Πιτίνο: «Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Λίγο πριν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, ο Ρικ Πιτίνο, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στάθηκε στην πολυτιμότητα της νίκης, αποκαλύπτοντας κάποια στοιχειά για το πως θα προσεγγίσει τον αγώνα. Ενώ παράλληλα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την απόκτηση του Σον Κιλπάτρικ.

Χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Πρασίνων δήλωσε για το σημερινό παιχνίδι: «Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να παίξουμε πολύ έξυπνα, γιατί έχουμε δύο παίκτες – κλειδιά έξω. Παίζουν πολλά λεπτά. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Είναι θέμα τα φάουλ. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να κάνουμε πειράματα. Θα δούμε τι θα γίνει. Όταν σου λείπουν παίκτες, έχεις τον 6ο παίκτη σου, τον κόσμο. Θέλουμε τον ενθουσιασμό τους.

Όταν η πλάτη σου είναι στον τοίχο πρέπει να συγκεντρώνεσαι στα 4λεπτα-5λεπτα του ματς, μέχρι το επόμενο τάιμ άουτ. Όχι μέχρι το επόμενο ματς, αλλά μέχρι το επόμενο τάιμ άουτ. Έτσι πρέπει να προπονείς σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Κάθε κατοχή είναι κρίσιμη».

Όσον αφορά τον Nεοϋορκέζο γκαρντ είπε: «Η συμφωνία ποτέ δεν γίνεται, μέχρι κάποιος να μπει στο αεροπλάνο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπει στο αεροπλάνο. Έχω δει πολλά στη ζωή μου. Ελπίζουμε ότι θα μπει στο αεροπλάνο, θα υπογράψει μόλις φτάσει εδώ και θα είναι επίσημο.

Μίλησα με πολλούς προπονητές ΝΒΑ για τον Κιλπάτρικ. Ξέρω τον προπονητή του στο Κολλέγιο, έχουμε δουλέψει μαζί. Δουλεύει πολύ σκληρά, έχει φοβερό work ethic. Μπορεί να δώσει αθλητικότητα και να παίξει και στο “1”. Ήταν η καλύτερη επιλογή για εμάς αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε Περισσότερα