Άλλη μια χρονιά ένα κακό ξεκίνημα! | JAGO 1914!

Η ήττα με κάκιστη εμφάνιση από την Λαμία επιβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός στον πλανήτη ΑΡΗ μόνο σοβαρός δεν είναι για άλλη μια χρονιά. Επακόλουθο αυτού του κακού σχεδιασμού να την πληρώσει άλλος ένας προπονητής πριν καλά βγει ο Αύγουστος και κυρίως η ομάδα να έχει βγει εκτός από σημαντικούς στόχους, ενώ στο πρωτάθλημα ήδη να έχει χάσει έδαφος από τους ανταγωνιστές του.

Φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο κάθε προπονητής, είτε διότι δεν έγινε σωστή προετοιμασία, είτε γιατί δεν έφερε τις αντιρρήσεις του, όταν έβλεπε οτι πολλά πράγματα δεν γίνονται όπως πρέπει. Γιατί αν δεν θέλεις να χρεωθείς την αποτυχία σαν προπονητής, είτε απαιτείς να γίνουν αυτά που πρέπει είτε αποχωρείς δείχνοντας ότι δεν αναλαμβάνεις για κάτι που εξ’ αρχής έχει λίγες πιθανότητες να πετύχει.

Η διοίκηση του ΑΡΗ είτε δεν έμαθε από τα λάθη της, είτε για κάποιον άλλον λόγο που μόνο αυτή ξέρει, δεν δείχνει να δουλεύει σωστά σε επίπεδο οργάνωσης, αφήνοντας τον κάθε προπονητή και την ομάδα κατ επέκταση εκτεθιμένη.

Μετά τον ευρωπαικό αποκλεισμό από μια ομάδα με μεγάλο όνομα, αλλά αγωνιστικά δεν τρόμαζε τον αντίπαλο, όπου μεγάλο ρόλο έπαιξε η έλλειψη στο ρόστερ σε βασικές θέσεις όπως στα στόπερ και στα αμυντικά χαφ όπως και στην θέση ενός δεύτερου φορ,ήρθαν και οι ήττες εκτός προγράμματος από αντιπάλους με διαφορετικούς στόχους στο πρωτάθλημα, δείχνοντας για άλλη μια χρονιά έναν κάκιστο σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα.

Η χθεσινή εμφάνιση στην Λαμία ειδικά μετά το γκολ που δέχτηκε ήταν κάτι παραπάνω απο απογοητευτική. Έδειξε όχι μόνο αδυναμίες στις προαναφερόμενες θέσεις, αλλά έλλειψη ποιότητας σε θέσεις κλειδιά όπως τα εξτρέμ. Τα εξτρέμ του ΑΡΗ μετά την εποχή Γκάμα, με εξαίρεση τον Πάλμα και τις αναλαμπές του Μαντσίνι, είναι εντελώς ακίνδυνα. Δεν βοηθάνε είτε σκοράροντας είτε κάνοντας σωστα γεμίσματα στην αντίπαλη άμυνα, ώστε να δημιουργηθούν προυποθέσεις για γκολ.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θες κάτι φοβερό σε όλες τις θέσεις, απλά με δύο καλούς εξτρέμ και έναν φορ που ξέρει να σκοράρει μπορείς να κάνεις την διαφορά. Στις άλλες θέσεις μπορείς να βρεις ευκολότερα λύση. Όλα αυτά βέβαια προυποθέτουν σωστή οργάνωση, στοχευμένες κινήσεις. Στον ΑΡΗ δυστυχώς αυτά απουσιάζουν, οπότε μια από τα ίδια τρέχοντας πάλι τελευταία στιγμή να σωθεί ότι σώζεται.

Με την επιστροφή του Μάντζιου από ότι φαίνεται ουσιαστικά επιβεβαιώνεται το παραπάνω, δλδ να σώσουμε ότι σώζεται, ενω αυτός θα είναι το επόμενο θύμα ακόμη ενός κακού σχεδιασμού την επόμενη χρονιά.

JAGO 1914!

Διαβάστε Περισσότερα