Ακατάλληλο για καρδιακούς…! | Ο Τζες

Σε ένα παιχνίδι – τελικό, ο ΠΑΣ (μας) έβγαλε ψυχή και με τον πιο μάγκικο τρόπο πήρε το φιλί της ζωής για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Τί και αν πέρασε από σαράντα κύματα, ο ΠΑΣ έδειξε πως διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα παίρνοντας μια νίκη με τρόπο του δίνει ψυχολογική ανάταση για τους επόμενους τελικούς. Στα highlight του παιχνιδιού, δεν γίνεται να λείπει ο κόσμος της ομάδας που μαζί με διοίκηση και παίκτες, έδειξαν πως το μυαλό τους είναι με τον Δημήτρη που κερδίζει την μάχη να κρατηθεί στη ζωή, μετά την δολοφονική ενέδρα που δέχτηκε.

 

Στην χθεσινή αναμέτρηση ο ΠΑΣ στερούνταν των υπερπολύτιμων  υπηρεσιών του Καραχάλιου, και ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο Θανάσης Στάικος (επιτέλους κατ’ εμέ) δοκίμασε το 4-4-2, ένα σύστημα που ταιριάζει 100% στην ομάδα του ΠΑΣ. Θα αναρωτηθεί κανείς, τί άλλαξε και όλοι επευφημούν την ομάδα; Οι φίλοι της ομάδας γνωρίζουν τις δυνατότητες του υπάρχον ρόστερ, αλλά αυτό με το οποίο δε συμβιβάζονται εδώ και τόσους μήνες, είναι πως η ομάδα παρουσιάζονταν νωθρή και άνευρη. Στη χθεσινή αναμέτρηση, προσωπικά δεν έφυγα 100% ευχαριστημένος από το θέαμα, αλλά από το πάθος που είδα στα μάτια των παικτών και που επιτέλους είδα να πέφτουν κορμιά. Ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης είδαμε έναν ΠΑΣ να τρέχει πρώτος σε κάθε διεκδίκηση και να μην έχει αυτή την ηττοπαθή και soft προσέγγιση.

Η αμυντικές αστάθειες που παρουσιάζει φέτος λίγο έλειψαν να τον βάλουν σε περιπέτειες, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως με παλικαρίσια αντίδραση και φυσικά και με τη βοήθεια της τύχης (και γιατί όχι), Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν, έκλεισε τον Παναιτωλικό στη περιοχή του και τον υποχρέωσε σε μια ηρωική ανατροπή. Μέσα σε όσα είδαμε, προσωπικά ένα στοιχείο και μόνο θα κρατήσω. Δεν είναι η τρομερή εμφάνιση του Παμλίδη, δεν είναι τα γκολ, δεν είναι το πάθος που προανέφερα. Ενώ η ομάδα του Άγιαξ έφτασε στη μεγάλη ανατροπή, ακόμη και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων οι παίκτες έμειναν να πρεσάρουν τον αντίπαλο, μη επιτρέποντας του την ανάπτυξη. Δεν κλείστηκαν ξανά πίσω στη μικρή περιοχή, επιτρέποντας αλλεπάλληλα γεμίσματα στη καρδιά της άμυνάς τους.

Συνοψίζοντας, ο ΠΑΣ πήρε το παιχνίδι καθαρά χάρη στην αντίδραση και στον “τσαμπουκά” που έβγαλε. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους ΑΛΛΑ… η απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι μόλις δύο βαθμοί, και η συνέχεια είναι ανηφορική. Επόμενη αναμέτρηση στην Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό. Αν δούμε τον χθεσινό ΠΑΣ, όλα θα πάνε καλά. Μόνος μου φόβος, τα πισωγυρίσματα.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα