25η Μαρτίου … Η Δίκη των Δικαστών – Al Jazeera

Ημέρα Διπλής Εορτής σήμερα τόσο για την 25 Μαρτίου όσο και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μας . Δεν θα μείνω όμως στις εορταστικές παρελάσεις, αλλά θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στις Μνημονιακές μέρες που δυανύουμε ο Ραγιάς Νεο Έλληνας δεν άλλαξε και πολύ απο την εποχή του Κολοκοτρώνη …. Κάποιοι λίγοι Αληθινοί Έλληνες  οι οποίοι δεν αναφέρονται θα μείνουν στην Ιστορία και δεν μιλάω μόνο για τους Ήρωες Πρωτοπαλήκαρα όπως οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραισκάκης, Αθανάσιος Διάκος, Κωνσταντίνος Κανάρης, Ανδρέας Μιαούλης,  γράφω και για κάποιους που είχαν τα ΑΝΤΕΡΑ να πούν ΟΧΙ, να αντισταθούν στον ΞΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ που τελικά δεν έφυγε ποτέ απο αυτόν εδώ τον τόπο.

Σήμερα λοιπόν μνημονεύω τον Αθανάσιο  Πολυζωίδη, τον ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ που το 1832 διορίστηκε από την Αντιβασιλεία πρόεδρος του πενταμελούς δικαστηρίου του Ναυπλίου που δίκαζε τους Κολοκοτρώνη, Πλαπούτα κ.ά. Ο Πολυζωίδης τότε μαζί με τον Γεώργιο Τερτσέτη, γνωρίζοντας πολύ καλά την αθωότητα των κατηγορουμένων, αρνήθηκε να υπογράψει την απόφαση καταδίκης τους σε θάνατο για εσχάτη προδοσία. Η κίνησή του προκάλεσε τη φυλάκιση και την άγρια κακοποίησή του από την Αντιβασιλεία. Αναμφίβολα η άρνησή του να αποδεχτεί την κρατική παρέμβαση στα της δικαιοσύνης ήταν ενδεικτική της ακεραιότητας του χαρακτήρα του. Τέτοιοι Δικαστές ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ , ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ……

” Τυχοδιώκτες κάθε Χώρας έσπευσαν να την υπερασπιστούνε, πολλοί λίγοι ενδιαφέρονται απο ζήλο αφιλοκερδή…………………. Πρέπει να κάμουμεν χρήσην των υπηρεσιών τους και να τους αμοίψουμε γενναίαν….

…………………….. ΝΑ ΜΗΝ τους δώσουμε όμως παρά μιαν δευτερεύουσα εξουσία, όπου δεν θα μπορούν να κάνουν καμμιάν κατάχρησην… ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ :

Πως αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για Χάρην της Ελευθερίας, είναι άπληστοι για Κυριαρχία και Δεσποτισμόν….!”

https://www.youtube.com/watch?v=Hlm9YckEDM0

AL JAZEERA

Διαβάστε Περισσότερα