ΜΕ ΠΙΤΙΝΟ ΠΑΣ… ΒΙΤΟΡΙΑ Σωτήρης Βάζελος

Χωρίς καμία αμφιβολία με την έλευσή του μύθου Ρίκι Πιτίνο όπως τον ονόμασε και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού η ομάδα άλλαξε κυρίως ψυχολογία και χαρακτήρα 180 μοίρες.. Ο κόουτς Πιτίνο τους ανέβασε την αυτοπεποίθηση, την ψυχολογία που είχε πέσει στα τάρταρα στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.. Δείτε το Παπαγιάννη.. Σκοράρει, παίρνει ριμπάουντ βοηθά στα σκριν, απλώνει τα χέρια και το κορμί σε άμυνες προσαρμογών.. μέχρι το Δεκέμβρη δεν ξέραμε καν εάν υπήρχε στο ράστερ! Ο Καλάθης το τελευταίο τρίμηνο κάνει μαγικά παιχνίδια…σε κάθε ματς ο προπονητής ανυψώνει το ηθικό του κάθε παίχτη ξεχωριστά!!

Ο Πασκουάλ δυστυχώς είχε χάσει την έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αυτόν και στους παίκτες του και το κυριότερο χωρίς να έχει συμβεί απολύτως τίποτα! Απλά δεν κόλλαγε η συνταγή.. Ίσως μετά την εποχή Ομπράντοβιτς με αυτό τον προπονητή ο παναθηναϊκός δείχνει να ξέρει τι θέλει μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και με αυτά τα υλικά!! Ο Πασκουάλ τα 2 τελευταία χρόνια είχε 2 ευκαιρίες με πλεονέκτημα έδρας και δεν τα κατάφερε!! Ο Πιτίνο θα μπορέσει;; Παίζει με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, την ομάδα με το πιο βαθύ ράστερ και σε μια κούρσα συνεχόμενων αγώνων αυτό θα παίξει ρόλο.. Και το κυριότερο με μειονέκτημα έδρας!!

Εάν τα καταφέρει αυτό ο Ρίκι θα είναι μεγαλύτερο επίτευγμα και από εκείνο που είχε κάνει ο Ζοτς το 2011 επι της πρωταθλήτριας Ευρώπης τότε Μπαρτσελόνα! Η μάχη ξεκινά την μεθεπόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη και έρχεται την μεγάλη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.. Ο Πιτίνο ήδη έχει ξεκινήσει τα πλάνα του.. και αυτά κυρίως είναι παιχνίδια μυαλού.. Και από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής αυτό το κάνει άριστα!!!

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα