49…. Trelogiatros

Εύκολα ο ΠΑΟΚ σκόρπισε τον ανήμπορο Παναιτωλικό που δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι.  Ο Δικέφαλος λοιπόν που δεν κινδύνευσε καθόλου στο παιχνίδι, έφτασε στους 49 αγώνες αήττητος και πλέον είναι θέμα χρόνου να καταρρίψει το ρεκόρ του Ολυμπιακού από τις αρχές της δεκαετίας του 70, όπου είχε ένα αήττητο 58 αγώνων που ξεκίνησε και τελείωσε από ισάριθμες ήττες από τον ΠΑΟΚ.

Κριτική στον αγώνα δεν χωράει. Μεσοβδόμαδα υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική, με τον δικέφαλο να ταξιδεύει στην Νέα Σμύρνη την Πέμπτη, πριν το τελευταίο για αυτή την χρόνια αγώνα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Τα φώτα πλέον στρέφονται προς τον σχεδιασμό της ομάδας τον Γενάρη, σχεδιασμός που πιθανότατα θα έχει κάποιες εκκαθαρίσεις, και κάποιες ανανεώσεις ή μη συμβολαίων, με σκοπό την προσαρμογή στο FFP καθώς και την μη αποδυνάμωση της ομάδας.

Κατά τα άλλα και σημαντικότερα, μπορεί άραγε να αποφευχθεί το Grexit εάν ένας η περισσότεροι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ αρνηθούν την πρόταση της UEFA για κοινή συνάντηση και κοινής αποδοχής λύσεις; Και να οδηγηθεί η ΕΠΟ στις εκλογές τον Οκτώβριο με το ισχύον εκλογικό σύστημα; Μα και βέβαια κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πρέπει η διοίκηση του Β. Γραμμένου να ξεπεράσει τον εαυτό της και να μεταμορφώσει την ΕΠΟ σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.

Όλα είναι σαφή και πεντακάθαρα. Η βούληση και η ικανότητα χρειάζονται. Σε μια τέτοια περίπτωση η μπάλα είναι στα πόδια του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος όσο καλός δικηγόρος είναι, άλλο τόσο καλός ποδοσφαιριστής ήταν στα νιάτα του. Προχωράς στις αλλαγές στην ΕΠΟ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ FIFA ΚΑΙ ΤΗΣ UEFA.
Απλά είναι. Και εάν το κάνεις αυτό, τότε κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλει τίποτε εάν εσύ δεν συμφωνείς.

Αυτό είναι όμως προσωπική υπόθεση του Β.Γραμμένου. Εν τω μεταξύ η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη συνάντηση υπερεθνικοί-Αυγενάκης-Γραμμένος δεν έκανε κανένα σοφότερο, ενώ τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν ήταν στο πλαίσιο της ελληνικής εικονικής πραγματικότητας που δημιουργούν διάφοροι. Σε αυτή την φάση θα βοηθούσε εάν σταματούσε, ή έστω μειωνόταν στην Ελλάδα,  το κλίμα  της εικονικής πραγματικότητας (μέσω fake news) που εσκεμμένα καλλιεργείται. Δεν ψήθηκαν οι υπερεθνικοί εδώ και τρία χρόνια. Θα ψηθούν τους τελευταίους πέντε μήνες;

Το σχέδιο της FIFA/UEFA είναι για κοινής αποδοχής ΚΕΔ και Εκτελεστική Επιτροπή. Το πρώτο θεωρείται ως πανεύκολο. Θα βρεθούν δυο ή τρεις διαιτητές κοινής αποδοχής από ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ  ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ  Η UEFA.

Το δεύτερο είναι δύσκολο και χωρίζεται σε δυο μέρη:
Α. Κοινής αποδοχής εκπρόσωποι “big 4”.
Β. Κοινής αποδοχής τρίτοι (πρώην ποδοσφαιριστές κλπ) και φυσικά ο πρόεδρος.

Το (Β) είναι «αγγούρι»  και η στήλη αποκαλύπτει ότι το «μασάζ» στους ιδιοκτήτες έχει ήδη αρχίσει και οι πρώτες διαφωνίες έχουν εκδηλωθεί. Οι Ενώσεις εξαφανίζονται από το διοικητικό χάρτη. Υπάρχουν δυο σχέδια για αυτό.  Το μαλακό και το σκληρό. Η στήλη έχει και τα δυο σχέδια στα χέρια της, αλλά …αργότερα. Εδώ έπαιξε ρόλο η άποψη του Χουμπελ για dependent συμβούλους, αλλά και άλλες εισηγήσεις ανθρώπων που εμπιστεύεται η UEFA.

Οι υπερεθνικοί είναι σίγουροι ότι οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ πραγματικά θέλουν να βελτιωθεί  το ποδόσφαιρο. Οι αρνητικές τους αντιδράσεις (εκτιμάται ότι) προέρχονται από την σκέψη ότι «θα τους φάει ο άλλος» και από το άμεσο περιβάλλον τους που καλλιεργεί συγκρουσιακό κλίμα. Το ζητούμενο είναι να αποφευχθεί το «δικός μου και δικός σου» και να πρυτανεύσει «εντιμότητα και ικανότητα»  στις επιλογές.

Τα παραπάνω πάνε πακέτο. Οι υπερεθνικοί θα είναι απόλυτοι. Ή έτσι ή γιουβέτσι. Όπου γιουβέτσι = φεύγετε. Θα είναι ευγενικοί στη συνάντηση. Θα τους παρουσιάσουν με σχεδιαγράμματα (ήδη ετοιμάζονται) την κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την οικονομική ζημιά ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ. Θα τους δώσουν ατέλειωτες υποσχέσεις βοήθειας για την αναβάθμιση του προϊόντος. Αλλά δεν θα κάνουν πίσω. Αυτά και βλέπω μεγάλη ανηφόρα.

Trelogiatros

Διαβάστε Περισσότερα