Αναδρομή στο παρελθόν του Γιώργου Γεωργίου

Το καφενείο των φιλάθλων – Η τελευταία εκπομπή 18 χρόνια πριν… Όταν ο Γεωργίου πήγαινε σε πραγματικά καφενεία!
Δευ, 23/01/2017
Πολύς κόσμος  θα θυμάται ακόμα τα δύο πρώτα χρόνια (1997-1998) των “θρυλικών” εκπομπών του  Γιώργου Γεωργίου στο κανάλι 5. Τότε, ο ακούραστος δημοσιογράφος είχε οργώσει όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά , δίνοντας μικρόφωνο στον κόσμο να πει την άποψή του για τα τεκταινόμενα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο.
Eλληνική τηλεόραση είχε γνωρίσει μεγάλες στιγμές δόξας με “θανατηφόρες” ατάκες να εκστομίζονται σε ρυθμό πυροβόλου από μεγάλες μορφές των λαϊκών στρωμάτων, φιλάθλους, οπαδούς μεγάλων και μικρών ομάδων.
Η εκπομπή σάρωνε σε θεαματικότητα, ώσπου να διακοπεί ξαφνικά εξαιτίας μιας επεισοδιακής εκπομπής στον Βύρωνα , όπου και έγινε το “έλα να δεις”. Oπαδοί της Δόξας Βύρωνα μετέτρεψαν τον χώρο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, με γηπεδικά συνθήματα ακατάλληλα για ανηλίκους. Επίσης αντάλλαζαν “γαλλικά” μεταξύ τους ενώ έφτασαν να κάνουν μέχρι και “σχιζοφρένεια” βρίζοντας και σπρώχνοντας τους πάντες. Όλα αυτά έβγαλαν από τα ρούχα του τον Γεωργίου, ο οποίος και αναγκάστηκε να διακόψει την εκπομπή, έτσι ώστε να μεταβεί σε τηλεοπτικό στούντιο του καναλιού για να τη συνεχίσει από εκεί με ασφάλεια.
Έκτοτε, η εκπομπή έπαψε να έχει την ανοιχτή “λαϊκή” μορφή της με επισκέψεις στις καφετέριες και στα καφενεία και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια με τον Γεωργίου να συνομιλεί με τηλεφωνικές γραμμές από το στούντιο.

Όπως κάνει βέβαια μέχρι σήμερα από το ραδιόφωνο του Real 97,8.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα