Ολυμπιακός: Ζητείται ελπίδα. ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΡΤΣΑΝΗ

Είσαι ο Ολυμπιακός, ο μπασκετικός Ολυμπιακός και ξαφνικά κοιτάς γύρω σου και όλα όσα ήξερες, είτε έχουν αλλάξει είτε δεν υπάρχουν πια. Σε μια σεζόν που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και όλα τα προγνωστικά σε ήθελαν θριαμβευτή, οι Ερυθρόλευκοι μοιάζουν να κυνηγούν την σκιά τους.

Εάν εξαιρέσουμε μερικά στραβοπατήματα στην αρχή της σεζόν, ο Ολυμπιακός έμοιαζε να αντιλαμβάνεται την δυναμική του και να αφοσιώνεται στους στόχους του, μέχρι που η προσοχή στράφηκε σε εξωαγωνιστκούς παράγοντες και χάλασε η μαγιά. Από την τέταρτη θέση της Euroleague βρέθηκε να προσεύχεται να χάσει η Αρμάνι ή η Μπασκόνια για να κλέψει μια θέση στα playoffs, και από την θέση σου άμεσου διεκδικητή του Ελληνικού πρωταθλήματος είναι πλέον στο -6, με την διοίκηση να στοχεύει στην συμμετοχή της ομάδας στην Ανδριατική Λίγκα.

Με αφορμή τον τελευταίο αγώνα των Πειραιωτών στην Euroleague αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως οι άλλοτε πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δεν έχουν χάσει μόνο την στόφα των πρωταθλητών αλλά και την όρεξη τους για δημιουργία και παιχνίδι. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται μονάχα στα τραγικά λάθη στην αγωνιστική οργάνωση και δομή της ομάδας αλλά κυρίως στο γεγονός ότι κανείς δεν μοιάζει να επικοινωνεί με κανέναν σε όλα τα επίπεδα. Διοίκηση, προπονητής και παίκτες φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, με τα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπίσουν να φαντάζουν πια θηριώδη.

Η αλήθεια είναι ότι προτού αποφασίσει κάποιος να κάνει τον κόσμο καλύτερο, θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει πρωτίστως την δική του ευρωστία και κάπου εδώ οι Αγγελόπουλοι δεν διέκριναν εγκαίρως τις νάρκες. Ενώ υπήρχαν ήδη σημαντικά οικονομικά προβλήματα αλλά και γκρίνιες για τις μεταγραφικές κινήσεις και την στελέχωση της ομάδας, οι διοίκηση του Ολυμπιακού ώθησε την κόντρα με θεσμούς και αντιπάλους στα άκρα, μετακινώντας το ενδιαφέρον όλων σε εξωαγωνιστικές δράσεις. Οι αποχωρήσεις, οι καταγγελίες, η αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης και τα δράματα το μόνο που κατάφεραν είναι να αποπροσανατολίσουν περισσότερο την ομάδα που δεν είχε καταφέρει από την αρχή να βρει σωστά τα πατήματά της.

Σε ένα μπρα-ντε-φέρ για δυνατούς παίκτες οι Αγγελόπουλοι μοιάζουν κάπως μετέωροι, με την έκβαση του τελευταίου αγώνα για την κανονική διάρκεια της Euroleague, κόντρα στην Νταρουσάφακα, να είναι αυτή που αναμένεται να φέρει καταιγιστικές εξελίξεις.

 

ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΡΤΣΑΝΗ

Διαβάστε Περισσότερα