ΑΡΗΣ: Δίκοπο μαχαίρι η διακοπή Ι Jago1914

Στο ΑΡΗ για αλλη μια αγωνιστική, η πανδημία του στέρησε το δικαίωμα να αγωνιστεί και να συνεχίσει το ξέφρενη κούρσα του στο φετινό πρωτάθλημα. Βέβαια το ευτύχημα, αν μπορεί να το πει κανείς, ήταν ότι δεν του ξαναχτύπησε την πόρτα ο ιός αλλα αυτή την φορά ήταν ο αντίπαλος του η ΑΕΚ όπου μελη της χτυπήθηκαν από την νόσο με τις ευχές όλων μας για ταχεία ανάρρωση.

Ο ΑΡΗΣ πέρασε από αυτό το στάδιο σαν οργανισμός και κατάλαβε στο πετσί του πόσο επώδυνο είναι πέραν του αυτονόητου να το ξεπεράσουν όλοι όσο γίνεται ανώδυνα. Είδε παίχτες  να προπονούνται σε γκρουπ και άλλους καθόλου με ότι αυτό  συνεπάγεται στην προετοιμασία μια ομάδας για την συνέχεια της αγωνιστικής δράσης.
Οπότε σαν 1ο συμερασμα κάποιος θα πει ότι μόνο ευεργετική ήταν για την ομαδα του ΑΡΗ η διακοπή, θα βρει χρόνο να καλύψει χαμένο έδαφος σε προπονήσεις αλλα και οι τελευταίες μεταγραφικές προσθήκες να δεθουν ακόμα περισσότερο με το υπόλοιπο σύνολο. Άρα με την 1η ματιά μόνο θετικά θα μπορούσε να πει κάποιος για την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων την στιγμή μάλιστα που στον ΑΡΗ δεν θα μετρήσουν πολλές απουσίες με διεθνής οπότε θα είναι σχεδόν όλοι παρόντες στις προπονήσεις.
Υπάρχει όμως και μια άλλη άποψη, ότι μάλλον ο ΑΡΗΣ χαμένος θα βγει από την διακοπή αυτή. Οι λόγοι πολλοί στους υποστηριχτες αυτής της άποψης.
Ένας από αυτούς η έλλειψη επίσημων αγωνων στην ομάδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ένα σταθερό τέμπο μέσα στο παιχνίδι, σε αυτό προσθέτουμε ότι το μομεντουμ ευνοουσε την ομάδα και έστω και έτσι έπαιρνε τις νίκες, οπότε με την επιστροφή στους αγώνες μετά από ένα δεκαπενθημερο κανένας δεν ξέρει αν θα συνεχίσει να είναι έτσι ευνοϊκό προς την ομάδα. Βέβαια σε αυτές τις νίκες χωρίς σπουδαία απόδοση καταλυτικό ρόλο παίζουν και προσωπικότητες όπως ο Μπρούνο Γκάμα που είναι βαρόμετρο και πραγματικά μπορει να κρίνει ένα παιχνίδι.
Άποψη μου είναι ότι και οι μεν και οι δε έχουν δικιο σε ένα βαθμό και για τα δύο και θα προσθετα άλλη μια παράμετρο μέσα σε όλα, οπου αυτή οφείλεται κυρίως στον ιό και όχι στην διακοπή. Οι αναβολές των αγώνων λόγω του ιού έχουν αυτήν την στιγμή φέρει τον ΑΡΗ να χάνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ποιο είναι αυτό; οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τα συνεχόμενα παιχνίδια των αντιπάλων σε αντιθεση με τον ΑΡΗ που οι μοναδικες του υποχρεώσεις είναι αυτές στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Αυτό αρχίζει και γυρνάει μπούμερανγκ ήδη με 2 αναβολές  και ήδη ο ένας αγώνας έχει οριστεί εμβόλιμα. Οπότε η κούραση θα χτυπησει και την δική του πόρτα.
Συμπέρασμα για το ποια άποψη θα δικαιωθεί θα φανεί στο χορτάρι στο διάστημα μετά την διακοπή. Ευχή όλων των φιλάθλων της ομάδας να συνεχιστεί το σερί των νικων και των καλών αποτελεσμάτων και να κρατήσουν την ομάδα ψηλά στην βαθμολογία. Αυτό θα βοηθήσει να αποκτησει η ομάδα την χαμενη της αίγλη μετά από τις περιπέτειες που πέρασε σαν σύλλογος.

Jago1914

Διαβάστε Περισσότερα