Άργησε να ξυπνήσει Ι Ο Τζές

Άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο η Manchester United είναι κατώτερη των περιστάσεων και δικαίως αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League. Πλήρωσε για άλλη μια φορά τη κακή της άμυνα και η πολύ καλά δουλεμένη Λειψία πήρε το εισιτήριο που άξιζε. Λίγο έλειψε η εικόνα αυτή να ανατραπεί μετά από ένα καταιγιστικό τελευταίο δεκάλεπτο αλλά φυσικά και δεν ήταν αρκετό.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Αχίλλειος πτέρνα των κόκκινων διαβόλων είναι η άμυνα και είναι αδικαιολόγητο σε ένα ματς που αρκείσαι με την ισοπαλία να κατεβάζεις  τρεις αμυντικούς, αμφιλεγόμενης κιόλας ποιότητας. Η Λειψία όπως αναμενόταν μπήκε επιθετικά και εφάρμοσε τις επιταγές του σύγχρονου ποδόσφαιρου. Πίεση σε όλο το γήπεδο, άμεση διεκδίκηση χαμένων μπαλιών και ταχύτητα. Με αυτά τα συστατικά στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να προηγείται με 2-0 απέναντι στο φάντασμα της Manchester.

Τρομερή εντύπωση μου έκαναν οι αυτοματισμοί των Γερμανών που σε χρόνο μηδέν βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή. Επίσης δεν έχω λόγια για τον Angelino που όχι μόνο κυριάρχησε απέναντι στον Wan- Bissaka αλλά εξέθεσε και το σχηματισμό του Ole Solskjaer.  Στο πρώτο ημίχρονο το 2-0 φάνταζε πραγματικά λίγο, μπροστά σε αυτή τη United που όχι μόνο ήταν ανύπαρκτη αμυντικά, αλλά και έδειχνε να μην υπάρχει κάποιο πλάνο για την ανατροπή της κατάστασης.

Στην επανάληψη είδαμε τη Λειψία να προσπαθεί να διατηρήσει το σκορ και να τραβιέται στην άμυνα της. Το σύνολο των επιθέσεων όμως της United περιορίστηκε σε επαναλαμβανόμενα φορτώματα από τα πλάγια με κανέναν αποδέκτη. Το 3-0, μετά από μία ανεπανάληπτη έξοδο του Ντε Χεα, κόντρα στη ροή του αγώνα, έδειχνε να αποτελεί τη χαριστική βολή των Γερμανών αλλά… μπάλα είναι και γυρίζει.

Ο Μπρούνο Φερνάντεζ στο 80 μείωσε σε 3-1 από την άσπρη βούλα, και ο Πογκμπά δύο λεπτά μετά, καβαλώντας τον νωχελικό Μαγκουάιρ έκανε το 3-2 και έβαλε ξανά τους κόκκινους διαβόλους στο κόλπο της πρόκρισης. Ήταν όμως πλέον αργά και έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη United εκτός Champions League με ένα σκορ που αν αδικεί κάποιον, αυτή είναι η Λειψία.

Εδώ και χρόνια η United επενδύει σε επιθετικούς και ο χώρος του κέντρου και της άμυνας έχουν αφεθεί στο έλεός τους. Κάποτε είπε ο μεγάλος Sir Alex, πως τις κούπες τις κατακτούν οι καλές άμυνες, κάτι το οποίο δείχνει να μη τον λαμβάνει υπόψιν η διοίκηση και ο προπονητής της Manchester.  Η πρόκριση σήμερα χάθηκε από τον πάγκο, και οι Γερμανοί χτύπησαν εκεί που πονάει η πληγωμένη United.

Η εξαιρετική Λειψία θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχει μικρό ταξίδι στη διοργάνωση και θα μας χαρίσει όμορφα βράδια με επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο.

 

Διαβάστε Περισσότερα