Aποχαιρετώντας τους S-300… | EL COMANDATE

Δεκάρα δεν δίνει η τουρκιά για τους S-300, ΞΥΠΝΑΤΕ!
Με την κλασσική κουτοπονηριά τους, (με την οποία πάντα μας πιάνουν στον ύπνο, καθώς εμείς επιμένουμε ηλιθιωδώς παθητικά σε… “αμυντική στάση” αντί να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες) ποντάρουν σε έναν διμέτωπο αγώνα, παραπλάνησης:

Μήπως ξεχνάνε, ότι οι S-300 βρίσκονται σε καθεστώς αποθήκευσης, κατόπιν δικών τους παρασκηνιακών ενεργειών μερικές δεκαετίες πρίν;
Όχι φυσικά, αλλά αποτελεί μιά πρώτης τάξεως αφορμή να πάρουν αυτό που θέλουν:
“Εμάς μας “τιμωρήσατε” για τους S-400, αλλά την Ελλάδα που διαθέτει παρόμοιο οπλικό σύστημα δεν την αγγίζετε. Είτε λοιπόν μπλοκάρετε την πώληση F-35 στην Ελλάδα όπως κάνατε στην περίπτωσή μας, είτε μας ξαναβάζετε στο πρόγραμμα προμήθειας του συγκεκριμένου αεροσκάφους” (σκεπτικό για… όσκαρ).
Rosjanin chciał "zutylizować" rakiety. Gorzko tego pożałował [WIDEO]
Πόσες -αλήθεια- ελπίδες έχει ένα τέτοιο επιχείρημα;
Θεωρητικά ούτε… μισή.
Η άσκηση πίεσης όμως αποβλέπει αλλού.
Tα… μεμέτια αποσκοπούν να απεγκλωβιστούν από την δινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει από την αγορά των S-400. Όχι απαραίτητα για να ευθυγραμιστούν με τις επιταγές της υπερδύναμης (καθώς η τουρκιά έχει προ πολλού σαλπάρει απ’ τη συμμαχία και μένει απλώς να κάνει το μεγάλο “μπαμ” ανακοινώνοντάς το κάποια στιγμή) αλλά για να βρει διέξοδο να ξανανοίξει την πόρτα των εξοπλισμών, ώστε να καλύψει το τεράστιο κενό που έχει προκληθεί από το εμπάργκο που της έχουν επιβάλει οι Η.Π.Α.

Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εξίσου απλο και πλήρως εφαρμόσιμο, καθώς και η τουρκιά βγαίνει από την ναφθαλίνη και οι Η.Π.Α. (θα πιστέψουν ότι) τους… ξαναβάζουν στο μαντρί.
Είναι ένα διπλωματική… κωλοτούμπα απολύτως εφικτή και κυρίως πολύ βολική, με την οποία θα βρεθούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, από το ναδίρ, στον… πλανήτη happy, από τη στιγμή που η τουρκιά θα ρίξει στο τραπέζι, ένα επιχείρημα που η υπερδύναμη δύσκολα θα μπορέσει να της το αρνηθεί:
Άν οι Έλληνες αποσύρουν τους S-300 θα… ξεφορτωθούμε κι εμείς τους S-400.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο και το χατήρι των Αμερικάνων θα φανεί ότι ικανοποιούν, χωρίς να φανεί ότι υποχωρούν και χωρίς να «πληγώνεται» το (όποιο) γόητρό τους και ξαναμπαίνουν σε τροχιά αγοράς οπλικών συστημάτων από τις Η.Π.Α. και «ξεδοντιάζουν» την Α/Α της Ελλάδας από ένα σύστημα που στα χέρια μας, το τρέμουν (όπως έκαναν πρόσφατα με τα ΒΜΡ-1 μέσω… γερμανικής παρέμβασης). Μ’ ένα σμπάρο… πολλά τριγώνια, λοιπόν, για την… (κυριολεκτικά) state of art εξωτερική πολιτική των απέναντι…

Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς τί είδους μέλλον επιφυλάσεται για τα δικά μας βλήματα και τί είδους τα δικά τους. Τα δικά τους, θα… «αποθηκευτούν» στα κατεχόμενα της Β. Κύπρου. Θα παραμείνουν δηλαδή σε τουρκικά χέρια και υπό τον έλεγχό τους, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.
Όσο για τα δικά μας: θα πάνε στην Ουκρανία και θα γίνουμε για πολλοστή φορά, τα καλά παιδιά των Αμερικάνων.
Τελικά ποιά είναι άραγε τα πραγματικά… «γιουσουφάκια»;

EL COMANDATE

Διαβάστε Περισσότερα