Αγώνας «μαρτύριο» από ΑΕΚ και Άρη Sons Of Football

Το θέαμα ήταν οικτρό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι λαθών και σκληρών μαρκαρισμάτων. Ένα διάστημα δύο ωρών ανώφελο, αδημονώντας τη στιγμή για το σφύριγμα της λήξης. Πέρα από την απουσία ποδοσφαίρου, οι διαιτητικές αποφάσεις και η γκρίνια ήρθαν να επιβαρύνουν κι άλλο την ατμόσφαιρα.

 

Αρχικά, και οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε επιπόλαιες κινήσεις και μεταβιβάσεις. Ο μεν Άρης στόχευε τους προωθημένους κυνηγούς του με ανορθόδοξες σέντρες των μπακ, η δε συγκροτημένη ΑΕΚ καραδοκούσε για πιθανές αντεπιθέσεις. Μία από αυτές, λοιπόν, της έδωσε και το προβάδισμα. Στο πρώτο κυρίως ημίχρονο, ήταν φανερό το βραχυκύκλωμα του Άρη.

 

Η επιλογή μόλις δύο χαφ, τους Ματίγια και Σάσα, δυσκόλεψε την κυκλοφορία ανάμεσα στους Σιμάνσκι και Κρίστισιτς. Συγκεκριμένα, ο Ματίγια υπήρξε μακριά από τον καλό του εαυτό. Παραδομένος από δυνάμεις, αδυνατούσε να μεταφέρει ορθά την μπάλα στους μεσοεπιθετικούς. Επιπλέον, το δίδυμο των χαφ φαινόταν αποκομμένο από την επιθετική γραμμή στο 1ο μέρος. Μεγάλες αποστάσεις εμπόδισαν το κάθετο ποδόσφαιρο που συνηθίζει συχνά ο Άρης.

 

Από την άλλη, η ΑΕΚ προσέγγισε το υπόλοιπο του αγώνα με αμυντική προσήλωση. Η πρεμούρα του Καρέρα να διατηρείται συμπαγής η ομάδα, του δίνει «καθαρές» νίκες. Κι ας αφήνει το θέαμα στο περιθώριο. Άλλωστε, το ρόστερ επιτάσσει συγκεκριμένη τακτική, καθώς με αυτά τα «υλικά» μόνο το αντίστοιχο αποτέλεσμα μπορεί να παράγει. Μία έξυπνη οδηγία του Καρέρα ήταν το παρατεταμένο μαρκάρισμα των μπακ στους δύο αντιπάλους δημιουργούς, Φετφατζίδη και Γκάμα. Οι Μπακάκης και Χουλτ πρέσαραν συνεχώς στο πρώτο τους άγγιγμα, αποτρέποντας να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή ή δημιουργία από τα άκρα.

Ο αγώνας δεν επιφύλασσε κάτι το ιδιαίτερο μέχρι τέλους. Ο Άρης αναλώθηκε σε ανούσια κατοχή, χωρίς τελικές ευκαιρίες. Η ΑΕΚ εξίσου φύλαξε τα νώτα της, καθώς ο Καρέρα πλαισίωσε τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και με τον Οικονόμου. Επίσης, τα λάθη των δύο ομάδων ανήλθαν στα 50 (!!!), ενώ η μπάλα συχνά βρισκόταν στον αέρα ψηλά από το χορτάρι. Κάνοντας ακόμη και τον πιο θαρραλέο θεατή, να εγκαταλείψει την οθόνη πριν τη λήξη του παιχνιδιού.

Η συζήτηση περί διαιτησίας επισκίασε την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, αφήνοντας το αγωνιστικό κομμάτι στο περιθώριο. Ο Άρης φαίνεται να «χαμηλώνει» από πλευράς αντοχών, καθώς λύσεις στο ρόστερ δεν υπάρχουν. Τέλος, σχετικά με την ΑΕΚ, το σύνολο του Καρέρα θα βάλει εμπόδιο στους δύο συν-διεκδικητές του πρωταθλήματος. Δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά η αμυντική προσέγγιση του Καρέρα απαιτεί προσοχή.

 

Διαβάστε Περισσότερα