Μια ήσυχη δύναμη και το project που…καλά κρατεί! Ι Vannistelrooy

Δεν είναι μυστικό πως η Manchester United τα τελευταία χρόνια, κάθε άλλο παρά μεγάλη ομάδα θυμίζει στο νησί. Και αν κάποιες φορές παίρνει ορισμένα match, ή αν τερματίζει ψηλά, το οφείλει και λίγο (πολύ) στη φανέλα της, που είναι πολύ βαριά!

Τόσο η διοίκηση, όσο και ο προπονητής δεν έχουν κρύψει ποτέ πως το project που χτίζεται για την Manchester United είναι μια δοκιμασμένη συνταγή που ακούει στο όνομα “μπέμπηδες”. Έχουν στοχεύσει δηλαδή στο χτίσιμο μιας ομάδας που θα βασίζεται σε παίχτες που έρχονται απο την ακαδημία. Αυτή ήταν άλλωστε ανέκαθεν η ταυτότητα της Manchester United, πράγμα όμως που φαντάζει πιο έντονο τώρα, αφού και οι επενδύσεις σε παίχτες – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – στοχεύουν στο μέλλον!

Τρανταχτό παράδειγμα η τελευταία μεταγραφική περίοδος με τους Facundo Pellistri (19 ετών), Amad Diallo (18 ετών), και Donny van de Beek (23 ετών), ενω τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν για άφιξη νέων ταλέντων κυρίως απο την Λατινική Αμερική.

Όμως, το project δεν είναι το μόνο αξιοσημείωτο για τους Κόκκινους Διάβολους τη φετινή σεζόν. Έπειτα από την πολύ ντροπιαστική ήττα της ομάδας από την Tottenham (1-6 στο Old Trafford), η United ησύχως αναρριχήθηκαν στη 2η θέση, και μόλις στο -2 από την πρωτοπόρο Liverpool που – ίσως λόγω απουσιών – δεν θυμίζει σε τίποτα την διαστημική ομάδα των 2 τελευταίων ετών.

Με πρωταγωνιστές τους Bruno Fernandes, Marcus Rashford, και Fred, η Manchester United έχει καταφέρει να ονειρεύεται μέχρι και…τον τίτλο, την ίδια στιγμή που η αρχή της ως σύλλογος είναι να χτίζει για το μέλλον.

Μπορεί άραγε να τα καταφέρει η άλλοτε μεγαλύτερη ομάδα του Νησιού; Είναι τα όνειρα για τίτλο ρεαλιστικά, η θα τουμπάρει την καρδάρα με το γάλα στον 2ο γύρο; Ποιοί είναι κατά τη γνώμη σας οι πρωταγωνιστές της μέχρι τώρα πορείας των Red Devils;

Vannistelrooy

Διαβάστε Περισσότερα