Αμρ Ουάρντα, ένας παρεξηγημένος ποιοτικός χαφ Sons Of Football

Φέτος ο Αιγύπτιος χαφ παραμένει στη Θεσσαλία, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος. Ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής με εκκεντρική προσωπικότητα και παρεξηγημένη φυσιογνωμία από το φίλαθλο κοινό.

Αξίζει όμως την συχνά δριμύτατη κριτική από τον χώρο των media; Ασφαλώς και είναι άδική. Όχι γιατί ανέφερε ο ίδιος ο Ουάρντα σε μέσο ενημέρωσης περί αδικίας προς το πρόσωπό του, αλλά εμείς γενικά ευθυνόμαστε που επικεντρωνόμαστε στη ζωή ενός ατόμου. Μόνο και μόνο για να ξαποστάσουμε στις ιδιαιτερότητες του ίδιου και να τις λογοκρίνουμε ως αλάνθαστοι στο βίο μας. Κάθε άνθρωπος έχει ασφαλώς τα ενδιαφέροντά του, τα πάθη του, αλλά και αρετές που αξίζουν μία στοιχειώδη επιβράβευση.

Ο Ουάρντα προφανώς και δεν πίνει. Άρα πιθανόν προ υγειονομικής κρίσης δεν ξενυχτούσε σε μεγάλο βαθμό, όπως παρουσιαζόταν στο ποδοσφαιρικό κύκλο. Επιπλέον, ο Αιγύπτιος δεν πέφτει κάθε μέρα σε ατοπήματα, όπως πολλοί του επιρρίπτουν συνεχώς. Το βέβαιο είναι, πως ο ίδιος αποτελεί έναν ποιοτικό παίκτη με αρκετή αγωνιστική αξία για τα δεδομένα της Super League. Σε κάθε μεσαίου τύπου κλαμπ, ο Αιγύπτιους κάνει την διαφορά, παίρνει πρωτοβουλίες πάνω του, ενώ η οντότητά του διακρίνεται εύκολα εντός γηπέδου.

Η μεταχείριση από τον ΠΑΟΚ ίσως δεν ήταν ιδανική στη περίπτωσή του. Πιθανόν δεν αξιολογήθηκε ορθά, όπως αρμόζει για έναν εξτρέμ που θα αποτελούσε έξτρα λύση στο ρόστερ. Συμφωνώ πως παίκτες στυλ Ουάρντα «κουβαλάν» εύκολα έναν Ατρόμητο σε νίκες και επιτυχίες. Όμως, στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ, ο Ουάρντα θα έμενε στο περιθώριο, χωρίς τις ηγετικές ικανότητες που χαίρει αναγνώρισης σε έναν αντίστοιχο Ατρόμητο, Λάρισα ή Παναιτωλικό.

Η αξία του βέβαια αδιαμφισβήτητη. Ντρίπλα, υψηλή τεχνική και ικανότατος στις κάθετες συνεργασίες. Έχει μάλιστα έντονη προσωπικότητα, με την οποία φανερώνει σθένος στον αγωνιστικό χώρο. Άλλες φορές βεβαία, τον προδίδει με τις υπερβολικές του αντιδράσεις. Δεν σε κερδίζει σίγουρα ως συνολική προσφορά, καθώς διακατέχεται από ανισόρροπο χαρακτήρα. Δεν του δείχνεις εύκολα εμπιστοσύνη. Όμως, τα κακεντρεχή σχόλια ή δημοσιεύματα για αυτόν στο σύνολό τους, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Ένας διαρκής πόλεμος, που αδίκως τον υποβαθμίζει, καθώς αρκετοί στρέφονται σε ανούσια στοιχεία και όχι στις βέβαιες αρετές του στο άθλημα.

Πιστεύω ακράδαντα πως υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς Ολυμπιακού ή Άρη. Άλλωστε, ο Ουάρντα θα γινόταν αξιόπιστη λύση στο rotation του Μάρτινς, ή φυσικά αναπόσπαστο μέλος στην ομάδα του Καρυπίδη. Κι ας χλευάζεται έντονα από πλευράς Θεσσαλονίκης και τα media της. Ο Αιγύπτιος δεν αξίζει τέτοιο χλευασμό ή κριτική. Και στο Βόλο, ο ίδιος θα παραμείνει ανταγωνιστικός, έως ότου μείνει ελεύθερος και θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε άλλες περιπέτειες. Παράλληλα, χρειάζεται από πλευράς του ωριμότητα και ταπεινότητα. Μόνο έτσι θα εξιλεωθεί και θα τα συνδυάσει μάλιστα με μεστές εμφανίσεις στη νέα του ομάδα.

 

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα