ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ-ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΜΜΑ..DRAZEN

Ο δυο συνεχόμενες φορές  MVP του NBA ,  όχι μόνο έμεινε και φέτος χωρίς τίτλο αλλά επίσης δεν κατάφερε να φτάσει μακριά στα playoffs που πραγματοποιήθηκαν στην φούσκα του Ορλάντο. Δεύτερη φορά μπήκαν ως φαβορί στα playoffs οι Bucks , εκ νέου αποκλεισμός αρκετά νωρίς και πλέον τα ερωτηματικά για την νέα σεζόν για τους ίδιους αλλά και για τον Γιάννη είναι πολλά.

Κατά την προσωπική μου άποψη αρχικά ζητάμε περισσότερα από τους Bucks από όσα μπορούν να πετύχουν .Είναι ένας οργανισμός που ξαφνικά έχτισε ένα project πάνω στον Γιάννη , που εν πολλοίς τους έχει βγει .Μένει να καταφέρουν να κάνουν το επόμενο βήμα και να μην κάνουν τα ίδια λάθη κάθε σεζόν.

Ζητάμε πολλά και από τον Γιάννη  ,αφού απαιτούμε εδώ και τώρα δαχτυλίδι σε σχετικά μικρή ηλικία και σε σχετικά μικρή σε οικονομικό μέγεθος αλλά και παράδοση ομάδα . Μεγάλωσαν απότομα οι Bucks και έφτασαν σε σημείο να μην μπορούν να διαχειριστούν την επιτυχία.

Προ Covid ήταν η καλύτερη ομάδα της λίγκας αλλά η διακοπή τους βρήκε ανέτοιμους και κυρίως τον coach Budenholzer αδιάβαστο. Τα λάθη βέβαια είχαν γίνει από το καλοκαίρι αλλά το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, τα έκρυβε κάτω από το χαλί και κυρίως έκρυβε την κίνηση του καλοκαιριού που είχε το μεγαλύτερο ρίσκο.

Τελικά αποδείχθηκε στην διάρκεια της σεζόν και λανθασμένη αφού δεν κράτησαν στην ομάδα τον πολύτιμο Brogdon.Είναι ο παίχτης που ταίριαζε γάντι στα θέλω του Γιάννη και ουσιαστικά οι δυο τους μοίραζαν τις δουλειές στο παρκέ. Middleton και Bledsoe στα playoffs κατέρρευσαν και πλέον ο Γιάννης έμοιαζε και ήταν μόνος.

Οι Bucks πρέπει αναγκαστικά εάν θέλουν τον τίτλο να τοποθετήσουν ένα superstar δίπλα στον MVP και να δώσουν στον Γιάννη το supermax συμβόλαιο. Στις μέτριες βραδιές του κάποιος πρέπει να είναι εκεί να παίρνει την σκυτάλη. Το απέδειξε φέτος ο Davis στους πρωταθλητές Lakers που βγήκε μπροστά όταν ο Lebron ήταν μέτριος.

Δεν επένδυσαν πολλά είναι η αλήθεια οι Bucks και αυτό κυρίως  για τρεις λόγους. Αρχικά  ο φόρος πολυτελείας που ισχύει , έπειτα η διακοπή σχέσεων -και αυτομάτως απώλεια εσόδων- με την Κίνα και τέλος η πανδημία.

Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνει και ο ίδιος ο Γιάννης για τον εαυτό του. Θέλει να παραμείνει και να αποδείξει ότι τα κατάφερε από τον δύσκολο δρόμο ακολουθώντας το παράδειγμα του Lebron με τους Cavs το 2016 , είναι η μια επιλογή. Η άλλη είναι να ενταχθεί σε μια super team.

Εντός παρκέ θα πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του. Τρία σημεία είναι τα κλειδιά. Να φτιάξει το σουτ από μέση απόσταση , να ξεκινήσει να δίνει πάσα πιο γρήγορα στην περιφέρεια όταν κλείνεται , και να φτιάξει το ποσοστό τους στις ελεύθερες βολές. Το τρίποντο θεωρώ είναι περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση αφού και ο Lebron  ως το πιο τρανό παράδειγμα το έχει σαν δεύτερη και τρίτη επιλογή.

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι πρέπει να αφήσει την άκρη τον εγωισμό του και να πάει σε ομάδα που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Πρέπει να κάνει αυτή την κίνηση όχι επειδή δεν μπορεί και μόνος του. Έτσι και αλλιώς είναι δουλευταράς και μπορεί να βελτιώσει τις αδυναμίες του.

Ο λόγος είναι ότι οι Bucks κάνουν συνέχεια τα ίδια λάθη στην στελέχωση του roster και τα περιμένουν όλα από εκείνον σε μια ηλικία που ακόμα δεν μπορεί. Τελικά ότι πρέπει να μπει το χέρι στην τσέπη ισχύει και για τις ομάδες του NBA όπου οικονομικά παίζουν σε άλλα επίπεδα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Διαβάστε Περισσότερα