Άλωσε την Πόλη SERPICO

Κάτι παραπάνω από την μιση δουλειά τελείωσε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη. Άψογα στημένος καί χωρίς αλλαγές στην ενδεκάδα του είναι η ομάδα μέσα στο γήπεδο που ελέγχει το ματς. Πολύ καλή κυκλοφορία τής μπάλας  καί γρήγορες πάσες δίνουν στον Ολυμπιακό την κατοχή καί φέρνουν τόν αγώνα στα μέτρα του.

Οι Τούρκοι πού προσπαθούν να κλέψουν την μπάλα φαίνεται ότι προσέχουν πολύ τά νότα τους καί δεν μπαίνουν φουριόζοι σάν γηπεδούχοι να στριμώξουν τόν Θρύλο. Με καλά στημένες τίς γραμμές ο Ολυμπιακός δείχνει ότι θά βρει τίς φάσεις για το γκολ. Σε καμία περίπτωση οι Τούρκοι δεν είναι ανώτεροι καί δεν είναι η ομάδα πού θά τρομάξει τούς Πειραιώτες.

Εδώ λοιπόν επισημαίνουμε την ορατή πλέον απουσία τού Φορτούνη. Ενώ η ομάδα γυρίζει όμορφα την μπάλα φτάνει σωστά στην αντίπαλη άμυνα δεν υπάρχει ο μαέστρος που θά περάσει την καλή μπαλιά . Αυτός που θά απλώσει όλο το παιχνίδι στο γήπεδο. Στηρίζει τά πάντα στις πτέρυγες ο Ολυμπιακός καί προσπαθεί να περάσει χωρίς επιτυχία την μπάλα στην μικρή περιοχή τής Τουρκικής ομάδας.

Δεν έχει σοβαρή καί ουσιαστική απειλή, η Μπασακσεχίρ έχει βρει την άμυνα τών ερυθρολευκων από μπετόν με ηγέτη Τόν Σεμέδο άλλα καί όλους τούς άλλους. Όσο περνάει η ώρα φαίνεται ότι δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να χάσει αυτό το ματς, είναι το αφεντικό. Κάποιες μικροευκαιρίες γίνονται αλλά όχι η μεγάλη φάση για γκολ από τόν Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι από το πουθενά καί από κακή εκτίμηση τού Σα για νά γλιτώσει ένα κόρνερ χάνουν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν γκολ στο τέλος του ημιχρόνου.

Πάλι αφεντικό στο γήπεδο φαίνεται ό Ολυμπιακός καί στο Β’ ημίχρονο. Σέντρα διαβήτης από δεξιά ι Βαλμπουενά πού δείχνει την κλάση του, απέναντι στον Μασούρα καί 0-1 στο 53” με όμορφη κεφαλιά. Αυτό ήταν . Ηρεμία , κυκλοφορία τής μπάλας καί ο χρόνος νά περνάει. Με χάλασε προσωπικά πού εκεί πού η Μπασακσεχίρ είναι τσαλακωμένη δεν πήγε περισσότερο πιεστικά ο Ολυμπιακός για δεύτερο γκολ. Δεν το κυνήγησε ποιο πολύ . Κράτησε την κατοχή  καί τόν έλεγχο θά μου πείτε αλλά εγώ έχω άλλη γνώμη.

Καμαρά αντί τού κουρασμένου Βαλμπουενά , σωστή κίνηση από Μαρτίνς βλέποντας σιγά σιγά την ομάδα να “πέφτει”. Επόμενη κίνηση που παραλίγο άθελά του νά γίνει μοιραίος ο Μπρούνο αντί τού Μασούρα. Σωστά καί αυτή η αλλαγή. Ο Μπρούνο όμως δίνει άθελά του ένα επικίνδυνο φάουλ στους Τούρκους σε καλή θέση .

Τίποτα δεν γίνεται καί αμέσως μετά , καί καθώς οι Τούρκοι μένουν με 10 ατσαλα παραχωρεί πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν πάει σάν πρωτάρης με απλωμένα χέρια να κόψει ένα απλό Σουτ. Εδώ όμως ισχύει ο κανόνας τού ποδοσφαίρου πού λέει ότι η καλή ομάδα αρχίζει από τόν τερματοφύλακα. Νόμος. Ο κορυφαίος για μένα Βίσκα εκτελεί αλλά ο ΣΑ εκπληκτικά λέει ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΚΟΛ. Απαράδεκτη η συμπεριφορά τού Ολυμπιακού όταν στα τελειώματα οι Τούρκοι έμειναν με δέκα παίχτες.

Δέχτηκαν τέτοια πίεση όση δεν δέχτηκαν σε ολόκληρο τον αγώνα με την Μπασακσεχιρ πλήρης. Αδικαιολόγητος. Ήταν η κούραση; Έχασε τόν προσανατολισμό του; Δεν ξέρω. Αυτό θά το ψάξει ο προπονητής. Θά ήταν κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο ματς. Έναν αγώνα που ο Ολυμπιακός τόν έφερε από την αρχή στα μέτρα του. Το ματς επιτέλους τελειώνει ο Ολυμπιακός παίρνει σπουδαίο διπλό που κάνει την ρεβάνς λίγο πιο εύκολη αλλά ποτέ σίγουρη.

 

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα