Αρχή ήμισυ παντός! | Ο Τζες

Ο Πλάτων είχε πει τη γνωστή φράση “Αρχή ήμιση παντός” και με ένα τέτοιο ξεκίνημα ο ΠΑΣ Γιάννινα, μόνο θετικά μπορεί να ατενίζει την φετινή σεζόν. Με ένα επιβλητικό 3-0 κυριάρχησε της νεοφώτιστης Κηφισιάς, σε ένα παιχνίδι το οποίο ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις λόγω του τεχνικού προβλήματος στο στάδιο “Ζωσιμάδες”.

Μιας και ξεκινήσαμε με ρήσεις σοφών θα συνεχίσω με μια φράση που μου είχε πει στο ραδιόφωνο ο Χόρχε, και συγκεκριμένα ανέφερε πως η απόδοση μιας ομάδας εξαρτάται πάντα και από το επίπεδο του αντιπάλου. Η Κηφισιά ήταν εμφανέστατο πως ακόμη ψάχνει τα πατήματά της, χωρίς αυτό να αποτελεί και δικαιολογία για να υποτιμήσουμε την πολύ καλή εμφάνιση των παικτών του κ. Στάικου.

Σε αντίθεση με τη περσινή σεζόν ο ΠΑΣ έχει διατηρήσει έναν κορμό και απλά πρόσθεσε μερικές “πινελιές” σε θέσεις που δημιουργήθηκαν κενά. Η επιστροφή του assasino – Πέδρο Κόντε έδωσε λύσεις στην επίθεση ενώ παράλληλα βοηθούσε και στην ανάπτυξη των επιθέσεων. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας από τα χαφ της ομάδας και γενικά η ομάδα έδειξε τακτικά να είναι αρκετά δεμένη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Από τα νέα πρόσωπα της ομάδας, ο Κλέιμαν αν και δε χρειάστηκε να δείξει το κάτι παραπάνω, μπορώ να πω πως με ικανοποίησε με την μπάλα στα πόδια ενώ ο Γκάρο στα λίγα λεπτά συμμετοχής κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό στα χασομέρια της αναμέτρησης.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)

Αν θα έπρεπε να παρατηρήσω μια “αδυναμία” σε αυτό το πρώτο δείγμα, θα έλεγα πως είδαμε την άμυνα του ΠΑΣ να αντιδρά κάπως νευρικά και σπασμωδικά στις όποιες αντεπιθέσεις εκδήλωσε η ομάδα της Κηφισιάς, και πιθανό να οφείλεται στο ότι τα χαφ της ομάδας έπαιζαν αρκετά μπροστά. Ωστόσο με το σκορ να γράφει 3-0 δεν υπάρχουν περιθώρια για αρνητική κριτική.

Εξαιρετική εκκίνηση λοιπόν από τον ‘Αγιαξ της Ηπείρου με καλό και δημιουργικό ποδόσφαιρο, αλλά επιβάλλεται να συνεχίσει ταπεινά και με το τόπι χαμηλά. Επόμενος σταθμός στο Αγρίνιο σε ένα φαινομενικά ζόρικο τεστ κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα