ΑΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ…DRAZEN

ΠΑΝΑΘΗΝΑΚΟΣ-ΑΛΜΠΑ   92-69

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό αλλά αυτό που μετράει από τον αγώνα με την Άλμπα είναι η πειστική εμφάνιση των πρασίνων. Εξαιρετική άμυνα , θωράκισε την ρακέτα και φρέναρε την δημιουργία του Σίκμα , με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να απειλούν μόνο από το τρίποντο.

Ειδική μνεία στην άμυνα γιατί η Άλμπα στα τελευταία 4 ματς είχε 93,25 μ.ο. στην επίθεση. Απέναντι σε μια ομάδα λοιπόν που εκτελεί τα βασικά σωστά , μπήκε προσηλωμένος στο σχέδιο ο Παναθηναϊκός και δεν “πέταξε” κανένα δεκάλεπτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στο επιθετικό κομμάτι οι 92 πόντοι για τον φετινό Παναθηναϊκό είναι αρκετοί και είναι απόρροια των 15 εύστοχων σουτ τριών πόντων. Από τα λίγα ματς φέτος που οι πράσινοι επιχείρησαν περισσότερα σουτ τριών πόντων από ότι δίποντα.(34 έναντι 28). Ήταν σε καλή μέρα αν και ο βασικός σουτέρ , Νέντοβιτς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό.

Δεν έχει σημασία γιατί σήμερα οι πράσινοι βρήκαν αρκετούς πρωταγωνιστές μετά από καιρό. Εμφάνιση κλειδί , σύμφωνα και με τα λεγόμενα του coach Βόβορα από τον Κασελάκη όπου τελείωσε το ματς με 7 πόντους , 3 ριμπάουντ , 3 κλέψιματα ,σε 15 λεπτά συμμετοχής με 14 βαθμούς στο ranking. Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και βοήθησε και στις δυο πλευρές του παρκέ αλλά ξεκούρασε και τον Παπαπέτρου όπου σήμερα αγωνίστηκε περίπου 29 λεπτά.

Ένας ακόμα παίχτης των πρασίνων που αποδεικνύει συνέπεια και από αποτελεί παράγοντα του παιχνιδιού του τριφυλλιού είναι ο White. Οι 9 πόντοι αλλά κυρίως τα 8 ριμπάουντ και οι 3 ασίστ είναι υπερ-πολύτιμα στοιχεία για τον φετινό Παναθηναϊκό. Κρατάει την ενεργεία του Sant Ross σήμερα ο Παναθηναϊκός αλλά και το δεύτερο ημίχρονο του Νέντοβιτς.

Για τον Παπαγιάννη το να κάνει καλό παιχνίδι είναι πλέον δεδομένο , μάλλον διανύει breakout season και εξελίσσεται από ματς σε ματς. Ο ξεκούραστος Παπαπέτρου έβαλε τα σουτ σήμερα ενώ βοήθησε και στα ριμπάουντ αλλά και στην δημιουργία του παιχνιδιού των πρασίνων.

Πολύ σημαντικό στατιστικό στοιχείο οι 21 ασίστ του Παναθηναϊκού και τα μόλις 9 λάθη αν αναλογιστούμε και την έλλειψη βασικού οργανωτή. Εδώ να σημειωθεί ότι ο Μποχωρίδης  ενώ τρέχει τα συστήματα σωστά και βοηθά στην οργάνωση είναι ευάλωτος στα εύκολα λάθη.

Εν κατακλείδι οι πράσινοι ενθουσίασαν με τον τρόπο που προσέγγισαν το παιχνίδι και έδειξαν αρκετά συνειδητοποιημένοι στο τι ήθελαν στο γήπεδο. Το ρεκόρ στο 5-9 δεν αφήνει περιθώριά για πολλές χαρές. Η οχτάδα παραμένει μακριά, ζητούμενο είναι η διάρκεια και οι εμφανίσεις σαν την χθεσινή να πολλαπλασιαστούν.

Κυρίως έβγαλε αξιοπρέπεια στο παιχνίδι του,  απέναντι σε μια ομάδα που είναι έτοιμη σε κάθε ματς να κάνει την έκπληξη και φυσικά από τακτικής άποψης εξαιρετική. Εδώ λοιπόν παίρνει το credit το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού γιατί είναι από τα παιχνίδια που κέρδισε την μάχη του πάγκου με φρέσκιες ιδέες και έδειξε ότι υπάρχει φως στο τούνελ.

Διαβάστε Περισσότερα