Ανούσιες σέντρες και έλλειψη δημιουργίας στον άξονα Sons Of Football

Φλύαροι οι Πειραιώτες στα Πηγάδια, πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση απέναντι σε έναν διαβασμένο αντίπαλο. Οι Ακρίτες έδωσαν βάρος στη τακτική και την άμυνα, προκειμένου να περιορίσουν την υπεροχή των φιλοξενούμενων. Ως αποτέλεσμα, οι παίκτες του Ολυμπιακού να ολοκληρώσουν ένα ακίνδυνο παιχνίδι έναντι των γηπεδούχων.

Ο αγώνας έδειξε με την πρώτη ευκαιρία, ότι θα αποτελέσει γρίφο στους επιθετικούς του Ολυμπιακού. Ναι μεν δεν απειλήθηκε το σύνολο του Μάρτινς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άφησε το στίγμα του στην αντίπαλη εστία. Η μονοδιάστατη δημιουργία του Ολυμπιακού προερχόταν μόνο από τις κούρσες του Τσιμίκα, σε συνεργασία με τον μέτριο – για τα κυβικά του – Ποντένσε.

Η αριστερή πλευρά αποτέλεσε την μοναδική απειλή του χθεσινού αγώνα, η οποία έφτασε σε σημείο να βραχυκυκλώσει τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Οι συνεχείς σέντρες μετέτρεψαν το παιχνίδι σε μία άνιση μάχη μεταξύ Ελ Αραμπί και των πανύψηλων κορμιών της Ξάνθης. Εκπληκτικός σε όλη τη βραδιά στάθηκε, εξίσου, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, ο Αμπάντ. Ο παθητικός ρόλος κυριάρχησε στις επιλογές και ενέργειες των ερυθρόλευκων, όντας άτολμοι και δειλοί στα τελειώματα των φάσεων.

Εκτός από την ανάπτυξη στην αριστερή πτέρυγα, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει διαφορετικά περάσματα. Η επιλογή του Σουντανί στο δεξί άκρο φανέρωσε τις αδυναμίες και τα προτερήματα του παίκτη. Η τοποθέτηση του ως περιφερειακός επιθετικός του ταιριάζει, ενώ στα φτερά δεν διαθέτει σπιρτάδα και ευελιξία, για να σπάσει το αμυντικό τείχος.

Το κυρίαρχο πρόβλημα του Ολυμπιακού υπήρξε στην τριάδα των χαφ. Κανείς εκ των τριών δεν χαρακτηρίζεται μεσοεπιθετικός. Ικανός είτε για ατομική ενέργεια, είτε για την κάθετη πάσα στη καρδιά του αντιπάλου. Η μακρόχρονη απουσία του Φορτούνη κοστίζει, στη συνέχεια μάλιστα το πρόβλημα θα διαιωνίζεται ακόμη πιο πολύ. Βέβαια, η επιστροφή του Βαλμπουενά θα προσφέρει έναν άξιο συμπαραστάτη στην δημιουργία από τον άξονα. Είναι εμφανές, ότι χωρίς τον Φορτούνη, τον τραυματία – μέχρι πριν μία εβδομάδα – Βαλμπουενά και τον λίγο Μπενζιά είναι αδύνατον να μεταμορφωθεί ο άξονας προς το καλύτερο. Ο Καμαρά δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη δοκιμασία. Επιπόλαιος, χωρίς ψυχραιμία με τη μπάλα στα πόδια.

Διαβάστε Περισσότερα