Άνθρωπος, ο μοναδικός Μαλακο-Ιός του Πλανήτη. Al Jazeera

Πολλοί έχουν τρομοκρατηθεί, φυσιολογικό, άλλοι απλά σκέπτονται ‘‘έλα μωρέ δεν βαριέσαι θα περάσει κι’ αυτό’‘ θα επανέθλουμε στην κανονικότητα μας. Κανείς όμως ( ελάχιστοι μπορώ να πώ) δεν σκέπτεται ότι απόλα όσα συμβαίνουν γύρω μας ο μοναδικός κερδισμένος είναι η ίδια η ΦΥΣΗ, δεν ξέρω πόσοι το πιστεύουν αυτό, αλλά είμαι ένας απο αυτούς.

Το ”καλά να πάθουμε” μπορεί να ακουστεί βαρύ, στο βάθος όμως μέσα μου το βλέπω ώς μία πραγματική απάντηση της φύσης! Για όσους βρίζουν αυτή την στιγμή απλά θα τους πώ ότι Κύριοι είστε παρτάκηδες, εγωιστές και τα θέλετε όλα έτοιμα, στα παπάρια σας οι υπόλοιποι. Όχι κύριε ΛΑΚΑΜΑ μου δεν εννοώ τον συνάνθρωπό μας ….. μιλάω για την φύση κύριε ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ μου….. !

Αναφέρομαι για την Θάλασσα, τα βουνά, τις λίμνες, τις πεδιάδες , την ατμόσφαιρα και το οξυγόνο που αναπνέουμε καθημερινά. Κάθε λογής τετράποδο που υποφέρει απο την μαλακεία που μας δέρνει όλους, πολύ περισσότερο αυτών που φανταστήκανε-με ότι είναι Θεοί και θεώρησαν ότι μπορούν να την ελέγξουν, ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ …. ΠΟΣΟ …..?!?!?!?!

Δεν ξέρω αν η θεραπεία βρεθεί άμεσα, αυτό που καταλαβαίνω όμως μέρα με την μέρα, είναι πως η Φύση είναι δίκαιη και σαν δρεπανοφόρος κάνει αυτό ακριβώς που της κάνουμε εδώ και δεκαετίες …. μας δείχνει ότι το κέντρο αυτού του Πλανήτη είναι ΑΥΤΗ και όχι εμείς, το ξεχάσαμε μέσα απο τον εγωκεντρισμό μας, αυτόν που μας έκανε χειρότερους και απο τα πιο επικύνδινα ζώα της φύσης! τι τραγικό …. και πόσο δίκαιο συνάμα !

Στην Βενετία για πρώτη φορά μετά απο δεκαετίες στα κανάλια βγήκαν δελφίνια και ψάρια τα νερά καθάρισαν και κανένας μαλάκας δεν είναι εκεί για να μολύνει το περιβάλλον με τις κωλόβαρκες του, πόσο μάλλον ο μαλακοτουρίστας να πετάξει απο το φαγητό του έως και τον καφέ του στα κανάλια …. το έχω δεί κύριε μαλάκα μου με τα ίδια μου τα μάτια.!

Στην Κίνα η ατμόσφαιρα καθάρισε και για πρώτη φορά μετά απο χρόνια το νέφος έχει δώσει την θέση του στον καταγάλανο ουρανό ενώ ο Ήλιος εξουσιάζει τους πάντες απάκρη σ’ άκρη όλης της Κινεζικής Ηπείρου.

Στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στους άδειους δρόμους της πόλης Nara τα ελάφια κάνουν πασαρέλα, το ίδιο και οι πίθηκοι στην Ταϋλάνδη! οι οποίοι είχαν κακομάθει βέβαια να μην ψάχνουν για φαγητό ελέω των τουριστών που τους το έκαναν εύκολο, τώρα είναι επικίνδυνοι μιας και η φύση εκδικείται κύριε μαλάκα μου γιατί πολύ απλά εσύ και ο καθένας μας δεν μπορεί να την θεωρεί ΔΙΚΗ του !

 

Al Jazeera

 

Διαβάστε Περισσότερα