Τους ζυγούς λύσατε, τα χρωστούμενα χαρίσατε! | Ο Τζες

Δειλά δειλά ξεκινά ο πιο κρίσιμος σχεδιασμός των τελευταίων χρόνων. Η διοίκηση του ΠΑΣ έχει την ευκαιρία να επενδύσει με σκοπό να ελαχιστοποιήσει την οικονομική ζημία του υποβιβασμού, καθώς το ενδεχόμενο παραμονής στην Β εθνική για άλλη μία χρονιά, φαντάζει οικονομικά καταστροφικό. Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποιούνται οι δύο πρώτες αποδεσμεύσεις αλλά και οι πρώτοι στόχοι του περίγυρου της διοίκησης.

Αρχικά μπορούμε να θεωρούμε δεδομένη την λύση συνεργασίας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παντελάκη, με τον δεύτερο να χαρίζει μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων του ώστε να λυθεί το συμβόλαιο. Στην ίδια τακτική βρίσκεται και ο Ζήσης Καραχάλιος, ο οποίος δεν προτίθεται να μείνει να παλέψει στην Β εθνική χαρίζοντας εξίσου μέρος των οφειλούμενων. Στο σημείο αυτό να κάνω μια παρένθεση και να σχολιάσω το φαινόμενο των πολλών οφειλών σε παίκτες του ΠΑΣ. Όλη την χρονιά άπαντες ζητούσαν την υπέρβαση και έριχναν το ανάθεμα σε ανθρώπους οι οποίοι έκαναν φυσικά αυτό που μπορούσαν, αλλά στο φινάλε ήταν και απλήρωτοι; Δεν πρόκειται για εργαζόμενους; Δε ξέρω τι συμβαίνει σε άλλες ομάδες και πραγματικά δε με ενδιαφέρει, αλλά πως γίνεται να απαιτούμε να κακολογούμε και να αναθεματίζουμε ανθρώπους που για να περπατήσουν στην καριέρα τους χαρίζουν χρήματα που έχουν δουλέψει; Είναι λίγο… κακό θα έλεγα.

Στην περίπτωση του Πέδρο Κόντε τα πράγματα φαίνονται στάσιμα αλλά και πιο ξεκάθαρα. Ο αρχηγός του ΠΑΣ ξεκαθάρισε πως δεν τον πειράζει για μια χρονιά να αγωνιστεί στην Β εθνική αλλά ζήτησε εγγυήσεις από τον Παναγιώτη Χριστοβασίλη πως στόχος της ομάδας θα είναι η απευθείας άνοδος στην Super League.

Τώρα στον μεταγραφικό σχεδιασμό, τα πράγματα παραμένουν εκνευριστικά ήσυχα, αν και κάποιες πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει στο επιτελείο της ομάδας. Ο Γιώργος Ντάσιος, φαίνεται να είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο ενίσχυσης μέσω δανεικών και σαν ένα πρώτο όνομα που φαίνεται να προτάθηκε είναι ο Γιώργος Μπλέτσας που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Βέροια. Ο κ. Παλαιλόγος φέρεται πως θέλει να φέρει στην ομάδα τον Σπύρο Βασιλάκη που αγωνίζονταν φέτος στην Θύελλα Κατσικάς ενώ σε προχωρημένες συζητήσεις φαίνεται πως βρέθηκε με τον παλιό γνώριμό μας, Ευριπίδη Γιάκο.

Όταν η ομάδα απ’ την οποία έχεις και απαιτήσεις ως οπαδός, κάνει σχεδιασμό Β εθνικής, αναμφίβολα όποιο όνομα και να ακούσεις θα ξινίσεις. Ωστόσο τον Γιάκο τον είδαμε και στα “prime” του, τον είδαμε και κατά την έξοδο μας στην Ευρώπη όπου κατά συνθήκη αγωνίστηκε ως επιθετικός ( ! ), και πραγματικά δε μπορώ να βρω τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα. Στο φινάλε αν θέλει η ομάδα να πωληθεί και κανένα διαρκείας φέτος, θα πρέπει να φέρει ονόματα “κράχτες” και όχι παίκτες που αποχώρησαν από το γήπεδο σε κλίμα έντασης, χειρονομιών και ύβρεων.

Γνώμη μου πάντα, και στην διάθεσή σας προς συζήτηση.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα