Αποτυχατε κύριε Φαν Σιπ! | Jago 1914!

Σε ακόμα ένα παιχνίδι ή επίσημη αγαπημένη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και αντικατοπτριζει την κατηφόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ελλάδα ευτυχησε να προηγηθεί σε ιδανικό χρόνο, στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου μετά από ωραια καθετη πάσα του Μπακασετα στον Δουβικα ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά . Ο πρώην παίχτης του Βόλου ίσως ήταν η μοναδική  ελπίδα στο 1ο ημίχρονο από πλευράς του εθνικού μας συγκροτήματος να δούμε κάτι ουσιαστικό στην επίθεση.

Στο 2ο ημίχρονο οι αλλαγές του Ολλανδου προπονητή μόνο πετυχημενες δεν μπορούν να θεωρηθούν. Ατονησαν ακόμα περισσότερο την επιθετική γραμμή της ομάδας, δίνοντας χώρο στην ομάδα του Κοσοβου ώστε να γίνει απειλητική. Τα καμπανακια χτύπησαν σε στημένες φάσεις και μοιραία ήρθε η ισοφάριση στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, μετά από αδράνεια όλης της αμυντικής γραμμής και κυρίως των τριών  κεντρικών αμυντικών.

Το παιχνίδι έληξε με την Ελλάδα ουσιαστικά να χάνει το τραίνο της διεκδίκησης έστω της 2ης θέσης και πλέον να ελπίζει μόνο σε θαύμα να επιστρέψει στο κόλπο της πρόκρισης.

Προσωπικά πιστεύω βάση εικόνας αλλά και βάση αποτελεσμάτων ότι ο Ολλανδός τεχνικός έχει πάρει τις ευκαιρίες του και με το παραπάνω σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Δεν έχει δείξει την παραμικρή βελτίωση σαν ομάδα ίσα ίσα πιστεύω ότι η ομάδα στα χέρια του Σκιμπε ήταν ένα σκαλί πάνω από αυτό που εμφανίζει τώρα.

Το να συνεχίσει η ομάδα να έχει στο τιμόνι τον Ολλανδο τεχνικό δεν νομίζω να έχει πλέον κάποια ουσία καθώς απέτυχε και μάλιστα από νωρίς αυτήν την φορά  να διεκδικήσει την είσοδο σε μια μεγάλη διοργάνωση. Νομίζω ήρθε η ώρα να πληρώσει τις επιλογές του στο ροστερ της ομάδας και η ομοσπονδία να ψάξει τον επόμενο που θα αναλάβει να βάλει την ομάδα ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Jago 1914!

 

 

Διαβάστε Περισσότερα