Ρεζίλι και εκτός συνόρων! | Ο Τζες

Πέρασε μόλις ένας μήνα από το άρθρο μου για κάποια καφεδάκια με νέες παρέες για τους διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα, οπότε στο ίδιο πλαίσιο θα ξεκινήσω και τη σημερινή μου ψυχοθεραπεία μαζί σας, μιας και το συγκεκριμένο θέμα παραμένει επίκαιρο. Βάλτε καφεδάκι λοιπόν, πάρτε και τα υπόλοιπα απαραίτητα σύνεργα για να ξεκινήσουμε!

Τί έγινε σε αυτό το μικρό διάστημα που έχουμε να τα πούμε; Αν εξαιρέσεις την δήλωση πως η διοίκηση σηκώνει μανίκια, με αποτέλεσμα το ξήλωμα του ρόστερ, nothing at all που λέμε και στο Πωγώνι. Παίκτες “χαιρέτησαν”, σώζοντας μεν τους εαυτούς τους, χαρίζοντας δε κανένα πενηντάρικο ο καθένας από τα χρωστούμενα. Μιλώ για τα “παλτά” και τους “αδιάφορους” παίκτες που μας έριξαν όντας μερικά μηνιάτικα μέσα.

Στη συνέχεια, όπως είναι και λογικό στην μικρή πόλη που ζούμε, πολλά στόματα άνοιξαν λέγοντας πράγματα που στέκουν είτε στην λογική είτε στην πραγματικότητα, αλλά άνοιξαν και στόματα τα οποία μπορεί να είπαν ένα κάρο θεωρίες και φαντασίες. Σε κάθε περίπτωση η ανυπαρξία (και) στο επικοινωνιακό κομμάτι έριξε λάδι σε όλες τις θεωρίες και φήμες χωρίς να ενδιαφέρει κάποιον από τη διοίκηση να τις διαψεύσει, ή σε μια κρίση ειλικρίνειας να τις επιβεβαιώσει. Φυσικά και αναφέρομαι σε γνωστό αντιπρόεδρο ομάδας που έχει πάρει τουλάχιστον τον ρόλο συμβουλάτορα για τον κ. Χριστοβασίλη. Ξαναλέω όταν ο κόσμος ουρλιάζει και δεν υπάρχει μια ψυχή να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αναγκαστικά πλέον την “φήμη” την παίρνω σαν δεδομένη κατάσταση. Και προχωράμε…

Τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκαν πολλά για τους υποψήφιους προπονητές της ομάδας μας. Για τον Ιμπαγάσα δε θα σχολιάσω καν και πάω παρακάτω. Εκεί που είχε διαρρεύσει ότι ο ΠΑΣ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με Γερμανό προπονητή(!) ξαφνικά μαθαίνουμε για τον Βίτορ Μαρτίνς της Πόρτο Β, πως βρίσκεται καθ’ οδόν να υπογράψει με την ομάδα μας. Αρκετοί φίλαθλοι αναθάρρησαν, με χαρακτηριστική απορία αν όντως περνάμε σε μια γενναιόδωρη αναβάθμιση με άνθρωπο της Πόρτο, αλλά και κάποιοι άλλοι πιο… πονηρεμένοι αναρωτήθηκαν. Από πότε η διοίκηση του ΠΑΣ κοιτάζει προς Πορτογαλία; Γενικά στην Ελλάδα μόνο μια ομάδα ξέρω μέχρι σήμερα να έχει ρίξει δίχτυα στην Πορτογαλική αγορά, αλλά μας χωρίζουν και κάπου στα 400 χιλιόμετρα απόσταση…

Ας μην αναλώνομαι σε θεωρίες συνομωσίας και πάμε στην ουσία. Ο άνθρωπος επικοινώνησε με την διοίκηση και ήρθε στην Αθήνα να συζητήσουν τα διαδικαστικά. Όπως μαθαίνουμε, μια που ήρθε, μια που το έβαλε στα πόδια με την ομάδα μας να καταγράφει ένα ακόμη φιάσκο στην ιστορική διαδρομή της. Από τη πρώτη στιγμή που έσκασε η φούσκα, γράφτηκε πως ο ΠΑΣ συζητά και με έναν ακόμη Γερμανό, και για να το πούμε απλά τους περνά από κάστινγκ. Ναι και μετά ο δράκος φύσηξε τόσο δυνατά που έκανε το χωριό κάρβουνο

Πάμε τώρα να πούμε και γιατί ναυάγησε η συμφωνία. Ο κύριος Μαρτίνς νόμιζε πως ήρθε σε ομάδα, και σε πρωτάθλημα με στόχους και διάθεση εξέλιξης. Είχε “όραμα” όπως είπε και μια ψυχή κάποτε. Προτού έρθει λοιπόν στην Ελλάδα ο άνθρωπος ξεκαθάρισε στον κύριο Χριστοβασίλη πως σε περίπτωση συμφωνίας θα φέρει το δικό του επιτελείο ( γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων κτλ ), 6 περίπου ποδοσφαιριστές συν τον τερματοφύλακα. Κατά τον ερχομό του στην Ελλάδα και αφού συναντήθηκε με την διοίκηση, του ψιθύρισε ο κ. Χριστοβασίλης: Άσε τους δικούς σου γιατί θα θέλουν και λεφτά, άσε και τους ποδοσφαιριστές σου, και έλα μόνος σου. Το ρόστερ το έχουμε ήδη έτοιμο με μια αρμάδα… δανεικών. Οπότε σαν επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του ο κύριος Μαρτίνς πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του, ζημιωμένος με μια μέρα χαμένη απ’ τη ζωή του συν το κόστος των εισιτηρίων(φαντάζομαι).

Λοιπόν προσωπικά νιώθω την ανάγκη να ζητήσω μια συγνώμη από τα μέλη του Georgiou Club καθώς αναγκάζομαι να γράφω για ερασιτεχνισμούς αντί για μπάλα. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που μπήκα στην παρέα και ούτε θα επιτρέψω να συνεχιστεί. Ο λόγος αυτός είναι που δεν θα ξαναγράψω το παραμικρό για την ομάδα της καρδιάς μου μέχρι να αλλάξει η κατάσταση στο πτώμα του ΠΑΣ Γιάννινα. Αν κύριοι θέλετε να αντικαταστήσετε τον ΠΑΣ, με μία Β ομάδα των μεγάλων αυτού του πρωταθλήματος, κάντε το. Μη την αποκαλείται όμως ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ταύρος φοράει κέρατα, όχι δάφνινα στεφάνια.

Α και κάτι ακόμα κύριε Χριστοβασίλη. Ο κύριος Μεταξάς, ακόμα περιμένει στο ακουστικό του. Πάρτε τον επιτέλους να τα πείτε. Αν τύχει να πράξετε το σωστό, αδιαφορήστε πλήρως παρακαλώ για τους παπαγάλους που κάποτε αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο με το “άντε ##μησου Μεταξά”. Θα βρουν τρόπο να την γυρίσουν και πάλι την μπιφτέκα.

Το ποδόσφαιρο φίλοι μου είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, και όχι αγελάδα για να την αρμέγουν μερικοί. Εδώ θα είμαστε να συζητάμε για ποδόσφαιρο, αλλά πλέον καλό θα ήταν άπαντες με κάθε τρόπο να γυρίσουμε την πλάτη μας σε μικροεπιχειρήσεις χωρίς το παραμικρό έρεισμα στην τοπική κοινωνία. Αν, και όταν αλλάξει η κατάσταση θα ανοίξω και πάλι την καρδιά μου για την πρώτη μου αγάπη!

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα