22 Ιουνίου 1986..Το γκολ του αιώνα…

Μάγκες μου βρισκόμαστε στο mundial του 1986.. 22 Ιουνίου και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει το ματς μεταξύ της Αργεντινής και της Αγγλίας.. Είχε προηγηθεί ο πόλεμος για τα νησιά Φωκλαντ μεταξύ των δυο χωρών.. Ας μην πάμε στα πολιτικά.. Να μείνουμε στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι..προημιτελική φάση.. Το στάδιο Αζτεκα του Μεξικό ασφυκτικά γεμάτο.. Για την ακρίβεια το παιχνίδι το είδαν από τις κερκίδες 114.580 θεατές..

 

Η ώρα έναρξης του παιχνιδιού ακριβώς στις 12:00 το μεσημέρι κάτω από τον καυτό ήλιο!Από την μια ο Μαραντονα από την άλλη ο Λινεκερ… Ο αγώνας ξεκινά και με τις 2 ομάδες νευρικές.. Ημίχρονο κουλούρια.. Όμως αυτό που έγινε στο δεύτερο μέρος ήταν αυτό που πραγματικά αξίζει να δεις σε ένα παγκόσμιο..Στο 51′ ύστερα από λανθασμένο γύρισμα του παίκτη της Αγγλίας Ηodge, ο Diego τρέχει προς την μπάλα απλώνει το χέρι ο Σιλτον το βλέπει αλλά όχι το κοράκι.. VAR δεν υπήρχε..

 

Το χέρι του Θεού ρε μάγκες λέει ο κοντός και όλοι τρέχουν να τον πάρουν αγκαλιά.. Εννοείται οι δικοί του.. Οι αντίπαλοι έτρεχαν στον πλάγιο.. Ματαιοδοξία… Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει… Στο 55′ όμως έχουμε το γκολ του αιώνα… Ο Μαραντονα παίρνει την μπάλα κάτω από την μεσαία γραμμή και αρχίζει να καλπάζει με την μπάλα… Για την ιστορία ο συμπαίκτης του Hector Enrique του έδωσε την μπάλα 10 μέτρα πίσω από την μεσαία γραμμή… 60 μέτρα σε 10 δεύτερα..

Πέρασε ακριβώς 5 παίκτες(Hodge, Beardsley, Reid, Butcher x2 και τον Fenwick).. Φτάνοντας στην μικρή περιοχή πλάσαρε τον Shilton και έκανε το 2-0!Ποδοσφαιρική μαγεία, έξαψη, μυθική κίνηση… Λόγο και της βαρύτητας του παιχνιδιού ναι ρε αδέρφια είναι το γκολ του αιώνα… Το ματς τελείωσε 2-1 με τον Λινεκερ να μειώνει για τους Άγγλους… Να με συμπαθάτε αλλά αυτό πιστεύω ότι είναι το καλύτερο ματς που έπαιξε ο κοντός σε mundial.. Αντε μαζί με το ματς στο italia ’90 απέναντι στους βραζιλιάνους!

Ηγέτης πήρε την ομάδα από το χεράκι και την οδήγησε εκείνο το μεσημέρι στους δρόμους 4 του κόσμου.. Πέτυχε για εκείνη την εποχή ένα γκολ σε σκέψη και σε εκτέλεση ασύλληπτα αδιανόητο… Πόσο μας λείπουν αυτά τα ματς και αυτά τα γκολ… Εδώ ρε μάγκες το επόμενο mundial θα γίνει Χριστούγεννα.. Όχι άλλα πλυντήρια που λέει και ο Γεωργίου..

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα