Η μοναδική φωνή της Dolores O’Riordan | Sons Of Football

Η αιφνίδια απώλεια της Dolores O’Riordan στις 15 Ιανουαρίου του 2018 συγκλόνισε ολόκληρο το κόσμο της μουσικής. Η αξιαγάπητη Ιρλανδή τραγουδίστρια έφυγε απότομα από τη ζωή μόλις σε ηλικία 46 ετών. Αφήνοντας μας να διερωτόμαστε πόσα ακόμη θα πρόσφερε ως καλλιτέχνης, ως μία ξεχωριστή και μοναδική φωνή μέσα από το εναλλακτικό ροκ των Cranberries.

Η Dolores άφησε πίσω της μία αλησμόνητη κληρονομιά εμπλουτισμένη με κορυφαία κομμάτια και άλμπουμ αντίστοιχα. Τραγούδια συνοδευόμενα από το ιδιαίτερο της ταλέντο, το οποίο το διοχέτευε με τη βοήθεια της σπάνιας φωνής της. Η χαρακτηριστική της χροιά που χαράσσεται εύκολα στο μυαλό μας με το άκουσμα των τραγουδιών της. Η φωνή λοιπόν, που έρχεται και παραμένει στο υποσυνειδητό. Αυτή η αγγελική φωνή και ο απόηχος της βρίσκονται εκεί πάντα για να υπενθυμίζουν στο καθένα την αποδεδειγμένη μουσική της αξία και ποιότητα.

Η φωνή της Ντολόρες δεν υπήρξε ουδέποτε συνηθισμένη. Δεν την χαρακτηρίζει ύφος  ψυχαγωγικό, ως δηλαδή μέσο διασκέδασης, που θα σε εξυψώσει ή θα σε ενθουσιάσει σε κάποιο ξέφρενο πάρτι. Η φωνή της παραμονεύει εκεί ακέραιη και διαχρονική. Μια συντροφιά σε πιθανά βράδια σκέψης και σε μοναχικές μέρες, έχοντας ως παρέα μόνο τον εαυτό μας. Η φωνή λοιπόν, της νοσταλγίας, των βαθύτατων συναισθημάτων. Μέσα από τα τραγούδια και την εκτέλεση τους, η Dolores O’Riordan φανερώνει μία δικαιολογημένη ήπια θλίψη και παράδοξη γαλήνη αντίστοιχα.

Το τεράστιο κενό που άφησε η Dolores O’Riordan δεν καλύπτεται εύκολα σε μια περίοδο που η ροκ έχει αισθητά υποβαθμιστεί. Πόσο μάλλον για μία καλλιτέχνης σε νεαρή ηλικία, η οποία είχε να δώσει πολλά ακόμη στο μουσικό χώρο. Πιθανόν φρέσκες επιτυχίες, συνδυασμένες και με μία ηχηρή επιστροφή των Cranberries.

Η ιρλανδική μπάντα έχασε τον συνδετικό της κρίκο που ενίσχυε το σύνολο του γκρουπ. Διότι η παρουσία και κυρίως η φωνή της Dolores O’Riordan παραμένει αναμφίβολα αναντικατάστατη. Χαρακτηριστικά τραγούδια στα οποία παρατηρεί κανείς το μεγαλείο της, είναι τα δημοφιλή Zombie και Dreams.

 

Πηγή: MAXMAG

Διαβάστε Περισσότερα