Αγγλική αποικία στο Ολίμπικο | ΠΟΛΙΤΗΣ

Η εθνική Αγγλίας πέρασε το εμπόδιο του Ζιντσένκο και της παρέας του και βρίσκεται στους ‘4’ του Γιούρο, αφού η νίκη ήρθε από τα αποδυτήρια του Ολίμπικο, με τα τρία λιοντάρια να σκοράρουν ήδη από το έκτο λεπτό και έπειτα να .

Η τακτική του Σάουθγκεϊτ

Οι Άγγλοι προσπάθησαν να φορτώσουν τις πτέρυγες και να εκμεταλλευτούν τις υπεραριθμίες έναντι των Ουκρανών. Με τον Ζιντσένκο να είναι συνεχώς στον άξονα και τον Γιαρμολένκο που βρισκόταν μακρυά από τους συμπαίκτες του.

Ο Σάουθγκεϊτ είχε δώσει εντολή στον Γουόκερ να βοηθάει περισσότερο στο χτίσιμο των επιθέσεων από πίσω, αποτελώντας τον τρίτο στόπερ, παρά να βαίνει δρομέας πλησίον του ασβέστη για να στέλνει εναέρια συστημένα στο κεφάλι του αρχηγού του, Χάρι Κέιν.

Στην ανάπτυξη των τριών λιονταριών βοήθησαν και οι ξεκάθαροι ρόλοι που είχαν οι Ράις και Φίλιπς, με τον πρώτο να είναι σε ρόλο regista και τον τελευταίο να αφήνει σημάδια από τις τάπες του σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του αγωνιστικού χώρου και να συνδέει το παιχνίδι μπροστά.

Αμυντικά, η ομάδα του Νησιού προσπάθησε να απενεργοποιήσει το κάθετο ποδόσφαιρο των Ουκρανών και να τους εξαναγκάσει σε γιόμες τις οποίες η Αγγλική αεροπορία, Μαγκουάιερ και Στόουνς, θα διασφάλιζε πως οι απειλές εξ αέρος θα εξουδετερώνονταν. Το πρόβλημα για τον Σάουθγκεϊτ ήταν η δεξιά πλευρά, όταν εκεί βρισκόταν ο Σάντσο.

Ο εξτρέμ της Γιουνάιτεντ δεν έδειχνε να συγκινείται από την προσπάθεια του Γουόκερ να αμύνεται, με αποτέλεσμα ο μπακ της Σίτι να προσπαθεί να κρατά την πλευρά μόνος του αμυντικά. Η παρέμβαση του κόουτς ήταν άμεση, αφού Στέρλινγκ και Σάντσο άλλαξαν εσπευσμένα πλευρές, ώστε ο Γουόκερ να καλύπτεται, αφού ο Φίλιπς δεν γινόταν να αφήσει τον άξονα.

Η τακτική του Σεβτσένκο

Ο Γιαρμολένκο και οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν να ενοχλήσουν του Άγγλους κυρίως από την μεριά του Γουόκερ, ειδικά με τον Ζιντσένκο και τον Τσιγκάνκοφ, ωστόσο οι προσπάθειές της έβρισκαν στοπ στον για ακόμα έναν αγώνα εξαιρετικό Πίκφορντ και τους Μαγκουάιερ και Στόουνς που έκοβαν ότι κοβόταν. Ανά διαστήματα, οι Ουκρανοί υιοθετούσαν στυλ που θα ζήλευαν οι παραδοσιακοί Άγγλοι, αφού ο Γιαρμολένκο γινόταν στόχος κάθε μπαλιάς Ουκρανού αμυντικού.

 

Η άμυνα του Σεβτσένκο αντιμετώπισε προβλήματα από κάθε δυνατό μέτωπο, ωστόσο τα στημένα ήταν η πληγή από την οποία αιμορραγούσαν ακατάσχετα οι Ουκρανοί, με τον Μαγκουάιερ και Χέντερσον να κερδίζουν κατά κράτος στον αέρα κάθε κίτρινη φανέλα.

Αγγλία έτοιμη για Γιούρο

Το σύνολο του Σάουθγκεϊτ κυριάρχησε σε κάθε επίπεδο στο χορτάρι με τον Κέιν και την παρέα του να βγάζουν τα γούστα τους πάνω στους Ουκρανούς. Με τον Πίκφορντ κέρβερο στο τέρμα και τον Κέιν να αναθερμαίνει την σχέση αγάπης του με τα δίχτυα, τα τρία λιοντάρια έδειξαν έτοιμα να ικανοποιήσουν την πείνα τους το βράδυ της 11ης Ιουλίου.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα