Αν μισούνται ανάμεσα τους,δεν τους πρέπει η λευτεριά

…<<Αν μισούνται ανάμεσα τους ,δεν τους πρέπει η λευτεριά>>…

Με αυτούς τους στίχους ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός περιγράφει στον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», τον εθνικό μας ύμνο, την διχόνοια, το μεγαλύτερο  ελάττωμα της φυλής μας και  μας προτρέπει να αποφεύγουμε κάθε επαφή μαζί της, διότι όπου εισχωρεί τα αποτελέσματα της είναι καταστροφικά.

Η διχόνοια,  σαν σαράκι κατατρώει τις σάρκες του Ελληνισμού και ακολουθεί διαχρονικά την ιστορική μας πορεία, κεντρίζοντας τα πλέον επικίνδυνα και καταστροφικά χαρακτηριστικά του ψυχισμού μας. Γιγαντώνοντας υπέρμετρα τον εγωϊσμό, την ζηλοφθονία, την φιλαυτία, την οίηση και την αρχομανία, πυροδότησε πολλές φορές αδελφοκτόνα πάθη και μίση, τα οποία μείωσαν και αμαύρωσαν λαμπρά κατορθώματα του Έθνους μας και έσυραν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην καταστροφή και στην υποτέλεια!

Από τους Πελοππονησιακούς πολέμους,η άλωση της πόλης,η φυλάκιση του Κολοκοτρώνη,ο θάνατος του Καποδίστρια,η καταστροφή της Σμύρνης και ο εμφύλιος μετά το Αλβανικό έπος…

Γιατί έχει μπει αυτό το μικρόβιο στο DNA του Έλληνα;

Η ιστορία διαρκώς επανέρχεται και σε σύγχρονα ζητήματα της καθημερινότητας…Ως πότε όμως θα υπάρχει αυτή η διχόνοια ανάμεσα μας;Πότε θα μπει ένα τέλος….

Ενότητα και ομοψυχία για να πάμε μπροστά αλλιώς το ρητό τα κάστρα πέφτουν από μέσα θα επαναληφθεί…

ΜΠΑΝΙΣΤΙΡΤΖΗΣ

 

Διαβάστε Περισσότερα