ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΣ

TVOne

Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω απόσπασμα της Βικιπαίδειας:

Το Omega είναι Κυπριακός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός εθνικής (παγκύπριας) εμβέλειας, με έδρα τον Στρόβολο. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ξένες σειρές, εκκλησιαστικές, παιδικές εκπομπές και τακτικά δελτία ειδήσεων.[3] Μεταδίδεται επίγεια ψηφιακά, καλωδιακά και διαδικτυακά σε όλη την Κύπρο.

Ως MEGA Κύπρου, καθώς για δεκαεφτά χρόνια (1999-2016) συνεργαζόταν με τον ομότιτλο και αδελφό MEGA Ελλάδας μετέδωσε προγράμματα του Ελληνικού και τα πιο δημοφιλή τοπικά του, εκ των οποίων οι σειρές “Τα Ψάρκα”, “Τα σίριαλ”, “9 Μήνες” καθώς και η επιτυχημένη σειρά “Γυμνοί Άγγελοι” που προβλήθηκε το 2010. Ο ελληνικός από το 2016, και έπειτα λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, είχε καταληφθεί από τους απλήρωτους εργαζόμενους του και πρόβαλλε το παλιό του πρόγραμμα από το αρχείο του σε επανάληψη και έκλεισε στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Από το 2015 έχει συνεργασία με τον ελληνικό σταθμό STAR. Στην Ελλάδα έχουν προβληθεί μερικές σειρές του προκατόχου του (TVOne) από το Star, όπως οι καθημερινές 9 ΜήνεςAR3NA και το Η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές, στα οποία παίζουν και αρκετοί Έλληνες ηθοποιοί, ενώ το OMEGA, προβάλλει στην Κύπρο το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής MasterChef Ελλάδος. Επίσης έχει συνεργασία, από το 2018 με και το σταθμό OPEN. Το OMEGA είχε μεταδώσει στην Κύπρο, προγράμματα του ελληνικού σταθμού, μερικά εκ των οποίων η σειρά “Ο Πρίγκιπας της Φωτιάς” και την εκπομπή “Για την Παρέα”.

Το Omega ξεκίνησε ως “Ο Λόγος” στις 25 Απριλίου του 1992, καθώς αποτελεί τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο και ανήκει εξ ολοκλήρου στην Εκκλησία της Κύπρου. Από το 1999, το “Λόγος TV” ξεκίνησε μια συνεργασία με την “Τηλέτυπος Α.Ε.” της Ελλάδας και μετέπειτα διαβιβάστηκε με το διακριτικό σήμα του Mega Channel στα τέλη του έτους (11 Οκτωβρίου).

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2000 συστάθηκε η “Τηλέτυπος Κύπρου ΛΤΔ” η οποία ανέλαβε την διαχείριση του καναλιού μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2015 που χρεοκόπησε και ανέλαβε η “Τηλέτυπος Υπηρεσίες ΛΤΔ” η οποία συστάθηκε εφτά μήνες πριν.[4][5][6] Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν στο ελληνικό κανάλι, μετονομάστηκε μεταβατικά σε MegaOne[7][8] ενώ έχει δημιουργήσει μια πύλη ειδήσεων ονόματι “TVOne News” με ειδήσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 το κανάλι μετονομάστηκε σε TVOne[9] και την επόμενη χρονιά (25 Οκτωβρίου) σε Omega με την ειδησεογραφική πύλη να μετατρέπεται στο “Omega Live”.

Παρατήρηση:

Και κάποιος άλλος επιχειρηματίας στη χώρα μας …ονόμασε το κανάλι του TVOne. 

Και μάλιστα έχει αποκτήσει (κατά σύμπτωση;) και το MEGA Ελλάδας

Επίσης ιδιοκτήτης των δύο Ελλαδικών αδελφών καναλιών (MEGA και STAR) ήταν η ίδια οικογένεια!!! 

Αυτό λέγεται επιχειρηματικές συνεργασίες;

Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

 

ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΣ 

 

Διαβάστε Περισσότερα