ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ. “ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ” ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΜΑ !!

Αφού πρώτα πρώτα δηλώνω πώς είμαι άσχετος με το άθλημα πού λέγεται Μπάσκετ, καθώς δεν μου αρέσει σχεδόν καθόλου , θα ήθελα να πω δύο λέξεις η” μάλλον καλύτερα να πω την γνώμη μου για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει καί αφορά τόν υποβιβασμό τού Ολυμπιακού στην Α2 κατηγορία . Καί μάλιστα να διαπιστώσουμε μαζί γιατί αυτά τά δύο αθλήματα καί ειδικά με αυτές τίς δύο ομάδες (Ολυμπιακό- Παναθηναϊκό) έχουν όπως αποδεικνύεται τελείως διαφορετική φιλοσοφία  καί νοοτροπία ειδικά σε ότι αφορά τις διοικήσεις των ομάδων. Καί εξηγούμε. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι η ομάδα τού Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο έχοντας αποδεδειγμένα εμπλοκή σε ένα μη νόμιμο θέμα καί δεν χρειάζεται να το εξηγώ γι’αυτό αναφέρθηκα σε παλαιότερους ηλικιακά φιλάθλους, τέθηκε θέμα υποβιβασμού στην Β” εθνική κατηγορία. Η τύχη για τούς πράσινους κρινόταν από την ψήφο των ερυθρόλευκων. Πανεξυπνα καί συνετά οι ερυθρόλευκοι ψηφίζουν ΟΧΙ.Ετσι σώζεται ο Παναθηναϊκός!!

Μπράβο καί πάλι μπράβο λέω εγώ. Δηλαδή θα ρίξω εγώ τόν Παναθηναϊκό ; Τόν αιώνιο αντίπαλο; ΠΟΤΕ!! Καλές καί άγιες οι υπόλοιπες ομάδες μάλιστα. Τί πρωτάθλημα καί από ποιους θα το διεκδικώ εγώ; σκέφτηκαν. Είναι ρε μάγκες το ίδιο μέγεθος ο Παναθηναϊκός με τούς άλλους; Όχι βέβαια σού λένε. Έχει την ίδια αξία η” χαρά μία νίκη η” ένα πρωτάθλημα με όρθιο τον Παναθηναϊκό; Καί βέβαια ναι. Δεν πονάει ρε μάγκες τό ίδιο για έναν Ολυμπιακό μία ήττα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, όσο αυτή με τό Τριφύλλι και το ανάποδο βέβαια. Μόλις πρόσφατα λοιπόν πέρσι εάν θυμάμαι καλά αυτή την φορά χρειάστηκε αλλαγή νόμου η ” κανόνων εάν θυμάμαι καλά , καθώς καί πάλι τέθηκε θέμα υποβιβασμού για τούς Πράσινους. Πάλι μάγκικα καί πανέξυπνα ο Ολυμπιακός πρωτοστατεί σε ψηφοφορία καί αλλάζοντας ο νόμος ο Παναθηναϊκός παραμένει στην Σούπερ Λίγκα. Πάλι μπράβο λέω εγώ.Για όλους τούς παραπάνω λόγους που σας ανέφερα , σύν κάτι τηλεοπτικά συμβόλαια , σύν κάτι χιλιάδες διάρκειας, αλλά καί για τό πρεστίζ σε αυτό το ήδη ρημαγμένο Ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός για μένα πράττει ολόσωστα.

Πάει καί τελείωσε, έτσι ήταν για μένα το σωστό καί τό έξυπνο παράλληλα. Πάμε τώρα στο Μπάσκετ. Σε ένα πρωτάθλημα ΜΟΝΟΝ για δύο ουσιαστικά, όχι δεν γίνονται κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης από τούς πράσινους , αλλά αντίθετα επιμένουν καί απαιτούν, να πέσει κατηγορία ο Ολυμπιακός. Ακολουθούν οι οπαδικές φυλάδες να το ζητάνε καί να χλευάζουν με διάφορα πρωτοσέλιδα. Καί με ποιον θα παίζει η Πανάθα ρε μάγκες; καί τί διάρκειας ή εισητήρια θα κόβει; Τί τηλεοπτικό συμβόλαιο θα ζητήσει σε ένα πρωτάθλημα πλέον για έναν; Είστε σοβαροί; Ο οπαδός τών δύο αυτών ομάδων ζει καί αναπνέει ρε για αυτά τά ματς.

Πάτε ρε παιδιά καλά; Εδώ όποιος από τούς δύο κερδίσει τόν άλλον έχουμε πανηγύρια για μία εβδομάδα, το ίδιο είναι με τούς άλλους αντιπάλους; Άσε πού τό τριφύλι προπόνηση θα κάνει όχι πρωταθλητισμό, με τούς υπόλοιπους συμμετέχοντες στην Α1. Είπαμε στο μπάσκετ υπάρχει πρωτάθλημα τών δύο σταθερά οι άλλοι απλά δηλώνουν παρών. Τό έχει εξάλλου δείξει η μέχρι τώρα ιστορία. Έτσι λοιπον  προτείνω να πέσουν οι τόνοι καί νά παραμεριστούν εγωισμοί για το καλό τού αθλήματος, αλλά καί τό συμφέρον καί τών δύο αιωνίων.Αυτες οι δύο ομάδες όπως καί νά γίνει έχουν καί στο ποδόσφαιρο καί στο μπάσκετ άλλο μέγεθος. Ειναι καταδικασμένες να συνυπάρχουν για την ομορφιά, αλλά καί τό πρεστίζ σε κάθε μα κάθε άθλημα.

 

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα