5 ΗΟΤ ερωτήματα για το μέλλον του μπασκετικού Πανιώνιου I El Comandante

Θολό τοπίο θυμίζει το ενδιαφέρον για την μπασκετική ομάδα του Πανιωνίου. Ο γνωστός για τα κυανέρυθρα συναισθήματά του Αντώνης Μαργέτης, έχει εκφράσει ενεργά το ενδιαφέρον του, να αναλάβει την Κ.Α.Ε., με στόχο ένα νέο ξεκίνημα, αντάξιο της πλούσιας ιστορίας της. Ωστόσο, τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτήν την κίνηση είναι πολλά και ο προβληματισμός στη Νέα Σμύρνη, μεγάλος.

Το πρώτο πράγμα που απασχολεί έναν οπαδό, είναι η οικονομική ικανότητα ενός εν δυνάμει αγοραστή-επενδυτή. Το να μπορεί κάποιος να «σκάσει τόσα» για να πάρει ένα μαγαζί, δεν είναι το μόνο θέμα. Το ζητούμενο είναι  κατά πόσον μπορεί (όποιος κι αν είναι αυτός) να συντηρήσει το μαγαζί που πήρε και να το «τρέξει» αξιοπρεπώς.
Εκεί λοιπόν έρχεται το πρώτο ερώτημα:
Τί ακριβώς επαγγέλεται ο κος. Μαργέτης;

1) Επιχειρηματικό Προφιλ Επενδυτή:

Ψάξαμε την εταιρεία του, αλλά δεν την βρήκαμε πουθενά…
Στο Γ.Ε.ΜΗ δεν υφίσταται καμία τέτοια εταιρεία.
Στο ιντερνετ (όπου όλες οι εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους, διαθέτουν ιστοσελίδα) δεν βρήκαμε τίποτα σχετικό με αυτήν…

Ένα προφιλ του υπάρχει μόνο στο linkedin, στο οποίο  όμως δεν αναφέρεται καμία επαγγελματική δραστηριότητα της εταιρείας του. H μόνη… «ενημέρωση» εκεί, είναι μία και μοναδική αναφορά στο μπάσκετ του Πανιωνίου…
Τώρα, ποιά σοβαρή εταιρεία, αντί να αναφέρεται στο έργο της, έχει άρθρα για την ομάδα του Πανιωνίου, αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να εξηγηθεί με πειστικό τρόπο…

2) «Ερασιτεχνικές» κινήσεις:

Ο επίδοξος επενδυτής, δηλώνει επίσης ότι «τα έχει βρει» με τον Ερασιτέχνη. Αυτό το επιβεβαιώσαμε. Όντως υπήρξε μία αρχική επαφή με τον κο. Μισαηλίδη. Αυτή όμως, είχε λάβει χώρα λίγο πριν τις εκλογές στον Ερασιτέχνη. Και ο κος. Μισαηλίδης, δεν είναι είναι εξουσιοδοτημένος να παραχωρήσει από μόνος του, ένα τμήμα του Συλλόγου, ούτε και δεσμεύτηκε ποτέ για κάτι τέτοιο… Και φυσικά ο κος. Μισαηλίδης δεν μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό των υπόλοιπων μελών του νέου Δ.Σ. Θα πρέπει πρώτα να κατατεθεί πλήρης πρόταση στο Συμβούλιο και στη συνέχεια να συζητηθεί και να εγκριθεί από αυτό.

3) Οικονομική επιφάνεια-Χρηματοδότηση:

Ο κος. Μαργέτης δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής εξηγήσεις, σχετικά με το πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτή η προσπάθεια. Και καλώς ή κακώς, με τα λόγια, δεν χτίζονται, ούτε κρατιούνται στη ζωή Σωματεία και δη ομάδες με όνομα όπως ο Πανιώνιος, που έχουν ειδικό βάρος στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας.
Πώς και από πού λοιπόν, σκοπεύει να βρει το ρευστό για να καλύψει τα χρέη της ομάδας, για να κάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό, να φέρει παίκτες, να γίνουν κινήσεις ενίσχυσής της; Aς δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που θα τον πλαισιώσουν οικονομικά με τον οβολό τους, να είναι ενήμερος κι ο κόσμος του Πανιωνίου…

4) Φάνης-Φασούλας και Α1:

Εδώ είναι που τα ερωτήματα αρχίζουν να… πληθαίνουν, καθώς σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, ο ίδιος θεωρεί δεδομένο, ότι η ομάδα θα πάει στη Α1… “by”, καθώς ποντάρει στη συνδρομή Φάνη και Φασούλα, πρός αυτήν την κατεύθυνση…
Όπερ, ένα σχήμα που πρόσφατα βρέθηκε στο τιμόνι της Ομοσπονδίας, (έστω κι αν η όλη κατάσταση διαδοχής δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί) θα θελήσει να κάνει τη χάρη στον Πανιώνιο και να τον ανεβάσει στα «μεγάλα σαλόνια».
Αυτά δεν γίνονται ούτε στις μπανανίες… (εκτός κι αν είμαστε τέτοια και απλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε…).
Θα ήταν καλό να μαθαίναμε απευθείας από το δίδυμο Φάνη-Φασούλα, αν όντως είχαν μία τέτοια συζήτηση με τον κο. Μαργέτη…
Ακόμα κι αν υπάρχουν ομάδες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα οικονομικά μεγέθη που απαιτεί η μεγάλη Κατηγορία και… δημιουργηθεί κενό, θα αποτελούσε πρώτης τάξεως σκάνδαλο, να παρακάμψει ο Πανιώνιος δύο κατηγορίες, για να βρεθεί ξανά στην Α1.

5) Ονόματα και… χρεωμένες κρούσεις:
Διαβάσαμε πρόσφατα σε φίλα προσκείμενη κυανέρυθρη ιστοσελίδα, ότι ο κος. Μαργέτης, ήρθε σε επαφή με το Μαρούσι, προτείνοντας συγχώνευση! Tο θεωρήσαμε ως μιά φήμη σε λάθος κατεύθυνση, ως κάτι το παράλογο. Μέχρι που μας επιβεβαίωσαν, μέσα από το ίδιο το Μαρούσι ότι όντως η επαφή αυτή έγινε και η πρόταση αυτή έπεσε στο τραπέζι! Δηλαδή, ο χρεωμένος Πανιώνιος να συγχωνευτεί, με άλλη ομάδα επίσης χρεωμένη και μάλιστα πολύ περισσότερο απ’ όσο είναι οι Νεοσμυρνιώτες!

Στην πλατεία, έχουν επίσης ακουστεί διάφορα ονόματα που θα πλαισιώσουν την κίνηση Μαργέτη. Όντως έχουν γίνει επαφές, με πρόσωπα όπως ο κος. Γεράσιμος Βεντούρης, ο Γιώργος Γάσπαρης, ο Νίκος Λινάρδος, οι κ.κ. Καλαφατάκης και Κατσιφαράκης. Αυτό το επιβεβαιώσαμε.
Ο κος. Μαργέτης, είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος (θεωρητικά…) για τα ηνία της ιστορικής αυτής ομάδας. Ωστόσο, με τέτοιου είδους αμφιβόλου αποτελεσματικότητας κινήσεις, ο προβληματισμός παραμένει.
Και είναι κρίμα να μην ξεκινάνε πρός τη σωστή κατεύθυνση τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς με το ποδοσφαιρικό τμήμα να βρίσκεται στα τάρταρα από τους λανθασμένους χειρισμούς της προηγούμενης Διοίκησης, η αναβίωση του μπασκετικού Πανιωνίου, είναι κάτι που το έχει πολύ ανάγκη ολόκληρη η Νέα Σμύρνη.

El Comandante

Διαβάστε Περισσότερα