Απουσία ακραίων μπακ στον Άρη, ασταθές το ερυθρόλευκο κέντρο Sons Of Football

Το παιχνίδι μας αποζημίωσε, προσφέροντας μας το εμφατικό σκορ 4-2. Οι δύο ομάδες φανέρωσαν την ικανότητα τους στο δημιουργικό κομμάτι, όμως στο κεφάλαιο της άμυνας παρέδωσαν μία άβολη εικόνα στα μάτια μας για την συνέχεια.

Ο προπονητής του Άρη, ο Ένινγκ, δεν δείχνει διάθεση να διαφοροποιεί τα πλάνα του σε συνάρτηση με τον αντίπαλο. Όπως σε κάθε αγωνιστική, παρέταξε σύνθεση προσηλωμένη στη δημιουργία, χρησιμοποιώντας όλα του τα επιθετικά όπλα. Επιχείρησε να πρεσάρει την άμυνα του Ολυμπιακού. Εν μέρει απέφερε επιτυχία και αναστάτωση στους δύο ψηλούς ερυθρόλευκους, αλλά οι πρώτες καλές τελικές δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Ωστόσο, για να πρεσάρει κανείς τον Ολυμπιακό, πρέπει να διαθέτει και αξιόπιστους αμυντικούς. Τα δύο ακραία μπακ και η συνολική αμυντική λειτουργία δεν αποδίδουν στο πλάνο του Γερμανού. Του λείπουν πολύτιμα «γρανάζια», προκειμένου να εγκλωβίσει τους αντίπαλους επιθετικούς. Όλοι οι αμυντικοί – πλην του αξιόμαχου Δεληζήση – αδυνατούσαν να αποκόψουν τα περάσματα. Σε συνδυασμό με την αδυναμία τους στο συρτό, αιφνίδιο και κάθετο ποδόσφαιρο, έφεραν άμεσα δύο γκολ εις βάρος του Άρη.

Ο Κόρχουτ δεινοπάθησε. Όχι μόνο αργούσε σε επιστροφές, αλλά έχασε αρκετές μάχες από τον Μασούρα και Ομάρ. Ας σκεφτεί κανείς, να υπήρχε σε εκείνη την πλευρά ένας πιο τεχνίτης και ευέλικτος, όπως ο τραυματίας Ποντένσε. Από την άλλη, ο Ρόουζ έβγαλε σθένος στον επιθετικό τομέα. Ικανός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και αξιόλογα σουτ από πλευράς του. Βέβαια, όσον αφορά την άμυνα αντιμετωπίζει θέματα, καθώς δεν είναι η κατ’ εξοχήν του θέση. Αναγκάζεται να καλύπτει το κενό του δεξιού μπακ Σούντργκεν, ο οποίος δεν αντικατοπτρίζει έως τώρα τα καλοκαιρινά σχόλια των εφημερίδων και το ποσό αγοράς του.

Ο Ολυμπιακός από μεριάς του βρίσκει όλο και πιο εύκολα το γκολ. Κι ας έχει απουσίες, διατηρεί στάνταρ απόδοση σε δημιουργία. Το μοναδικό ζητούμενο είναι η βελτίωση του άξονα και η λειτουργία του διδύμου Μπουχαλάκη – Καμαρά. Με την επιστροφή Γκιγιέρμε, η ισορροπία επανήλθε. Όσα αντίπαλα χαφ, λοιπόν, πρεσάρουν στην πρώτη επαφή μπάλας τους Καμαρά και Μπουχαλάκη, εκμαιεύουν συχνά το λάθος. Ο Μπουχαλάκης είναι αργός στην αλλαγή πάσας και στην απεμπλοκή από μαρκαρίσματα, ενώ ο Καμαρά μοιράζει συνεχώς λανθασμένα τη πάσα λόγω έλλειψης τεχνικής. Διακρίνεται σε αναχαίτηση της μπάλας, συχνά όμως δίνει τη κατοχή σε πόδια αντιπάλου.

Εκεί ο Ολυμπιακός θα χρειαζόταν μία ποιοτική προσθήκη. Ο Βαλμπουενά πλέον μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο, οπότε η έλευση του Φορτούνη θα δώσει πνοή και ζωντάνια στο μονοδιάστατο παιχνίδι του κέντρου. Τέλος, τα δείγματα του ερυθρόλευκου αμυντικού διδύμου μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι, καθώς οι μεταβιβάσεις Σεμέδο και οι άτσαλες τοποθετήσεις του Μπα ίσως βάλουν σε περιπέτειες την ομάδα σε επόμενους αγώνες.

 

Sons Of Football

 

Διαβάστε Περισσότερα