ΑΚΟΥ ΟΠΑΔΕ! Ο ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ

Φανατισμός δίχως όρια, υπεράσπιση ξένων συμφερόντων δίχως λόγο, υποκειμενικότητα δίχως μέτρο. Και μετά ψάχνεις να βρεις γιατί εδώ και κάμποσα χρόνια στραβώνει εγχώρια το πράμα. Βγάζεις το θυμό σου σε πράγματα τα οποία δε χρήζουν σημαντικότητας. Ναι αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν είναι αυτό η ζωή σου. Και αν είναι κάπου μπάζει η κατάστασή σου.

Σίγουρα είναι μία από τις ασχολίες που σε ευχαριστεί να παρακολουθείς, αλλά αυτό, είναι μία ασχολία που σε κάνει να ξεφεύγεις από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και όχι να γίνεται μία εκ νέου δυσκολία που σε φέρνει σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους υπερασπιζόμενος κάτι που εκ των πραγμάτων είναι λάθος. Γιατί είναι λάθος να μου λες ΠΑΟΚτζή ότι με τα σκατά που λούστηκες τόσα χρόνια θα λούσεις τους άλλους. Είναι λάθος Ολυμπιακάκια να μου λες ‘’ ναι αλλά αυτά που κάνει ο ΠΑΟΚ 3 χρόνια τώρα δε τα κάναμε εμείς σε 20’’

Προσπάθησε να απαξιώσεις αυτό που χαλάει το προϊόν και όχι αυτό που χαλάει την ομάδα σου. Και όχι δεν το χαλάνε οι πρόεδροι μόνο, το χαλάς και εσύ που τους στηρίζεις. Το φταίξιμο πέφτει σε όλους μας για τη κατάσταση στη χώρα μας. Όταν, παίρνανε και δίνανε τα ρουσφέτια, δε νοιαζόσουν γιατί σε συνέφερε. Δε διαμαρτυρήθηκες τόσα χρόνια γιατί τη σήκωνες τη κούπα. Οπότε όλα καλά. Έλα που έχει ο καιρός γυρίσματα. Βλέπε κοντόφθαλμα και σύντομα θα επέλθει και το τέλμα. Είναι κάτι αντίστοιχο με τα συντεχνιακά ζητήματα. ‘’Ας λυθεί το ζήτημα στο κλάδο μου και οι άλλοι ας πάνε να πνιγούνε’’. Όχι ‘’φιλαράκι’’ μου γιατί αύριο,μεθαύριο μπορεί να είσαι εσύ ο πνιγμένος.

Κάνε το διαχωρισμό σε οπαδούς και παράγοντες και όχι οπαδοί – παράγοντες Χ ομάδας έναντι οπαδών – παραγόντων Ψ ομάδας. Κέρδισε από αλλού τη σιγουριά των επιλογών σου και όχι απλά από την επιλογή μιας ομάδας. Κάνε την κριτική εκεί που χρειάζεται και αφουγκράσου την κριτική του άλλου με αντικειμενικά και πάνω απ’ όλα ηθικά εργαλεία. Εκτός και αν θες να το δεις ξεκάθαρα συμφεροντολογικά και ωμά το ζήτημα. Εκεί εγώ θα είμαι απέναντι. Γιατί προσωπικό συμφέρον και ηθική δε πάνε μαζί.

 

Ο ‘’ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ’’

Διαβάστε Περισσότερα