13 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ… ΣΩΤ ΒΑΖΕΛΟΣ

Οι καμπάνες στο Μαρανέλο τελευταία φορά χτύπησαν το 2007 όταν ο Kimi Raikkonen πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα οδηγών για την Scuderia Ferrari.
Από τότε πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια με τον Ιταλικό κολοσσό να προσπαθεί να φθάσει στην κορυφή αλλά να μην τα καταφέρνει.Έβαλε παγκόσμιους πρωταθλητές να οδηγήσουν τα μονοθέσια της,όπως τον Αλόνσο,τον Βέτελ και ξανά τον Ραικόνεν,άλλαξε αγωνιστικούς και τεχνικούς διευθυντές,προσπάθησε να κατασκευάσει μονοθέσια πρωταθλητές αλλά τελικώς δεν ήρθε το επιθυμητό θετικό αποτέλεσμα.
Αν έλεγες σε κάποιον πριν μια δεκαετία ότι τα κόκκινα μονοθέσια θα βρίσκονταν πίσω σε ρυθμό,poles positions,νίκες και τίτλους από την Redbull και την Mercedes που δημιουργήθηκε μόλις το 2010 θα τον πέρναγαν για τρελό. Η νέα δεκαετία φέρνει νέες προκλήσεις στους Ιταλούς που θέλουν επιτέλους να δουν τον Sebastian Vettel ή τον Charles Leclerc να κατακτά τον τίτλο των οδηγών.Ο γερό ΕNZO πάντα έλεγε ότι τα λεφτά τα φέρνει ο τίτλος των κατασκευάστων αλλά την δόξα ο τίτλος των οδηγών.
Αυτό που έχει χαθεί χωρίς καμία αμφιβολία είναι η προσωπικότητα του νικητή σε όλο τον οργανισμό όπως ήταν την εποχή όπου μεσουρανούσε από το 2000 μέχρι το 2006 ο Schumacher.Εκείνη την εποχή υπήρχε ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο.Σήμερα όμως αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει.Μπορεί να υπερκαλύψει πρώτα τις αδυναμίες της και μετά τα πλεονεκτήματα των αντιπάλων της;Ο Μάρτιος είναι πολύ κοντά για να δούμε τι θα κάνει στην έναρξη της δεκαετίας η πιο ιστορική ομάδα του σπορ…

Διαβάστε Περισσότερα