4 Ματς, μια χρονιά για τον Ολυμπιακό – SERPICO

Ένα σερί τεσσάρων δύσκολων αγώνων, καλείται καί δώσει ο Ολυμπιακός καί όλα αυτά σέ λιγότερο από 15 ημέρες. Το πρώτο ήταν στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Εάν επρόκειτο τό πρωτάθλημα να πάρει μία άγρια ομορφιά θά έπρεπε ο Ολυμπιακός να κερδίσει , να μειώσει την διαφορά καί να έχουμε άλλο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός χάνει αυτόν τόν αγώνα, παρουσιάζεται  αγνώριστος αγωνιστικά. Υπήρχε ένα σερί αγώνων πού έπαιζε θεαματικό καί τεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά στο κρίσιμο ματς απλά ήταν από τον προπονητή μέχρι τούς παίκτες εκτός τόπου και χρόνου. Δέχθηκε με κάτω τα χέρια 3γκολ. Ο κόσμος τού πικραθηκε αλλά με υπομονή , περίμενε έναν εξίσου άλλον αγώνα αυτή την φορά ευρωπαϊκό . Ο στόχος τίτλος έλαβε πανηγυρικά τέλος από τό ματς τής Τούμπας. Πολλά χρεώθηκαν σε προπονητή καί παίκτες , αλλά με το αμέσως επόμενο ματς να έρχεται η γκρίνια πήγε στην άκρη.

Έτσι φτάσαμε στο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς με την Δυναμό, ένα καλό πρώτο ημίχρονο πού βρήκε τον θρύλο να προηγείται , αλλά ακολούθησε ένα μέτριο έως κακό δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να φέρνει ισοπαλία με σκορ 2-2. Αυτό τό σκορ βέβαια φέρνει σε θέση ισχύος τούς Ουκρανούς, καί τόν Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο. Προβληματική εικόνα των παικτών, αδυναμίες σε σχεδόν όλες τίς γραμμές, αλλά καί κάποιους να ρίχνουν ευθύνες στον προπονητή. Με αυτήν την εικόνα δύσκολα μπορεί νά πιστέψει κάποιος ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να φέρει την πρόκριση. Όχι με τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά καί νοοτροπία. Το έγραψα καί χθές, ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα από την Δυναμό, αλλά επιβάλλεται να τό δείξει μέσα στο γήπεδο. Να βρει τα σωματικά, καί ψυχικά αποθέματα , καί νά γυρίσει τίς όποιες προβλέψεις, αλλιώς καί ο στόχος νούμερο δύο για διάκριση στην Ευρώπη πέταξε καί αυτός.

Και μέσα σέ όλα αυτά έρχεται σέ λιγότερο από 3 μέρες τό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η βαθμολογική διαφορά πού έχουν οι ερυθρόλευκοι υπέρ τους, θα κινδυνεύσει σε περίπτωση ήττας. Ούτε να τό σκέπτονται δεν θέλουν οι ερυθρόλευκοι. Η δεύτερη θέση δίνει τό εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καί πλέον αυτός είναι ο μεγάλος τρίτος στόχος για τον Ολυμπιακό.
Άλλη χρονιά με τον Ολυμπιακό, εκτός της κορυφαίας διοργάνωσης δεν νοείται. Θα είναι από κάθε άποψη πάσης φύσεως ζημιά. Ο πρόεδρος τό απαίτησε καί πολύ καλά έκανε. Έγιναν μεταγραφές , ο Ολυμπιακός κτίζει μία νέα ομάδα καί θά είναι οδυνηρό να βγεί η ομάδα τού Πειραιά καί από αυτόν τον στόχο. Όχι μόνο από οικονομικής άποψης , αλλά είναι καί θέμα  πρεστίζ καί γοήτρου.

Οι ερυθρόλευκοι δίνουν συνεχόμενα παιχνίδια συμφωνώ, αλλά όπως είπα παραπάνω επιβάλλεται να βρούν όλα τά αποθέματα εκείνα για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν αυτήν την χρονιά. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Για την ρεβάνς θα πρέπει να κάνουμε λίγες μέρες ακόμα υπομονή για να μπορούμε να μιλάμε με την πραγματικότητα.

Τα ξαναλέμε φίλοι μου λοιπόν ……..

 

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα