Μακάριοι Πτωχοί το Πνεύματι Ι Al Jazeera

Μέχρι σήμερα δεν έχω μιλήσει σαν Al Jazeera για τον Χόρχε, μου είναι πολύ δύσκολο, γιατί είμαι πολύ μπουκωμένος συναισθηματικά. Μου φτάνει όμως που ξέρω ότι τον Σταυρό του τον παρέδωσε την Μεγαλύτερη μέρα της Ορθοδοξίας, αυτή του Αγίου Πνεύματος.

Σαν Βλάσης όμως ξέρω να ξεχωρίζω το ηθικό από το ανέντιμο και να κρίνω τους ανθρώπους από το Πνεύμα τους και την οξυδέρκεια τους. Ο Χόρχε οφείλω να πω ότι ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος με περισσότερα χαρίσματα παρά ελαττώματα και επηρέασε θετικά πολλούς ανθρώπους σπουδαγμένους και μη όλα αυτά τα χρόνια. Λάθη κάνουμε όλοι μας, όπως και ο ίδιος, ο οποίος έλεγε πάντα αυτό που σκεπτόταν.

Ένα πράγμα δεν ήταν ο Χόρχε και αυτό σίγουρα μπορώ να το πώ με σιγουριά Παλιό Χαραχτήρας.

Γιατί τα λέω όμως αυτά, σήμερα?! γιατί απλά έπεσα πάνω σε ένα έκτρωμα ενός ΠΟΥΘΕΝΑ, ενός Κ ΤΙΠΟΤΑ, παγκοσμίου άγνωστου που θέλησε να γράψει αυτόν τον οχετό μία μέρα μετά τον Θάνατο του. Από την μία λυπάται και κλαίει Ανθρώπινα αλλά από την άλλη την ίδια μέρα να ζήσουμε να τον ξεχάσουμε γρήγορα.

Μικρός σε πνεύμα, Μακάριοι πτωχοί το Πνεύματι και δη κονδυλοφόροι του λόγου του που δεν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την λέξη ”σέβομαι”. Είναι η πρώτη λέξη που μαθαίνουμε από την οικογένεια μας. Άνανδρε, σε καταλαβαίνω απόλυτα, γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσω μία έκφραση του Πανμέγιστου Νότη Σφακανιάκη…

” Κ Τίποτα Μικροί Μεγάλοι στο ίδιο καφενείο, δεν γίνεται !”

AL JAZEERA

https://www.ethnos.gr/opinions/article/264608/pethaneodhmosiografosgiorgosgeorgioygiorgomoykalosoytaxidikaiemeisnazhsoymenasexexasoymeosopiogrhgoraginetai

Διαβάστε Περισσότερα