Achtung! Achtung! Στο… «γύψο» τα social media με τις ευλογίες Μητσοτάκη (El Comandante)

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει, το ξαφνικό μπλοκάρισμα χιλλιάδων Ελλήνων χρηστών, γνωστού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, λόγω των αναρτήσεών τους, με τις οποίες καταφέρονταν εναντίον των μέτρων διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που πρόσφατα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
Την ώρα που η Κυβέρνηση, ως φαίνεται έβαζε το χεράκι της ώστε να μπλοκάρεται στο φεϊσμπουκ, ο ένας λογαριασμός πίσω από τον άλλον που ασκούσε κριτική στον Πρωθυπουργό, ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε συνέντευξη στην οποία χαρακτήριζε τα social media ως πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί… Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, υπάρχει θέμα Δημοκρατίας «που πρέπει να τακτοποιήσουμε»!

Αρχικά, υπήρχε η αίσθηση, ότι το μπλοκάρισμα λογαριασμών που ανήκουν σε Έλληνες χρήστες, ήταν συμπτωματικό και αφορούσε μερικές  μεμονωμένες περιπτώσεις. Ωστόσο το Σαββατοκύριακο, το φαινόμενο κορυφώθηκε, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι χρήστες να κάνουν έρευνα, ρωτώντας φίλους και γνωστούς από άλλα κράτη, άν έχουν αντιληφθεί να συμβαίνει κάτι ανάλογο στις δικές τους χώρες, προκειμένου να διαπιστωθεί άν επρόκειτο για γενικευμένη επίθεση κατά της ελευθερίας έκφρασης, σε παγκόσμια κλίμακα. Πρός απογοήτευσή τους όμως, όπως διαπιστώθηκε η φίμωση ήταν στοχευμένη αποκλειστικά σε Έλληνες χρήστες όχι μόνο στην ευρύτερη επικράτεια της χώρας, αλλά και σε πολλούς ομογενείς οι οποίοι αγανακτισμένοι από τις εξαγγελίες περί νέων μέτρων και τον διαχωρισμό των πολιτών με βάση το εμβόλιο, ασκούν δριμύα κριτική στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Μητσοτάκης: "Τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία" (Βίντεο)Μάλιστα οι χρήστες που τους αφαιρέθηκε ο λόγος, δημιούργησαν τη δική τους ομάδα στο facebook, υπό την ονομασία «Οι Μπλοκαρισμένοι» και μέσα εκεί, αναφέρονται πολλές περιπτώσεις και στοιχεία, που φωτογραφίζουν την Κυβέρνηση να βρίσκεται πίσω από αυτήν την πρωτάκουστη για την εποχή μας απόπειρα λογοκρισίας.

                                         Το παρακράτος της Δεξιάς βρυκολακιάζει στον 21ο αιώνα
Ως γνωστόν δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάλλει κατά ριπάς κατά των κοινωνικών δικτύων. Λίγους μήνες πρίν και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο, σε ένα πρωίμιο φίμωσης της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο, από το βήμα της Βουλής δήλωνε πως «τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία»! 

Ο Πρωθυπουργός όμως, αυτή τη φορά το “τερμάτισε”, ξεπερνώντας κάθε όριο, καθώς στη συνέντευξή του στο Ράδιο «Κ» της Καθημερινής, προανήγγειλε εμέσως πλήν σαφώς, τη λήψη μέτρων απέναντι στην ελευθερία λόγου που υπάρχει (ακόμα) σε κάποιο βαθμό στα social media λέγοντας χαρακτηριστά:
«…τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα, γιατί αυτό πουλάει τελικά. Είναι έτσι σχεδιασμένοι οι αλγόριθμοι… Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο συγκεκριμένες απόψεις κι αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα Δημοκρατίας το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει όλους στο δημόσιο διάλογο»!

Είναι απορίας άξιο που κανένας βουλευτής από κανέναν πολιτικό χώρο, δεν ευαισθητοποιήθηκε -ακόμα- να φέρει το θέμα στη Βουλή. Ελλείψει αξιόπιστης αντιπολίτευσης, η κάθε Κυβέρνηση, νιώθει ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων της ανήκει και ότι “παίζει μπάλα μόνη της”. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι φυσικό επόμενο, οι πολίτες και να βιώνουνε τάσεις φίμωσης, αλλά και να περιμένουν ότι τα φαινόμενα αυτού του τύπου, δεν θα σταματήσουν εδώ. Δεν είναι μόνο ο κόσμος, που κουρασμένος από τα αντιφατικά μέτρα και την τάση διαχωρισμού των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη, αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική. Είναι και η ίδια η Κυβέρνηση, που βλέπει ότι η κοινωνία στο σύνολό της, γυρνάει την πλάτη τόσο σε αυτήν και στις αναχρονιστικές λύσεις που υιοθετεί, περί δημιουργίας πολιτών δύο ταχυτήτων, μία τακτική που δεν έχει εφαρμοστεί σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη.
Οι απόψεις για τα social... - News Feed Supporting/SyrizaΚαι μπορεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας στο σύνολό του, να στηλιτεύει και σε κάθε ευκαιρία να κοροϊδεύει και να εξαπολύει μύδρους κατά του Ερντογάν, για το φασιστικό κλείσιμο και φίμωμα πολλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάθε οι πολίτες της γείτονος, του ασκούν δριμύτατη κριτική, δεν φαίνεται όμως να διαφέρουν και πολύ απ’ αυτόν… Με την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, να διώκεται και ενώ ακόμα και ο ίδιος ο Τύπος, με τους πακτωλούς χρημάτων που έρευσαν αφείδωλα από το Μαξίμου πρός αυτόν, να τελεί υπό… λευκή ομηρία, είναι δύσκολο να μιλάει κανείς για «δημοκρατία» σε έναν τόπο όπως η Ελλάδα που την γέννησε, όταν ο όρος επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, τείνει πλέον να ισχύει μόνο κατ’ όνομα… Και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να μπορέσει κανείς να ξεχωρίσει τις διαφορές από την γειτονική Τουρκία, μετά το μπαράζ μπλοκαρίσματος τόσων διαδικτυακών λογαριασμών ταυτόχρονα, υπό τις ευλογίες του Πρωθυπουργού…

Πόσο μάλλον να μπορέσει κανείς, να ασκήσει κριτική σε ανελεύθερα καθεστώτα τύπου Ερντογάν, όταν το κόμμα που σήμερα κυβερνά την Ελλάδα, ενθυμούμενο τις πολιτικές… καταβολές του και το βαριά κηλιδωμένο από αυτές παρελθόν του δεξιού χώρου, φροντίζει να τις αναβιώσει με σημαιοφόρο τον ίδιο τον κο. Μητσοτάκη, κάνοντάς τις να… βρυκολακιάσουν εν μέσω 21ου αιώνα
Ενός πρωθυπουργού  ο οποίος αντί να εκσυγχρονίσει την χώρα, να αυξήσει τις Μ.Ε.Θ., να ασχοληθεί με τα εθνικά θέματα, υιοθετεί τις τακτικές του παρακράτους, με τις οποίες εδραιώθηκε η Ε.Ρ.Ε (το κόμμα από το οποίο προήλθε η Ν.Δ. και που ως φαίνεται, βαδίζει στα ίδια χνάρια), τακτικές που δίχασαν, πόλωσαν, αμαύρωσαν κι άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στον χώρο της Δεξιάς παράταξης, αλλά και στον τόπο. Κυρίως σ’ αυτόν…

El Comandante

 

Διαβάστε Περισσότερα