Αργύρης Γιαννίκης: Η ευχάριστη έκπληξη I O Τζές

Αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα που τράβηξαν πολλά βλέμματα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ήταν ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο προπονητής του Π.Α.Σ. Γιάννινα μας συστήθηκε από τη προηγούμενη σεζόν αναλαμβάνοντας την ηπειρωτική ομάδα σε μια περίοδο δυσαρέσκειας και απογοήτευσης για το κόσμο της ομάδας, καθώς θα αγωνίζονταν πλέον στη Super League 2. Από την ημέρα που ανέλαβε ο Ελληνογερμανός προπονητής, η ομάδα κατέγραψε κατακόρυφη άνοδο, η οποία την οδήγησε και στην επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το Γιαννίκη τόσο αγαπητό στους οπαδούς του «Άγιαξ»;

Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του κ. Γιαννίκη είναι το γεγονός ότι δημιούργησε μια ομάδα από το μηδέν. Μη ξεχνάμε πως ήρθε σε μια περίοδο που άπαντες εγκατέλειπαν το καράβι που βούλιαζε, μέσα σε ένα κλίμα διχασμού ακόμα και εντός των τάξεων της ομάδας. Έθεσε λοιπόν συγκεκριμένες απαιτήσεις στη διοίκηση της ομάδας εις ότι αναφορά τα πρόσωπα που θα τον στελεχώνουν καθώς και για τους παίκτες που χρειάζεται η ομάδα. Με το υλικό που παρέλαβε πέρασε στο πρώτο στάδιο του χτισίματος. Αποδυτήρια, φιλοσοφία και σκληρή δουλειά. Η ομάδα μετά από χρόνια ξαναέγινε οικογένεια, υιοθέτησε μια φιλοσοφία που αγαπάει ο φίλαθλος κόσμος να παρακολουθεί, και δούλεψε σκληρά πάνω στους παίκτες εξελίσσοντας τη πλειοψηφία αυτών.

Ο κ. Γιαννίκης έφερε εις πέρας το πρώτο στόχο της ομάδας και με μια, φαινομενικά πάντα, ευκολία. Ο Π.Α.Σ. επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία και φυσικά με τον αρχηγό της στο τιμόνι. Στην εποχή της πανδημίας δεν υπήρχε δυνατότητα για τα μεγάλα «μπαμ» ούτε για πολλές προσθήκες. Διατήρησε λοιπόν έναν βασικό κορμό και επέλεξε συγκεκριμένες προσθήκες από έτοιμους, για να βοηθήσουν, παίκτες.

Η φιλοσοφία παρέμεινε η γνωστή, επιθετικό και ωραίο ποδόσφαιρο επιδιώκοντας ταπεινά, αλλά και με ποδοσφαιρικό θράσος τη νίκη κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Αυτή είναι και η διαφορά του Αργύρη Γιαννίκη με τη πλειοψηφία των προπονητών του πρωταθλήματος.  Ίσως πρόκειται πλέον για τη μοναδική επαρχιακή ομάδα που ακόμα και ως  «αουτσάιντερ» κοιτάζει τον αντίπαλο στα μάτια και πολλές φορές τον υποχρεώνει και σε γκέλα.

Κάνοντας μια σύμπτυξη των όσων έχω αναφέρει ως τώρα, θα έλεγα πως πρόκειται για ένα νέο πρόσωπο, με φρέσκες, ιδέες πέραν της πεπατημένης που ακολουθείται συνήθως σε ομάδες στο μέγεθος του Π.Α.Σ. και για έναν προπονητή που δίνει μεγάλη έμφαση στη δουλειά πάνω σε νέους παίκτες και δεν αναλώνεται σε «γυρολόγους». Ασχέτως του πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του Γιαννίκη, το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους τόσο για το θέαμα που θα προσφέρουν οι ομάδες, αλλά και για την εξέλιξη του προϊόντος που προσφέρει.

 

O Τζές

Διαβάστε Περισσότερα