Άσχημο πράγμα η έπαρση Κώστας Ιλίσια

Πόσες φορές να ειπωθεί και να γραφτεί ακόμη ; Ποιο ; Κακό πράγμα η έπαρση , η αλαζονεία γενικότερα. Στη μόνη έπαρση που ένοιωθα και νοιώθω περήφανος ειναι σε αυτή της σημαίας μας στην κορυφή του κονταριού. Παραδείγματα αρνητικά της έπαρσης πάμπολλα. Ας θυμηθούμε απο την ιστορια που μάλιστα αφορά εμάς, οι Πέρσες ηταν περισσότεροι,  ένοιωθαν ανίκητοι, με αποτέλεσμα ;

Μαραθώνας, Σαλαμίνα ακόμη και σ’ αυτές τις Θερμοπύλες ενώ νίκησαν όπως νίκησαν στην παγκόσμια ιστορια οι Έλληνες αναδεικνύονται ηθικοί νικητές. Ο Μουσολίνι πριν μας την πέσει τον Οκτώβρη του ’40 σε φανφαρονικούς λόγους του στη Ρώμη έλεγε οτι θα κάνει περίπατο και θα συντρίψει την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουν οτι ” έκατσε στο παγωτό” έτσι για να το πούμε σε ” άλλη γλώσσα”.

Που κολλάει ο μακρύς αυτός πρόλογος με τα σπορ ; Μα φυσικά στις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακοπούλου που έλεγε κι έγραφε ποιος Ολυμπιακός , το αποτέλεσμα θα ειναι 114- 68 υπερ. του Παναθηναϊκού. Εδώ ειναι η έπαρση δηλαδή όχι μόνο θα νικήσουμε αλλά θα τους συντρίψουμε και ταπεινώσουμε. Τι ειχαμε ; Αποτέλεσμα ισόπαλο 86-86 στο τέλος του 40λεπτου αγώνα και περιπου 1 λεπτό πριν το τέλος της παράτασης ανακουφίστηκε ο κόσμος του Παναθηναϊκού κι ο πρόεδρος του αφού η μάρσαρα έληξε 99-93 υπερ. των πράσινων.

Δημήτρη Γιαννακόπουλε σου θυμίζει το χθεσινό κάτι απο Θερμοπύλες ; Φυσικά νίκησε η ομάδα σου , όμως εσύ έχεις χαρεί τη νίκη η νοιώθεις εκτεθειμένος βάσει αυτών που δήλωνες πριν ; Ο δυνατός κι ο σοφός δεν μιλάει και ” κοκορεύεται”  για να το πω λαϊκά , ειναι τουμπεκής, δουλεύει και πράττει.  Αυτο ίσχυε και θα ισχύει πάντα,  και πάνω απ’ όλα κ. Γιαννακόπουλε: σεβασμός στον αντίπαλο.

Κώστας Ιλίσια

Διαβάστε Περισσότερα