Αποκαλύφθηκε η W13 |Δ. Παπασυμεών

Η περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Mercedes παρουσίασε το μονοθέσιο που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα του 2022.

Κωδική ονομασία του μονοθεσίου είναι W13 και θα το οδηγήσουν, παρά τις φήμες περί αποχώρησης, ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton και ο George Russell στο ντεμπούτο του με την Γερμανική ομάδα, αφού αντικατέστησε τον Valteri Bottas.

Με μότο  που χρησιμοποίησε πρώτος ο Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας,  Toto Wolf “αρχίζουμε από το μηδέν”, λόγω των πολλών αλλαγών στους κανονισμούς, οι διεκδικητές θέλουν να αφήσουν πίσω τους τα όσα έγιναν στον περυσινό αγώνα στο Άμπου Ντάμπι και στόχος τους είναι να σαρώσουν όλους τους τίτλους της φετινής χρονιάς.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα σχόλια προς τις αλλαγές που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, λέγοντας πως θα οδηγήσουν το σπορ προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι 8 φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κατά την παρουσίαση του μονοθεσίου, παρουσίασαν και τους μελλοντικούς οδηγούς τους, που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγόριες formula και σε KART.

Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να δείξουν και το μέταλλο πρωταθλητή που “χτίζει” η ομάδα μέσω του προγράμματος  εξέλιξης νέων οδηγών, όπου από κει ξεκίνησε κι ο George Russell, καθώς και ο Lewis Hamilton (υπό την εποπτεία της Mercedes), όταν ήταν στο πρόγραμμα εξέλιξης της McLaren, στα πρώτα του βήματα πριν βρεθεί στην F1.

Εν αντιθέσει με την Williams που αφαίρεσε το logo του Ayrton Senna, κάτι που είχε επί σειρά ετών έπειτα από τον άδικο χαμό του Βραζιλιάνου οδηγού, η Γερμανική ομάδα συνεχίζει να χει το κόκκινο αστέρι προς τιμήν του Niki Lauda.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα