Ο ΆΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΏΝ..

Στις 9 Μαρτίου του 1960 στην πόλη Τσατσακ της πάλε ποτέ ενωμένης Γιουκοσλαβιας έρχεται στη ζωή ο άρχοντας των δαχτυλιδιών.. Το όνομα αυτού Ζελικο Ομπραντοβιτς! Ο προπονητής θρύλος της Ευρωλίγκας με 9 ευρωπαϊκούς τίτλους στο βιογραφικό του στοχεύει σε αυτό το F4 στη Βιτόρια να τους κάνει 10 και να γράψει ιστορία… 18 συμμετοχές παρακαλώ σε F4… Το πρώτο δαχτυλίδι το 1992 με την Παρτιζαν από το τρίποντο σε νεκρό χρόνο του Τζορτζεβιτς!Μετά το 1994 και το 1995 σε δυο διαδοχικούς τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό με την Μπανταλονα την πρώτη και την δεύτερη φορά την Ρεαλ του Σαμπονις..

Είχε κάνει τον Γιάννη Ιωαννιδη να βγαίνει κυριολεκτικά από το σακάκι του.. Μετά ακολουθούν τα ευρωπαϊκά με το παναθηναϊκό το 2000,2002,2007,2009 και το 2011!Αυτή την δεκαετία ο Coach μαζί με τους Παύλο και Θανάση κάνουν τον μπασκετικό παναθηναϊκό την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης!Το τελευταίο ευρωπαϊκό το χαρίζει για πρώτη φορά σε τουρκική ομάδα και συγκεκριμένα το 2017 με την Φενερ απέναντι στον Ολυμπιακό και πάλι… Τώρα σε αυτό το F4 έρχεται με φορά από την κανονική περίοδο και τα playoff και δικαίως χαρακτηρίζεται ως το φαβορί ανεξάρτητα των απουσιών που θα έχει η ομάδα της Κωνσταντινούπολης σε αυτό το διήμερο στη Βιτόρια!

Ο Ζοτς σε αυτά τα παιχνίδια έχει τα τρικ του και τις τακτικές που τον καθιέρωσαν ως το κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη! Σε όλα τα F4 που πήρε μέρος μονάχα σε 2 θυμάμαι που πραγματικά οι αντίπαλοι προπονητές το νίκησαν στην μάχη του πάγκου… Τον Ρενεσες στον ημιτελικό του 1996 στο Παρίσι και τον Ιωαννιδη το 1998 όταν ο ξανθός πήγε την Αεκ στο τελικό.. Ο Ζοτς με την Μπενετον έχασε στον ημιτελικό και ουσιαστικά μετά από αυτό το χαμένο F4 άρχισε να σκέφτεται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.. που ήταν το τριφύλλι!Έτσι λοιπόν φθάνουμε στο σημείο να συζητάμε εάν ο Σέρβος θα σηκώσει το 10ο..

Σίγουρα ο χαρακτήρας του και υστεροφημία του είναι σημεία αναφοράς για να μας κάνει να πιστέψουμε ότι θα το παλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει.. Γεννημένος νικητής, μπασκετικός εγωιστής με μελιτζανι χρώμα στα time out που σέβεται και τον σέβονται όλοι απεριόριστα όλα αυτά τα χρόνια μέσα και έξω από το παρκέ!Ο ΆΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΏΝ θα σηκώσει τις παλάμες με όλα τα δάχτυλα ανοιχτά;; Όχι για μούντζες αλλά για να δείξει τα τρόπαια που έχει στην καμπούρα του; Την Κυριακή το βράδυ θα ξέρουμε…

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα