1979-2019. Οχι! Δεν πέθανα …ακόμα!

Κάνω ένα αφιέρωμα στην χρόνια γεννήσεως μου. Πάμε να δούμε κάποια γεγονότα (δεν μπορώ να τα γράψω όλα) τα οποία έμειναν στην ιστορία, την εκπληκτική χρονιά (πόσο κλισέ) του 1979! Μια ωραία και.. νόστιμη σαλάτα δηλαδή

α.28 Μαΐου υπογράφεται η σύνδεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλαδα(ΕΟΚ). Το πρώτο.. κέρατο από αυτά που θα ακολουθούσαν στην πορεία!

β.Ξεκινάει το πρώτο Επαγγελματικό πρωτάθλημα, ποδοσφαιρου στην Ελλαδα(1979-80).

γ.Ο Γ. Βαρδινογιαννης, γίνεται ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟ. Για… λίγο, δεν την πήρε την ομάδα ο Π. Γιαννακοπουλος-δυστυχώς για την ΠΑΕ, ευτυχώς όμως για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στα εκτός Ελλάδας τώρα.

Α)ΙΡΑΝ: Ο Αγιατολαχ Χομεϊνι παίρνει την εξουσια της χώρας των Περσων(Ισλαμική Επανάσταση το λέγανε…).

Β) Ο ΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΙΙ γίνεται ο πρώτος Ρωμαίοκαθολικός Ηγέτης που επισκέπτεται Κομμουνιστικη χώρα, την Πολωνία,δηλαδη την.. πατρίδα του.

Γ) ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ:Χιόνισε πρώτη φορά για 30 λεπτά!(Τώρα ζούμε χειρότερες καταστάσεις με τον καιρό).

Δ) ΙΑΠΩΝΙΑ: Η Εταιρία Sony φτιάχνει μια από τις καλύτερες.. απολαύσεις σε αυτή τη ζωή το WALKMAN! Έπαιρνες τις κασέτες σου, τις έβαζες μέσα στο γουοκμαν και πήγαινες παντού στο δρόμο, ακουγοντας τις μουσικές που γούσταρες!

Ε) Το πρώτο TRIVIAL PURSUIT, επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων, φτιάχνεται τον Δεκέμβριο του ‘79. ΣΤ) Σε μια συναυλία των WHO( ροκ μπάντας) στο Σινσινατι του Οχαϊο σκοτώνονται! 11 άτομα και τραυματιζονται αλλά 12..ροκ καταστάσεις!

Ζ) Στον Κινηματογράφο, βγαίνουν κάποιες ταινιαρες!! Η πρωτη:23-2-79 The DEER HUNTER(Ο Ελαφοκυνηγος).Κοινωνικό Δράμα για τις..ψυχολογικες επιπτώσεις μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ στους Αμερικανούς. Ηθοποιοί Τεράστιοι! Ρόμπερτ ντε Νίρο, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μέριλ Στριπ, και το φοβερό ταλέντο που έφυγε πολύ νωρίς απ’την κωλοαρρωστια…Τζων Καζαλε! Σκηνοθέτης ο πολύ καλός επίσης, Μάικλ Τσιμινο. Βγαίνει επίσης το Kramer vs Kramer που αφορά τα προβλήματα στις σχέσεις ενός ζευγαριού. Ντάστιν Χοφμαν(Ο Εβραίος) με Μερυλ Στριπ και εδώ! Επίσης με ωραία μουσική το φιλμ αυτό.

Έχουμε μετά το ROCKY II (μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους) εννοείται με Σ. Σταλλονε και τον Καρλ Γουϊδερς ξανά όπως το πρώτο ROCKY(1976). ALIEN: Η 1η και μια απ τις καλύτερες sci-fi ταινίες τρόμου. Μια από τις.. αγαπημένες μου, Σιγκουρνι Γουιβερ στον πρωταγωνιστικο ρόλο.

Και βάζω εδώ το ΕΠΟΣ!! Apocalypse Now, του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με τον Μέγιστο των ηθοποιών, Μάρλον ΜΠΡΑΝΤΟ, αλλά και με Ντένις Χοπερ, Μάικλ Σιν, dream team τι να λέω τώρα!Επίσης πολύ ωραίο το soundtrack του έργου στο τέλος, ειδικά με Τζιμ Μόρισον των DOORS. Βιετνάμ κ εδώ το θέμα του φιλμ, αλλά με.. παρανοϊκές καταστασεις! Στα της μουσικής τώρα να πω πρώτα, ότι ο Sid Vicious το πρώην μέλος και(ο και καλά!) μπασιστας των Sex Pistols, σουτάρει μια ακόμη δόση ηρωινης, και φεύγει για το.. αιώνιο ταξίδι. Οι δίσκοι που βγήκαν το 1979 πολλοί και ποιοτικοι.

Μην ξεχνάμε ότι η χρονιά εκείνη η μουσική Disco είναι στην.. κορύφωση της,αλλα φτιάχτηκαν και Hard Rock δίσκοι και γενικά ωραίες μουσικές. Παρακάτω μια λίστα με τους 10+1 καλύτερους δισκους(μάλλον αγαπημένους μου). The Wall-Pink Floyd το διπλό Άλμπουμ-Έργο των τρομερων! Βρετανών. Πάνω από 30.000.000 αντίτυπα! Στην Ελλάδα έγινε χρυσός δίσκος με 100.000 και βάλε πωλήσεις. Το πρώτο σόλο Άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον, άλλος ένας… τοιχος και εδώ. Ο τιτλος: Off the Wall.

Ρεκόρ πωλήσεων μαύρου καλλιτέχνη, και στα πρώτα του Billboard Hot 100. Mε το χιτ τραγούδι, Don’t Stop Til’ you get Enough(βραβείο Grammy). Οι Aγγλοι SUPERTRAMP και Breakfast In America. 6ο Άλμπουμ γι αυτούς με 20.000.000 πωλήσεις στον κόσμο, 4 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή των charts με το τραγούδι The Logical song, να γίνεται Ραδιοφωνική Επιτυχία!

Γενικά στον δίσκο έχει και σαξόφωνο, όπου υπάρχουν νότες αυτού του οργάνου είναι πάντα για καλό! DONNA SUMMER και ο δίσκος BAD Girls. Ένα απ τα τραγούδια-ύμνοι της disco το Hot Stuff… Παραγωγή-και όχι μόνο-ο μάγος της ηλεκτρονικής μουσικης ο Ιταλός Τζόρτζιο Μοροντερ! Στις 23 Μαΐου του 79 οι Νέοϋρκέζοι KISS βγαζουν το Άλμπουμ DYNASTY(για λίγο δεν έβαλα τους Scorpions και το Lovedrive στην θέση τους) τους.. κραξανε οι οπαδοί τους με αυτό λόγω ότι το… γύρισαν στην μόδα της εποχής με την disco αλλά εκτός από το έπος (για αυτό κυρίως, όπως πολλοί άλλοι γουστάρω αυτό το άλμπουμ) I WAS MADE FOR LOVIN You που το έχουν χορέψει ακόμα και οι εξωγήινοι και που είχε.. γεύση από disco mania, υπάρχουν κι άλλα καλά τραγούδια. Ακούστε το Hard Times ωραίο… ροκάκι.

Το δυνατό τραγούδι-ας το πω μπαλάντα- Magic touch, κ.α. Επίσης,RAINBOW του Ritcie Blackmore το άλμπουμ:Down to Earth(ο πρώτος δίσκος χωρίς την.. φωνή της heavy metal Ronnie James Dio) στην θέση του τραγουδιστή όμως ο εξίσου άριστος με άλλο στυλ, Graham Bonnet. Ποιος δεν ξέρει την κομματάρα Since you ‘be been gone… Πάω και στα πιο.. σκληρά τώρα. MOTORHEAD και τίτλος δίσκου, OVERKILL. Ίσως η καλύτερη τριάδα της σκληρής μουσικής.

O Ηγέτης LEMMY ο.. Κιθάρας Eddie Clarke κ ο.. Τυμπανιστης Phil Taylor. Επόμενο, ένα από τα καλύτερα.. Ζωντανά Άλμπουμ της hard rock. Οι Αγαπημένοι UFO και το live album,Strangers In The Night. Το ένα τραγούδι καλύτερο απ το άλλο εδώ μέσα!.. Άλλη γκρουπαρα οι επίσης Βρετανοί Whitesnake με το LOVEHUNTER! Είναι στα πρώτα τους βήματα και είναι ακόμα η πιο μπλουζ ροκ εποχή τους (κάτι που μου αρέσει) το cd (δεν το έχω σε βινύλιο) το έχω…. λιώσει!

Το προτελευταίο Άλμπουμ το βάζω περισσοτερο για συναισθηματικους λόγους. Το μεγαλύτερο συγκρότημα που…περπατησε σε αυτό τον πλανήτη! Οι LED Zeppelin με τον 8ο και τελευταίο δίσκο της καριέρας τους το In Through the Out Door. Και πηγαίνω τώρα στο γκρουπ συνώνυμο της Hard Rock μουσικής το.. Βρώμικο Ροκ! AC/DC και η δισκαρα -κάτι σαν Best of δηλαδή- Highway To Hell… Ο τελευταίος δίσκος των AC/DC με τον μεγαλύτερο αλήτη,μάγκα, τραγουδιστη τους, τον BON SCOTT!!

Ο καλύτερος.. διασκεδαστης(performer)Που μύριζε ουισκυ! Από την Αυστραλία μέχρι την γενέτειρα του(ς) Σκωτία. Ένας δίσκος για να.. φτιάχνεις και να πηγαινεις στα.. Βρώμικα μπαρ έτοιμος για.. Καυγά! Εντάξει ο Μπον Σκοτ ήταν πάντα έτοιμος γι όλα! Τα πολυαγαπημενα μου κομμάτια, Touch to match, Walk all over you, το ομώνυμο του δίσκου, η λεωφορος της.. κολάσεως δηλαδή, αλλά και Nightprowler και ολα τα τραγούδια!.. Δεν τον έχω ακούσει πολλές φορές τον δίσκο.. γύρω στις 99…παω τώρα για την 100η φορά!.. Αυτα από την.. χρονιά μου το 1979…

ΝΙΚΟΣ Ο Πορτογάλος.

Διαβάστε Περισσότερα