ΑΕΚ Ξανά !!!! Ο ΤΙΓΡΗΣ

Μετά την ήταν διασυρμό της ΑΕΚ από τη Σκόντα Ξάνθης είχα μεγάλη απογοήτευση και πίστευα ότι η ΑΕΚ έχει σοβαρό πρόβλημα και ότι θα αργήσει να γίνει πολύ να επανέλθει. Όταν όμως άκουσα ότι ανέλαβε προπονητής ο Ν Κωστένογλου είπα ότι αυτός ο άνθρωπος που είναι ηθικός, έντιμος, εργατικός, της εκκλησίας, άνθρωπος του Θεού δεν μπορεί η ΑΕΚ θα παρουσιάσει τουλάχιστον μία καλή εικόνα με την Τράνζεσπορ. Πράγματι η ΑΕΚ με την Τουρκική ομάδα έπαιξε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και άγγιξε το θαύμα της πρόκρισης. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι παίκτες λόγω κακής φυσικής κατάστασης δεν είχαν δυνάμεις για να έχουν την ίδια απόδοση και έτσι δεν κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ και να προκριθούν.

Ομως πέτυχαν μια σπουδαία νίκη και μια πολύ καλή εμφάνιση υπό τις οδηγίες του Ν Κωστένογλου. Στη συνέχεια και εν όψει του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη είχα κάποιες ανησυχίες για την εμφάνιση, καθότι ο Αστέρας όταν έπαιξε με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλός έχασε με σκορ 1_0 και είχε και παράπονα από τον διαιτητή για ένα πέναλτυ που δεν του δόθηκε. Με δεδομένη την ισχύ του Αστέρα λογικό ήταν να έχω μια ανησυχία για το αποτέλεσμα και ένα τεστ για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα για την δυναμικότητα της ΑΕΚ.

Στον αγώνα αυτό όμως μίλησε ο άνθρωπος Ν Κωστένογλου ο οποίος με τη διάταξη της ομάδας, τις οδηγίες του και τις σωστές επιλογές του στον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας αλλά και των αλλαγών με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια παρουσίασε μια ΑΕΚ που έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο αφού παρουσίασε ένα σύνολο με συνοχή, ομαδικό πνεύμα με γρήγορη ανάπτυξη ειδικά από την ώρα που έπαιξε ο ξεχασμένος Αλμπάνης, ο νεώτερος Αρδίζογλου και γενικά ένα σύνολο που επαιξε με ψυχή.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Ν Κωστένογλου με κριτήριο πάντοτε την αντικειμενικότητα έβγαλε από την νεφθαλίνη του ”Καρντόσο”, τους Γαλανόπουλο, Αλμπάνη και Ντέλεβιτσ και τους έριξε στη μάχη γιατί είδε τα προσόντα τους και δεν προτίμησε ονόματα, αλλά τους έκρινε αντικειμενικά, δίκαια και δικαιώθηκε και με τους τρεις, ειδικότερα δε με τον Αλμπάνη, που  από την ώρα που μπήκε, η ΑΕΚ ήταν λίαν επικίνδυνη!! άλλωστε με ασίστ δικές του έβγαλε  Τέτ α Τετ τόσο τον Βέρντερ που αστόχησε αλλά και τον Λιβάγια που έβαλε το γκολ.

Αξιζουν συγχαρητήρια λοιπόν στον Κωστένογλου που ανέστησε την ΑΕΚ, αλλά και στους παίκτες που έπαιξαν με ψυχή. Η διοίκηση οφείλει μετά από αυτή την παρουσία του να αφήσει προπονητή τον Ν Κωστένογλου, να τον περιβάλει με αγάπη γιατί ο άνθρωπος είναι χρυσάφι και να σταματήσει να ψάχνει για προπονητή αφού έχει ένα καλό προπονητή με αποδείξεις, γιατί εάν φύγει ο Κωστένογλου μπορεί να δούμε ξανά κανένα άσχετο σαν τον Καρντόσο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Α) Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ο οποίος αν και καλός και έμπειρος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στη φάση που ο Μπαράλες, ένας θηριώδης παίκτης κτύπησε με τον αγκώνα στο πρόσωπο τον Μπακάλη με αποτέλεσμα να ζαλιστεί από το δολοφονικό χτύπημα και να βρεθεί στο έδαφος. Οπως είδαμε και στο Ρίπλεϊ η αγκώνια του Μπαράλες με δεδομένη τη σωματική του διάπλαση είναι χειρότερη και από κτυπημα γροθιά του παγκόσμιου πρωταθλητή μποξ. Ο Σιδηρόπουλος έτρεξε αμέσως στο σημείο σφυρίζοντας φάουλ όμως αντί να αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Μπαραλες του έβγαλε κίτρινη κάρτα…… Στη συνέχεια προφανώς τον ειδοποίησαν από VAR και πήγε ο ίδιος να δει το Ρίπλεϊ. Εγω βλέπωντας το έιπα ότι τώρα που θα δει το Ρίπλεϊ θα τον αποβάλει!!! όμως προς μεγάλη μου έκπληξη ο Σιδηρόπουλος δεν τον απέβαλε και προφανώς έκρινε ότι η φονική αγκωνιά ήταν ένα απλό φάουλ. Και ερωτώ εγώ τον Σιδηρόπουλο, ”για να τον αποβάλει έπρεπε ο Μπακάκης να πάει στο Νοσοκομείο ή να πάθει κάτι χειρότερο. Η απόφαση που πήρε για κίτρινη κάρτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα με δεδομένο ότι είναι διεθνής διαιτητής.

Β) Ο Αλμπάνης είναι ένας παίκτης ψηλός, γρήγορος με πολύ καλή τεχνική και μεγάλο διασκελισμό ο οποίος από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ πέταγε! Στη φάση του δεύτερου γκολ πήρε την μπάλα  έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και ξεχύθηκε σαν βέλος την αντίπαλη περιοχή και παρότι τον καταδίωκε παίκτης του Αστέρα δεν μπόρεσε να τον φθάσει! Αποτέλεσμα, φθάνοντας έξω από την περιοχή του Αστέρα οι αμυντικοί συνέκλιναν προς το κεντρικό άξονα για να του κλείσουν το δρόμο, όμως αυτός αφού τους τράβηξε πάνω του την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Λιβάγια, ο οποίος πέτυχε το γκολ πραγματοποιώντας μια γρήγορη επίθεση για σεμινάριο. Με την ενέργεια του αυτή αλλά και άλλες που έκανε έδειξε ότι είναι παίκτης μεγάλης κλάσης ο οποίος θα βοηθήσει την ΑΕΚ να φθάσει ψηλά, αρκεί να τον εμπιστευθεί ο προπονητής του. Κλείνωντας θέλω να πω και πάλι ότι ο Ν Κωστένογλου είναι ο πιο κατάλληλος για προπονητής της ΑΕΚ αυτήν την στιγμή και είμαι σίγουρος ότι αφενός θα ανάδειξη τα ταλέντα που έχει η ομάδα, αφ’ ετέρου θα ανεβάσει την ομάδα πολύ ψηλά παίζοντας ωραίο και ποιοτικό ποδόσφαιρο .

 

Ο ΤΙΓΡΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα