του έκθεση.

Πάντως όποιο αποτέλεσμα να βγάλει η συγκεκριμένη έρευνα, ο ιατροδικαστής δεν είναι επάγγελμα είναι λειτούργημα, και θα πρέπει αυστηρά και οι εκθέσεις του και οι δηλώσεις του να είναι μελετημένες και σοφές. Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής αν εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα από χθες θα ήταν άνεργος. Τελειώνοντας νιώθω την ανάγκη να γράψω το εξής. Μηπως οι υπεύθυνοι πρέπει να προτείνουν το “αλκοτέστ” να εφαρμόζεται εκτός από τους οδηγούς και σε κάποιες άλλες πολύ ευαίσθητες επιστημονικές ομάδες.

Πάντως το συγκεκριμένο ανεξήγητο περιστατικό πρέπει να προβληματίσει στο μέγιστο βαθμό τους επικεφαλει’ς της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας άμεσα.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: