ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Χωρίς καμία αμφιβολία το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο χώρο του μπάσκετ! Γιατί να υπάρχουν κλειστά συμβόλαια στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ; Όπως στη ζωή έτσι και στο άθλημα αυτό η αλήθεια είναι στη μέση.. Να πάμε πρώτα στα υπέρ.. Κυρίως τα εγγυημένα συμβόλαια τα έχουν οι μεγάλες ομάδες στα καλά top πρωταθλήματα της Ευρώπης.. Αυτό σημαίνει ότι στην διοργάνωση έρχονται περισσότερα χρήματα από χορηγούς και τηλεοπτικά συμβόλαια, ομάδες με κόσμο αλλά και ομάδες με χρήμα…!

Πάμε όμως κυρίως στα αρνητικά με δυο απλά παραδείγματα..Η Σαραγόσα απέκλεισε την Μπασκόνια στο πρωτάθλημα της Ισπανίας στην φάση των 8..Η Μπασκόνια όμως θα είναι του χρόνου στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ η Σαραγόσα όχι… Το ίδιο συμβαίνει στο πρωτάθλημα Ιταλίας αλλά και Ελλάδας!Με αυτήν την κατάσταση τα εγχώρια πρωταθλήματα την πληρώνουν την ζημιά.. Δηλαδή ο Αγγελόπουλος της ΑΕΚ για ποιο λόγο να ρίξει λεφτά;; Αφού δεν θα πάει η ομάδα στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ! Λέτε εάν η Α1 δεν είχε εγγυημένα συμβόλαια των δύο αιωνίων ο Σαββίδης να μην έκανε την κίνηση να πάρει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ;; Δεν υπάρχει κίνητρο κοινώς..

Επίσης δεν είναι δυνατόν οι Ισπανοί και οι Τούρκοι να έχουν 4 και 3 ομάδες στη διοργάνωση… Βέβαια ο χορηγός σήμα κατατεθέν της ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ παίζει το ρόλο του… Και στα F4 και στις ομάδες… Δεν είναι δυνατόν χώρες όπως η Κροατία, η Σλοβενία και ακόμα το Βέλγιο να μην έχουν ομάδα… Η Γαλλία επιτέλους με την Βιλερμπαν θα έχει ομάδα….Τώρα οι wild card δεν ξέρουμε που θα πάνε..Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνει η κεφαλή της διοργάνωσης ώστε να κάνει το προϊόν πιο ελκυστικό,ενδιαφέρον για τον θεατή της κάθε ομάδας….

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα