Αναζητείται προσωπική ενέργεια στον Ολυμπιακό Sons Of Football

Ο χθεσινός Ολυμπιακός απείχε πολύ από την ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ που φέτος μας παρουσίασε. Πολλοί αναφέρονται στην άδικη ήττα έναντι της Άρσεναλ. Οι ίδιοι Πειραιώτες, όμως, αδίκησαν τον εαυτό τους και τις προσδοκίες, που έθεσαν βάση στις αρχές της ευρωπαϊκής τους πορείας.

Αρχικά, ο Μάρτινς το προσέγγισε ορθά το παιχνίδι. Ο οποιοσδήποτε θα παράτασσε μία σύνθεση με τρία χαφ, έχοντας ως στόχο την αλληλοκάλυψη και το χαμηλό ρίσκο. Βέβαια, βλέποντας κανείς την απογοητευτική – για τα σημερινά δεδομένα – Άρσεναλ, φάνηκε η ανάγκη εισόδου παικτών με επιθετικές πρωτοβουλίες. Και κυρίως, με προσωπική ενέργεια. Εκεί λοιπόν υπάρχει και το ζητούμενο στον Ολυμπιακό.

Ωραίο κάθετο ποδόσφαιρο, πρωτοβουλίας πρωτίστως, αλλά χωρίς ατομικά στοιχεία από πλευράς μονάδων. Επομένως, είναι ανώφελο να κατηγορήσει κανείς τον Μάρτινς για τις μόλις δύο αλλαγές στο 2ο ημίχρονο. Σίγουρα έχει περιθωριοποιήσει ποδοσφαιριστές, δείχνει εμμονές με άλλους συγκεκριμένους, όμως μία είναι η ουσία: κανείς δεν μπορεί να «ντυθεί» Ποντένσε και να αλλάξει ισορροπίες με την αύρα και την ενέργεια του διακατείχε τον πρώην ερυθρόλευκο.

Εδώ που τα λέμε – πέρα από τον Φορτούνη – κανείς άλλος δεν φέρνει τις λύσεις και το ταλέντο για το κάτι παραπάνω. Στο πλάνο του φετινού Ολυμπιακού, υπάρχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό που έχει κουράσει τον θεατή. Η βασισμένη επίθεση στις κούρσες του Τσιμίκα, που μόνο ο ίδιος επιχειρεί ανεβάσματα, σέντρες και μονοπωλεί αυτή τη κίνηση. Πραγματικά, η στήριξη στις εμπνεύσεις του αριστερού μπακ και μόνο, δείχνει την επιθετική μονοτονία και τους περιορισμούς στο δημιουργικό κομμάτι.

Επιπλέον, ένας ακόμη πυλώνας, λειτουργώντας επάξια στον αγωνιστικό χώρο, αποτελεί ο Βαλμπουενά. Αν και ο Γάλλος ειδικεύεται σε συστημένες σέντρες ή στην ανάπτυξη της κατοχής, ο ίδιος δεν διαθέτει τη διείσδυση ή ακόμη και το προσωπικό τελείωμα σε φάση. Όσο για τον Μασούρα, η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, καθώς η απουσία του από τις συνεργασίες και τις πρωτοβουλίες εντός γηπέδου τον εκθέτουν

Στη συνέχεια, κι αφού οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ατολμία, σε ανύποπτη φάση η Άρσεναλ πήρε προβάδισμα. Μία κάκιστη αντίδραση από όλους τους εμπλεκόμενους, χωρίς να αποτελεί αιφνίδια επίθεση στην αντίπαλη εστία των «Πειραιωτών». Πέρα από την έλλειψη ατομικών ενεργειών στην ευάλωτη άμυνα των «Κανονιέρηδων», υπήρξε εξίσου ανησυχία για την κατάσταση των χαφ, και ιδιαίτερα του Γκιγιέρμε. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός καλείται να ανησυχήσει για τα προαναφερόμενα ζητήματα. Η καθίζηση του είναι κακός οιωνός, σε μία περίοδο αγωνιστικής δράσης, play off και πέντε…αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ.

 

Υγ. Το σλόγκαν «συνεχίζουμε να.. ονειρευόμαστε» πλέον πραγματικότητα με όλη τη σημασία της λέξεως εκεί στον Πειραιά…

Υγ. Τον βολεύει τον ΠΑΟΚ το κυνήγι ενός μοναδικού αποτελέσματος. Όσοι έρχονται με δύο στο μυαλό, συνήθως χάνουν και αυτά…

 

 

Διαβάστε Περισσότερα